Šest vran

Šest vran
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345027/bmid_sest-vran-2dL-345027.jpg 5 3364 3364

Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku pohybující se neslyšně jako stín. Dívku využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Six of Crows, 2015

Hell_Rihova
29.07.2018 4 z 5

Ze začátku mi dělalo problém se do knihy začíst, protože tento žánr moc nečtu, neměla jsem vůči knize žádná očekávání. Po pár kapitolách jsem se začetla a příběh mě pohltil. Nenudila jsem se, bylo to akční, napínavé, dobrodružné a všechny plány skvěle do detailů promyšlené. Líbilo se mi prolínání postav, děj krásně plynul a najednou jsem byla na konci knihy. Hned se vrhám na Prohnilé město.

Anonymní
29.07.2018 5 z 5

Ze začátku knihy jsem se trošku ztracela, ale bxlo to naprosto boží! Nemůžu vam k tomu říct víc než: Přečtěte si to

Atalera
24.07.2018 5 z 5

Od první stránky do poslední skvělé - skvělé - skvělé !!! Sice je kniha pro podstatně mladší čtenáře, ale byla jsem opravdu příjemně překvapená !
Čtivé, napínavé, překvapivé, vtipné - už jsem si koupila druhý díl. Za mě velké překvapení a příjemné osvěžení v mojí knihovně.

Arven2001
21.07.2018 5 z 5

Trvalo mi téměř polovinu knihy se do příběhu začít, ale rozhodně to stálo za to. Je to úžasná kniha.

Ebola
20.07.2018 2 z 5

No.. tedy, vlastně jak začít? Docela dobré vyprávění o dobrodružství skupinky (ne) obyčejných lidí, jdouc pohlavě do nebezpečí, za vidinou ohromného bohatství... postavy jsou slušně charakterizovány, ale že bych k některé z nich přilnul, tak to bohužel ne.. Myslím, že příběh má hlavu i patu, ale úplně to ještě není ono. Autor si ponechal prostor pro další díl, ten si přečtu.

verden
17.07.2018 4 z 5

Nie som ja veľká fanúšička fantasy, ale Vrania šestka si ma naozaj získala. Nie hneď, nie naraz, ale postupne, ako mi začínalo byť stále jasnejšie, že napriek všetkému tomu fantastičnu je to veľmi chytľavý, nevšedný príbeh o sympatických záporákoch, ktorých som si každou kapitolou stále viac a viac zamilovávala.

Vydarená YA (tie ja, mimochodom, celkom môžem), už sa teším na pokračovanie. A moje romantické ja fakt dúfa, že sa tí dvaja a tí dvaja dajú dokopy :))))

adlenka
17.07.2018 4 z 5

Super. Ale mám jedno ale, které mi to tak trochu celé kazí. A sice věk jednotlivých postav. Prostě mi k tomu věku nesedí vystupování.

brodequin
15.07.2018 2 z 5

Tak nakonec je to jinak, než jsem očekával. Recenze mě navnadily, anotace taky. Představoval jsem si nějaký příběh ve stylu Conana a jak se šestice zlodějů pustí do nereálné krádeže. To období jsem netrefil, však jsem si to jen vysnil, neva. Příběh prý dobrý a po nudnějším začátku se to rozjede. Řeknu vám, od půlky jsem už četl jako číslo pět žije. A to jen proto, abych to už konečně dočetl. Ten "dobrý" příběh se stal nakonec úplně obyčejným, dostání se do té slavné věznice byla taky nuda.... prostě žádné WOW momenty, žádné chytré vychytávky, překvapení, atmosféra, apod. Machři si to sice nějak naplánovali, ale pak amatérsky zpackali, co mohli. Postavy byly ok, ale jinak to pro mě byla hrozně nudná kniha. Posledních pár stránek bylo dobrých a vybízejí k dalšímu dílu. Ten však mýma rukama už neprojde a vrhnu se raději na něco jiného. Obálka a grafická úprava jinak super- :-)

Peťule159
10.07.2018 5 z 5

Tak to byla bomba!
Naprosto úžasné a boží, boží....BOŽÍ!!
Úplně jsem se do příběhu vžila....nemohla jsem se odtrhnout.
Líbil se mi propracovaný svět do kterého he příběh zasazený.
Jen musím vytknout, že jsem měla občas potíže si představit postavy a situace ve kterých se ocitli.
Jinak úžasný a boží......a hurá na druhý díl!!

Sabča92
08.07.2018 5 z 5

K této knize jsem se dostala až rok po jejím vydání v českém jazyce. Důvod? Tato velká bichle není zrovna kniha na nošení s sebou denně do práce a druhým důvodem byly ty gramatické chyby. Přiznám se, že jsem knihu přečetla za dvě odpoledne. Do příběhu jsem se neskutečně vžila a užívala si všechny postavy. Ovšem ty chyby mě opravdu štvaly! Nejradši bych knize sebrala hvězdičky právě kvůli chybám, ale to by si rozhodně nezasloužila!
Toto bylo skvělé a temné fantasy, které mi žilo před očima! Moc se těším na druhý (ještě větší) díl. Všem moc doporučuji.

andrejci
08.07.2018 5 z 5

Tohle byla naprosto boží knížka!!! 100 krát lepší jak Griša . Kaz byl prostě boží a celkově všechny postavy mi povahově sedly. Ten konec mě v celku hodně překvapil. Prostě to byla jedna velká pecka.

