Sestřičky ve víru osudu přehled

Sestřičky ve víru osudu
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406595/bmid_sestricky-ve-viru-osudu-mtc-406595.jpg 5 273 273

Nemocnice Nightingale série

Helen, Dora a Millie studují ošetřovatelství v prestižní londýnské nemocnici Nightingale a jsou v posledním ročníku. Vše se na první pohled zdá růžové, ale ve skutečnosti se s nimi život nemazlí. Helen právě stojí na své životní křižovatce, bojuje s dominantní matkou, a to jak o svůj milostný život, tak o svou budoucí kariéru. Dora stále miluje Nicka, který je však manželem její nejlepší kamarádky Ruby. Ta ale v sobě skrývá temné tajemství, jež jí může zničit i manželství. Millie má starosti o svého snoubence, který byl poslán do Španělska, kde právě zuří občanská válka. To vše se odehrává na pozadí blížící se světové války, jejíž hlas začíná být slyšet i v Londýně.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestřičky ve víru osudu. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
23.02.2025 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl série se věnuje hlavně Helen a Doře, dějová linka Millie je upozaděna. Ze začátku jsem měla trochu problém začíst se, ale pak jsem se naopak nemohla odtrhnout. Zakomponování historických událostí („černé košile“ - Britská unie fašistů Oswalda Mosleyho, sílící antisemitismus) působilo věrohodně a při incidentu s Esther Goldovou se mi svíral žaludek.

POZOR, další část hodnocení obsahuje SPOILERY!
Joe Armstrong se tedy vybarvil. Byla jsem ráda, že ho Dora rychle prokoukla a poslala do patřičných mezí. A to jsem po přečtení minulého dílu doufala, že v něm Dora najde toho pravého.
Vztahový trojúhelník Dora – Ruby – Nick se otřásl v základech, a to to po konci druhého dílu vypadalo jako uzavřená záležitost. Nechápala jsem Ruby, tu její snahu si za každou cenu Nicka udržet. Už ze začátku jsem tušila, že si těhotenství jen vymyslela. Celkově vztah Ruby a Dory mi připadal od začátku zvláštní. Jsou prezentovány jako kamarádky od dětství, ale to, jak se Ruby k Doře často chová mi moc kamarádské nepřijde. Moc bych Doře a Nickovi přála, aby byli spolu. Ruby překvapila když „vyklidila pole“, snad už jim tedy nebude nic bránit v tom být spolu.
Charlie a Helen, všiml si taky někdo, že Charlieho Dentona v tomto díle „přejmenovali“ na Dawsona?! Nějaké ty chyby v textu (hrubky, chybějící slova, záměnu křestních jmen) by člověk ještě toleroval, ale přejmenovat jednu z vedlejších postav… to tedy ne! Postava Charlieho byla moje oblíbená, byl pro Helen ten pravý muž. Miloval ji celým srdcem, podporoval ji, Helen s ním vykvetla a byla šťastná. Oči se mi leskly už při jejich svatbě, ale pak jsem si pořádně poplakala, když Charlie zemřel. Bylo mi tak moc líto Helen, to si nezasloužila. Tohle autorce neodpustím.
Constance Tremaynová, snažím se tuhle ženu pochopit, ale prostě to nejde! Ke konci tam byl alespoň náznak „lidskosti“, ale to, že nepřišla na Heleninu svatbu, ani na pohřeb…
KONEC SPOILERU

Doporučuji k přečtení a těším se na další díl.

hankapimi
09.10.2024 5 z 5

Sestřičky jsou taková návyková, poučná a oddechová telenovela perfektně napsaná. Taková normálka služba sestřiček na úrazovém oddělení : vrchní sestra obchází čekárnu a kontroluje, zda některý z pacientů nezemřel, sestra za recepčním pultem zapisuje pacienty, hledá karty, objednává pacienty a další sestřičky asistují chirurgům při zákrocích. Sestřičky žákyňky pomáhají ve vyšetřovnách, chlácholí, mění obvazy, zařizují převozy, uklízí a vytírají podlahy, převlékají postele a vyplňují formuláře. A volno mají jednou za týden na propustku na půl dne. To je pak fakt těžké, domluvit si rychlé rande... Autorka má můj obdiv, doporučuji a jdu na další díl.

uzivatel89193
27.07.2024 5 z 5

Další nádherná kniha z mé oblíbené série o sestřičkách.

Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019

Kniha Sestřičky ve víru osudu v seznamech

v Mé knihovně226x