Kouzlo ve větru
Christine Feehan
Sestry Drakeovy série
1. díl >
Místo aby v ospalém městečku na pobřeží nalezl vytoužený klid, jde Damonu Wilderovi znovu o život. Jako bývalý bezpečnostní expert zná důležitá tajemství, a kdosi je chce znát také. Mezi něj a nebezpečné vrahy se však postaví krásná žena… Sarah se vrátila domů! Něco je ve vzduchu – celé městečko mluví jen o ní a jejím návratu. Zdá se, že dokonce i sám vítr opakuje její jméno. Damon navštíví kouzelný dům na útesech, aby se osobně seznámil se Sarah, nejstarší ze sedmi výjimečných, tajemných a čarovných sester Drakových. Každá z nich oplývá zvláštními schopnostmi. Dokáží ho ochránit před nelítostnými zabijáky? Obstojí nadpřirozené síly proti modernímu zlu? Než to Damon zjistí, najde v Sarah kouzlo největší – kouzlo pravé, hluboké lásky a touhy…... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
Drake Sisters Series: Magic in the Wind, 2003
Mně se kniha četla příjemně a těším se na pokračování. Jen škoda, jak už tu někdo přede mnou psal, že v Čechách jsou jen čtyři díly celkem k sehnání.
Celou dobu jsem měla pocit, že jsem někde vytrousila 150 stránek. Všechno to bylo nějaké rychlé, neustálé opakování toho, jak se milují, začalo být po čase otravné, ani jedna z postav mi k srdci nepřirostla...
Nápad super, kniha to mohla být opravdu dobrá, ale chtělo to trochu víc práce.
Taková oddychovka na rychlé přečtení. Zajímavé schopnosti 7 sester se asi budou rozvíjet v dalších dílech.
Dům otevřel Damonovi bránu a tím to skončilo... Podle věštby je ten, koho dům pustí dovnitř, hoden stát se manželem jedné ze sester Drakeových, a protože to má jít od nejstarší, připadne to na Sarah. Žádné otázky ohledně vztahu, žádná předehra, prostě nic, oba mají hned na začátku jasno. Zbytek omáčky okolo byl dost nezáživný.
I přes to, že kniha nemá ani 200 stránek, jsem ji v polovině odložila. Pravděpodobně kvůli tomu, že mi vadilo až nesmyslné zdůrazňování toho, jak je do ní Damon zamilovaný a že s ní zůstane do konce života. Prostě mi to přišlo až moc nucené ty jejich rozhovory na tohle téma. Nicméně jsem se k ní opět vrátila, jelikož nesnáším nedočtené knihy. Pravděpodobně zkusím další díl, jen kvůli tomu, že ve vztahu a komunikaci mezi sestrami vidím určitý potenciál a nechci autorku zavrhnout hned. Ale jestli tam bude opět takovéto milostné blábolení k autorce se asi nevrátím.
Ale joooo, hezká oddychovka na tři hodinky :-) Spojení romantiky s magičnem, docela hezká kombinace se z toho stala a teď jsem i zvědavá na další díl, jak to bude vypadat :o)) Ale dle popisu autorky, si Sáru a Damona neumím představit dohromady, ji si představuji jako někoho, kdo se k němu vůbec nehodí, tak mi to moc neladí, ale to je můj problém :o)) Autorce to zřejmě ladilo více než dobře :o)) A na konci, ano, doporučuju, kafe, nohy na stůl a číst :)
Ze světa čar a kouzel se mi líbilo, když sestry vymýšlely prokletí pro šerifa, jak mu ztížit balení holek, případně ho úplně zneschopnit pro milostný akt. A i schopnost ovlivňovat mysl dokázala vytvořit zajímavou scénu. Nadpřirozené síly tu a tam pomohou, žádné převratné čarování tu však není.
kniha by byla lepší kdyby nás překlad neochudil.Mě se četla pěkně a přečtu si i ostatní díly.Velké plus za obálku,trochu nezvyklé od baronetky.
Velmi jednoduchý příběh, žádné vedlejší dějové linie, rychle se čte. Postavy nejsou nijak zajímavě vykresleny, nevyvíjejí se (pokud tedy za jediný vývoj nepočítám to, že dva zapřisáhlí samotáři ve středním věku změní názor a zasnoubí se spolu). Je to rychlá oddychovka, nic víc, nic míň.
2010 | Kouzlo ve větru |
2010 | Zimní soumrak |
2010 | Oceány vášně |
2011 | Nebezpečné proudy |
Prečítať sa to dalo,ale spracovanie žiadny zázrak. Trochu zrýchlené, tak ešte uvidím či sa pustím do ďalšej časti.