Gregorie
06.07.2018 3 z 5

Trochu delší rozjed, ale potom dobré. Autorka je dobrá vypravěčka. Trochu už jsem odrostla od tohoto typu literatury, ale další díl si ze zvědavosti asi přečtu :-)
A souhlasím s Latté - překlepy a editorská práce na knize není nic moc :-(

Latté
05.07.2018 4 z 5

Zajímavý námět, děj rychle ubíhá (neděste se tloušťkou ☺️). Jediné, co bych vytkla českému překladu je spousta překlepů, ohraničení přímých vět, atd., ale to nemá na "funkci" vliv. ☺️ Jdu na další díl!

Szusznn
05.07.2018 5 z 5

Jak tak koukám, spoustě lidí trvalo se knížkou pročíst kvůli trochu složitějšímu začátku. Mně osobně to vůbec nedělalo problém. Jakmile jsem se pustila do čtení, nedalo se skoro přestat. Originální nápad, všech šest vran jsem si zamilovala. Líbilo se mi, jak jsme se na průběh děje mohli dívat očima všech hlavních hrdinů a jak jsme postupně přicházeli na kloub jejich minulosti. Po dočtení se nemůžu dočkat druhého závěrečného dílu, který mi za pár dní dorazí.

karca5233
04.07.2018 5 z 5

No kde začít.... Jako vážně byla tohle kniha od Leigh Bardugo ??? Od té samé co napsala ne až tak dobrou Grišu ??? Pokud ano co se to sní stalo... to byla taková bomba, bylo to čtivé akční plné zvratů a super se to četlo. Postavy jsem si rychle oblíbila, hodně se mi líbilo jak se s každou postavou vracela do minulosti aby nám odhalila co se jim stalo a dovedlo je tam kde byli. Kaz je geniální parchant co je vždy o krok napřed před ostatními, jen nějaký kousek mě doufá že se aspoň trochu zbaví svých zábran a odporu a přece jen to s Inej dají dohromady... Nina a hlavně Mathias mě moc bavili, jejich putování po ztroskotání lodi bylo krásný... Tuto knihu jednoznačně řadím do své topky a doporučuji všem co se na ní teprve chystáte... Já jdu na další díl

Ahmose
29.06.2018 4 z 5

Dávam 4 hviezdičky, pretože prvá polovica knihy sa mi čítala ťažko a trvalo mi 3 mesiace kým som sa dostal do polovice. Druhá polovica knihy - to už bola iná káva, príbeh sa rozbehol a doslova som ju zhltol za jeden deň. Postavy sú sympatické, nechýba napätie a človek sa pri čítaní cíti ako na horskej dráhe. Som zvedavý, čo prinesie druhý diel !

Archie
29.06.2018 3 z 5

Plytkost v provedeni fantasy propriet. Jinak se to ale hezky cte a spisovatelka ma jiste vypraveci talent. Celem vuci hutnejsi konkurenci jsou ale tihle cool zlodejicci neuspokojivym dobrodruzstvim v povedomych kulisach. Hype pro fantasy holky, kterym smrdi Zaklinac.

Lethania
28.06.2018 5 z 5

Další fantasy pecka, tentokrát od zkušené Leigh Bardugo. Griša byla něco jako zkušební trilogie, ale Šest vran je jiná záležitost. První polovina knihy byla trochu chaotická, ale v dobrém smyslu, protože jsem si musela zvyknou na rozsáhlou směsici postav. Ale pak už to byla prvotřídní jízda novou originální fantasy sérii. Hodně akce, napětí a zvratů, takže člověk netuší, co přijde dál. Prostě parádní prožitek. Doporučuji.

Wojta777
28.06.2018 5 z 5

První polovina knihy byla velice zdlouhavá, právě proto mi trvalo delší dobu než jsem tuto knihu přečetl. Ale druhá polovina knihy byla ovšem jiné kafíčko. Spousta akce, více zajímavých dialogů mezi postavami, ale hlavně tam byly samé zvraty. Svět a postavy, které vytvořila Leigh Bardugo, jsou vážně, fakt vážně dobré. I když první polovina knihy byla velmi zdlouhavá, tak druhá polovina knihy to neskutečně rozjela a proto dávám rovných 5 hvězdiček.

Maky132
17.06.2018 5 z 5

Na tuhle knížku jsem narazila úplnou náhodou v knihkupectví. Váhala jsem jestli si jí mám koupit, ale po pár kapitolách jsem byla nadšená. Tahle kniha byla jiná než všechny co jsem doposud přečetla. Nebylo to o obětavých a statečných hrdinech, ale o drzých, krutých a smělých kriminálnících. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Bylo tam úplně všechno. Akce, napětí, nebezpečí, trocha romantiky a dokonce i příkop ;)