Sestry z vinice

Sestry z vinice
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499012/bmid_sestry-z-vinice-7H3-499012.jpeg 4 58 58

Válečný fotograf Jackson Swann se účastnil mnoha konfliktů – a když zemřel, jeden za sebou také zanechal. Jackson měl tři dcery, každou s jinou matkou, a ty teď zjistily, že po otci zdědily nejen podíl na rodinné oregonské vinici, ale především rodinu, po které opravdu netoužily. Tess po úspěšné kariéře dětské televizní hvězdy poprvé zažívá krizi identity a truchlí nad ztrátou absentujícího otce, kterým celý život opovrhovala. Charlotte, vychovaná jako pravá jižanská dáma, se své kariéry naopak vzdala ve prospěch manželových politických ambic. V nejhorší den svého života se dozvídá nejen to, že její zbožňovaný otec zemřel, ale také že má dvě sestry, o kterých nevěděla, a její manžel ji podvádí. Natalie, dcera Jackovy milenky, o svých sestrách vždy věděla a děsila se dne, kdy se Tess a Charlotte dozví o ní. Poté, co sestry zdráhavě dorazí na vinici, jsou okouzleny matriarchou rodu Swannových i okolním prostředím, a brzy se dozvídají o poutavé rodinné historii, sahající do Francie v období druhé světové války, a o zraněném americkém vojákovi, jehož odkaz zdědily – a který nyní může změnit celý jejich život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

The Inheritance , 2021


více info...

Přidat komentář

Nattali.ka
24.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Tato kniha, jak už obálkou, tak celým příběhem na čtenáře dýchá klidem. Četlo se to docela dobře, ale na 200. stránce jste stále u popisu a seznámování se s jednotlivými sestrami, takže jsem čekala, že bude více rozvinut jejich příběh jakožto společného života po smrti otce. V druhé části knihy převažuje propletený příběh z války vyprávěný babičkou a příběh reality se docela vytratil, vlastně nakonec docela postrádal zápletku a hlavním hřebem byl příběh z mládí babičky. Čekala jsem trošku něco jiného, místy jsem se nudila, ale prostředí knihy z vinic vtáhne čtenáře do skvělé atmosféry.

vikidala
10.12.2023 3 z 5

Knížka má hrozně nevyužitý potenciál. Linka, kdy babička vypráví vnučkám svůj příběh z druhé světové války je suprová. Ale nejsou vůbec dotažené a rozvinuté příběhy jednotlivých sester, zůstaly jako hrozně ploché a prvoplánové. Snaha o to, aby vše skončilo za každou cenu dokonalým happyendem, se mi také nelíbila.


Szilvia1
26.11.2023 4 z 5

Příběh byl pěkný i když předvídatelný,oddechový,bylo tam všechno od tajemství(proč se musejí sestry sejít všechny) až po vzpomínky babičky a nakonec i lásku.

Ivetaa
15.02.2023 5 z 5

pohlazení na duši

MartinaF
27.12.2022 4 z 5

Konečně po dlouhé době kniha, která mě bavila od samého začátku. Sice jsem čekala trochu jiný příběh, ale ve finále mi to nakonec nevadilo. Povedené, milé, vtipné, romantické. Za mě krásný čtenářský zážitek.

Nika.
19.11.2022 4 z 5

I když pro mě bylo zpočátku těžší se do této knížky začíst, ve finále se mi moc líbila.

Mandlevest
26.09.2022

Ač jsme netušily, měly jsme s děvčaty (Šánka a Zuzka) společné čtecí večery, tedy co se výběru knihy týče:-)). A já v podstatě pěkné hodnocení Zuzky a milosrdné Šánky posunu ještě dál, protože knihu odkládám na straně 112, trápíc se jí už dva večery a doufajíc, že až se sestry sejdou, kniha se trochu rozjede. Zjevně se tak nestane a já po úmorném, klišé začátku, kdy po pár stranách víte, jak se bude děj posunovat dál, knihu nebudu hodnotit. Chtěla jsem něco odpočinkového, ale asi ne tak moc :-). Tak tady mě intuice zradila, protože jsem se na knihu těšila, ale čtenářky milující tento typ literatury, si určitě přijdou na své.

