Sestry od majáku
Gill Thompson
Sestrám Alice a Jenny je kolem dvaceti let, když Němci obsadí jejich domov, ostrov Jersey. Alice jako zdravotní sestru povolají k práci v německé nemocnici. Ani netuší, že tam sice najde velkou lásku, ale podstoupí ještě větší oběť a bude muset odjez za moře, kde se stane svědkem nesnesitelného utrpení. Její sestra Jenny se mezitím připojí k povstalcům na ostrově, kteří se rozhodnou vzepřít se okupantům. Válka oběma sestrám přinese těžké volby, zlomená srdce a životní změny.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
The Lighthouse Sisters, 2022
Velmi čtivá kniha. Postavy mě bavily, prostředí ostrova Jersey vykresleno fantasticky, příběh krásný. Zbytečné mi přišlo opakování některých myšlenek a faktů.
Knihy z války jsou,tak smutné a já obdivuji, že to ti lidé vydrželi . Holky byly statečné , každá jinak . Obě prožívají lásku, bolest,ale i naději, že bude líp .
Moc hezký román z období 2. světové války z ostrova Jersey. Psáno ve dvou linkách, které vypráví sestry Alice a Jenny, každá toto těžké období prožívá jinak, obě mají naději v lepší budoucnost.
To byl tak strašně smutný příběh. Tolik bolesti co museli ti lidé zažít. Obdivuji každého, kdo přežil a dokázal pak "normálně" žít.
Kniha mě moc překvapila,napínavá plná emocí i slzička mě ukápla.Některé pasáže jsem doufala,že nebudou pravda,ale bohužel.....Bavila mě linka Alice jako zdravotní sestry ale i Jenny.Válka oběma sestrám přinesla těžké volby,zlomené srdce a životní změny.
Kniha má Prolog,Doslov,Poznámku autorky,Poděkování a krásnou obálku.
Láska je jejich světlem v temnotě
Čtivě napsaný příběh o nelehkém osudu dvou sester během války, která jim změní život. Obě prožívají své útrapy, lásku, bolest, ale i naději v lepší zítřky.
Krásná, čtivá kniha. Příběh o Normanských ostrovech. Hlavní hrdinové jsou skvělí. Já jsem si knihu užila!
Původně jsem myslela, že by kniha mohla být podobná Slavíkovi, ale slibný začátek vystřídal průměrný střed a slabý konec.
ostrovy odboj okupace zdravotní sestry majáky ženy v 2. světové válce sestry zakázaná láskaAutorovy další knížky
2021 | Dítě na nástupišti |
2021 | Oceán mezi námi |
2023 | Sestry od majáku |
Když do života zasáhne válka, najednou se z dosavadních problémů stanou malicherné drobnosti. Mladí lidé jsou přinuceni rychleji dospět a těm starším přibývají šediny o to rychleji. Válka lidi mění. Z některých vymáčkne to nejlepší, aniž by sami měli tušení, co pod tlakem okolností dokážou zvládnout. Jiné válka semele a rozdrtí na prach. Z některých lidských bytostí pak vytvoří zrůdy.
Kniha je naštěstí obsazena mnoha sympatickými postavami. Není to ovšem lehké čtení, když si člověk uvědomí, že některé země mají tendenci se na pomoc ostatním vykašlat častěji než jiné nebo že utrpení, které se v knize popisuje, prožívají lidé na různých místech naší planety i dnes...