Sestřičky
Donna Douglas
Nemocnice Nightingale série
1. díl >
Nemocnice Nightingale je v 30. letech 20. století proslulým ústavem, kde se mladé dívky mohou vyučit váženému povolání zdravotní sestry. Osud sem svede tři mladé ženy, každou velmi odlišnou. Pro chudou Doru je práce v nemocnici vysněným únikem z domova, kde ji týrá nenáviděný otčím. Aristokratická Millie si studium vyvzdorovala, aby u..... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Ikar (ČR)Originální název:
The Nightingale girls, 2012
Milý a pohodový román, který se mi náhodou dostal do rukou a zaujal mě prostředím a především obdobím a místem, kde se odehrává. Ta kombinace pro mě byla zatím velkou neznámou a toto lehce romantické a přitom příjemně střízlivé čtení tím jen získalo na zajímavosti. Myslím, že přijde čas, kdy dostanu chuť na další díl.
Kniha se mi opravdu hodně líbila. Takové milé vyprávění o sestřičkách ze 30. let minulého století. V množství postav jsem se neztrácela a naopak mi vyhovovalo vyprávění o různých postavách. Hezký náhled na to, jak to dříve bylo jiné, co se týče práce zdravotní sestry. Překvapilo mě, že v té době musely sestry pro pacienty i vařit. Už mám objednaný druhý díl.
ČV 2021 - 1. Kniha z lékařského prostředí.
První díl nezklamal, už se těším na další pokračování příběhu jednotlivých postav :-)))
Moc hezké čtení.Těším se na další díly.Už mám všechny pohromadě a zatím jsem po prvním díle moc spokojená.
Odskočila jsem si od thrillerů a vůbec toho nelituji. Moc hezky a čtivě napsaný romám. Určitě budu číst i další díly.
Skvělá oddechovka ❤️ Fandila jsem všem třem sestřičkám, bavila se :-) Rozhodně se poohlédnu i po dalších dílech.
Pro mě jako pro sestřičku to bylo místy jako návrat do školy. I přesto, že se příběh odehrává před dlouhou dobou a zdravotnický systém je teď úplně na jiné úrovni jsem v mnohých situacích viděla samu sebe.
Odpočinková příjemná kniha i trochu romantiky, těším se na další zajímavé příběhy sestřiček.
Pohodové čtení, možná jsem čekala trošku víc, ale i tak nejsem zklamaná. Trošku jsem bojovala se jmény, jak se chvílemi oslovovaly jmény a příjmením, tak mi trvalo než jsem si to spojila.
Mám ráda knihy z lékařského prostředí. Příběh studentek zdravotnické školy mě zaujal a ráda bych si přečetla jejich další osudy. Už se těším na další díly. Za mne mohu jen doporučit.
Milé odpočinkové čtení, mladé dívky jsou velmi sympatické, i když jsem od knihy čekala trochu víc.
Moc mě kniha bavila. Docela jsem ráda, že to má pokračování a už teď se těším, jak se bude jejich děj ubírat dál. Všechny tři jsem si zamilovala a fandila jim. Prima oddechový čtení.
Sanozřejmě nemohu dát méně než 5 hvězdiček. To mám před sebou další 3 díly doma a 5 vyjde v tomto roce. Přátelství 3 dívek, připravujících se na roli sestřičky bylo nabité dějem a moc dobře se to četlo. Už se těším jak budou příběhy jejich lásek pokračovat. Doporučuji
Nádherná serie. Tento díl jsem slupla za 2 dny. Možná tím, že jsem zdrav.sestra, zaujalo mě toto téma o moc víc. Je zajímavé ,,prožít,, to, zkusily dívky při přípravě na toto povolání v roce 1935. Už se těším na další 4.díly
přátelství lékařské prostředí láska naděje pro ženy zdravotní sestry 30. léta 20. století lékařství
2017 | Sestřičky |
2018 | Sestřičky v nesnázích |
2021 | Sestřičky a jejich tajná přání |
2019 | Sestřičky na příjmu |
2019 | Sestřičky ve víru osudu |
(SPOILER) do četby jsem se dala se zaváháním, ale nakonec jsem ráda, že jsem knihu do rukou vzala. Příběh úhlavní trojice, naprosto různých osobností se krásně celou knihu prolínal a postupně gradoval. Millie jsem si zamilovala hned, Doru jsem dokonce i litovala a na druhou stranu obdivovala její sílu vše zvládnout s takovým dalo by se říci nadhledem, a že je Helen taková, jak ji líčily ostatní žákyně, tak tomu jsem nevěřila ani na chvilku. Kniha se čte téměř sama, prostředí nemocnice je příjemná změna a já byla velice zvědavá, jak to všechno dopadne a otevřený konec mě nedává na vybranou, musím začít číst další díly a těším se na ně.