Sestřičky

Sestřičky
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365046/bmid_sestricky-Ten-365046.jpg 4 500 500

Nemocnice Nightingale série

1. díl >

Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby u..... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)

The Nightingale girls, 2012

janqa410
06.04.2021 4 z 5

(SPOILER) do četby jsem se dala se zaváháním, ale nakonec jsem ráda, že jsem knihu do rukou vzala. Příběh úhlavní trojice, naprosto různých osobností se krásně celou knihu prolínal a postupně gradoval. Millie jsem si zamilovala hned, Doru jsem dokonce i litovala a na druhou stranu obdivovala její sílu vše zvládnout s takovým dalo by se říci nadhledem, a že je Helen taková, jak ji líčily ostatní žákyně, tak tomu jsem nevěřila ani na chvilku. Kniha se čte téměř sama, prostředí nemocnice je příjemná změna a já byla velice zvědavá, jak to všechno dopadne a otevřený konec mě nedává na vybranou, musím začít číst další díly a těším se na ně.

Mateo67
02.04.2021 4 z 5

Milý a pohodový román, který se mi náhodou dostal do rukou a zaujal mě prostředím a především obdobím a místem, kde se odehrává. Ta kombinace pro mě byla zatím velkou neznámou a toto lehce romantické a přitom příjemně střízlivé čtení tím jen získalo na zajímavosti. Myslím, že přijde čas, kdy dostanu chuť na další díl.

1bublina
29.03.2021 5 z 5

Kniha se mi opravdu hodně líbila. Takové milé vyprávění o sestřičkách ze 30. let minulého století. V množství postav jsem se neztrácela a naopak mi vyhovovalo vyprávění o různých postavách. Hezký náhled na to, jak to dříve bylo jiné, co se týče práce zdravotní sestry. Překvapilo mě, že v té době musely sestry pro pacienty i vařit. Už mám objednaný druhý díl.
ČV 2021 - 1. Kniha z lékařského prostředí.

Zdero
18.03.2021 4 z 5

První díl nezklamal, už se těším na další pokračování příběhu jednotlivých postav :-)))

Ála1968
17.03.2021 4 z 5

Moc hezké čtení.Těším se na další díly.Už mám všechny pohromadě a zatím jsem po prvním díle moc spokojená.

berila
17.03.2021 5 z 5

Odskočila jsem si od thrillerů a vůbec toho nelituji. Moc hezky a čtivě napsaný romám. Určitě budu číst i další díly.

Alexxxka
16.03.2021 5 z 5

Skvělá oddechovka ❤️ Fandila jsem všem třem sestřičkám, bavila se :-) Rozhodně se poohlédnu i po dalších dílech.

Teri27
25.02.2021 4 z 5

Oddechové čtení. Všechny tři kamarádky mi byly sympatické.

katerina.palo
19.02.2021 5 z 5

Pro mě jako pro sestřičku to bylo místy jako návrat do školy. I přesto, že se příběh odehrává před dlouhou dobou a zdravotnický systém je teď úplně na jiné úrovni jsem v mnohých situacích viděla samu sebe.

Anna1975
14.02.2021

Super.

Jenny46
13.02.2021 5 z 5

Odpočinková příjemná kniha i trochu romantiky, těším se na další zajímavé příběhy sestřiček.

Jordyz
01.02.2021 4 z 5

Pohodové čtení, možná jsem čekala trošku víc, ale i tak nejsem zklamaná. Trošku jsem bojovala se jmény, jak se chvílemi oslovovaly jmény a příjmením, tak mi trvalo než jsem si to spojila.

Anavi8912
27.01.2021 5 z 5

Mám ráda knihy z lékařského prostředí. Příběh studentek zdravotnické školy mě zaujal a ráda bych si přečetla jejich další osudy. Už se těším na další díly. Za mne mohu jen doporučit.

Zdenas5
18.01.2021 3 z 5

Milé odpočinkové čtení, mladé dívky jsou velmi sympatické, i když jsem od knihy čekala trochu víc.

EvikU.
12.01.2021 5 z 5

Moc mě kniha bavila. Docela jsem ráda, že to má pokračování a už teď se těším, jak se bude jejich děj ubírat dál. Všechny tři jsem si zamilovala a fandila jim. Prima oddechový čtení.

sabca
09.01.2021 5 z 5

Sanozřejmě nemohu dát méně než 5 hvězdiček. To mám před sebou další 3 díly doma a 5 vyjde v tomto roce. Přátelství 3 dívek, připravujících se na roli sestřičky bylo nabité dějem a moc dobře se to četlo. Už se těším jak budou příběhy jejich lásek pokračovat. Doporučuji

Arsi
05.01.2021 5 z 5

Příjemné a čtivé. Kniha se čte dobře a už se těším na další díl.

Ira13
05.01.2021 5 z 5

Nádherná serie. Tento díl jsem slupla za 2 dny. Možná tím, že jsem zdrav.sestra, zaujalo mě toto téma o moc víc. Je zajímavé ,,prožít,, to, zkusily dívky při přípravě na toto povolání v roce 1935. Už se těším na další 4.díly

zimolka
17.11.2020 5 z 5

Jakožto zdravotní sestru mě to bavilo opravdu hoodně.Je to moc hezká série.

mekkinka
22.10.2020 5 z 5

Odpočinkové čtení . Těším se na další díl ????