Šánka
26.09.2022 3 z 5

Musím se přiznat, čekala jsem víc. Vlastně krásně to přede mnou napsala Zuzka (Zuzana2599), přesně stejný dojem z této knihy sdílím i já, jen budu tentokrát v hodnocení přísnější.
Je to hodně odpočinkový román pro ženy, čte se hezky, je příjemně předvídatelný, možná až moc, to by mi ale nevadilo. Vyprávění babičky všech tří nevlastních sester by mělo být zpestřením, je to její příběh z války, ale mně to nějak nechytlo, žádné emoce nevyvolalo. Konec je očekávaný a podle mne trošku i ošizený.
Na jedno přečtení stačilo, své spokojené čtenářky si jistě i tento příběh najde a vlastně již i našel.

zuzana2599
26.09.2022 4 z 5

Sestry z vinice je hezký a čtivý příběh o třech sestrách, které nalézají teprve po smrti otce jedna druhou, ale také své dědictví - vinici i novou rodinu. Jedná se o nenáročné, odpočinkové čtení, líbilo se mi, i když u této knížky jsem čekala i trošičku víc. Možná to ani není vinou knížky, ale byla místa, kde jsem se začínala nudit, a to se mi často nestává...
Ale nechci být kritická, knížka se čtenářům líbí a má také krásnou obálku. Jsem jen možná přesycená podobných příběhů, takže nyní měním žánr... !

mamina2
01.09.2022 4 z 5

Celý příběh se mi moc líbil. Dát dohromady 3 ženy, které o sobě navzájem neví a setkají se až po smrti společného otce je neobvyklá zápletka. Přečetla jsem ji jedním dechem. Zhruba ve třetí čtvrtině jsem se začala těšit na pokračování, protože jsem se domnívala, že je dost materiálu pro další vývoj příběhu, a tak jsem byla trochu zklamaná překotným koncem, kdy se vše k dobrému obrátilo a vyřešilo.

nada3314
29.08.2022 5 z 5

Sestry z vinice budu doporučovat, všude kam přijdu. To bylo něco tak krásného. Já tyto příběhy zbožňuji. Toto snad autorka napsala přímo pro mě. Přečteno jedním dechem, neskutečně čtivě napsaný příběh, který jsem přečetla za víkend, prostě to nešlo odložit.

Jsem milovník příběhů dvou časových linek, takže kniha má vše co dle mě mít má, abych byla spokojená. (Tady máme současnost a II. světovou válku).

Emoce se mi střídaly jak na běžícím páse, chvíli jsem byla smutná, chvíli šťastná, i slzička ukápla.
Všechny tři sestry jsou sympatické, každá je jinak výjimečná a každá z nich zrovna prožívá nějaké trable ve svém životě. Při čtení jsem sledovala každou zvlášť a všem jsem přála, aby to dopadlo, tak aby byly šťastné.

Přiznám se, trošku jsem se knihy bála, když jsem zjistila, že Joann Ross je autorkou Harlequinek, takových těch malých knížeček, které většinou poznáme tak, že mají červenou obálku. Ale po 20 stránkách jsem byla tak chycená, že mé obavy byly naprosto zbytečné, příběh je skvělý a doporučuji všem, co rádi čtou rodinné ságy.

Moc děkuji za úžasný čtenářský zážitek. Metafora má čich na vynikající příběhy, ještě se mi nestalo, že by mě nějaký totálně zklamal.

bookcase
01.08.2022 4 z 5

Pohodové čtení, v němž se autorka soustřeďuje především na rodinné vztahy.

luculi
23.07.2022 4 z 5

Příběh tří žen, které spojuje společný otec. V momentě, kdy zemře a začne se řešit dědictví, změní se všem život. Každá je naprosto rozdílná a přesto najdou i něco společného. A v mnoha ohledech změní i své životní postoje.

Vyprávění je opravdu hodně rozštěpené, protože se pomalu seznamujeme s každou z nich a jejich životy a navíc se pak seznámí i se svou babičkou, která jim vypráví o svém mládí a druhé světové válce. Takže si tu čtenář najde opravdu hodně různorodých momentů, od promarněným šancí, přes problémové dospívání, vztahy rodičů, dětí ale i ty manželské, nacházení nových lidí až po minulost díky válce.

Celé se to četlo na výbornou, velice jednoduché a přímé popisy, i když občas trochu ten překlad vázl. Sem tam se ztrácely nebo přebývaly 'se' a 'to'. Věty byly zvláštně poskládané. Nebo chyběly uvozovky, což mě při čtení mátlo. A trochu ten konec byl na mě moc sladký, ale jinak nemám co vytknout. Takové pohodové čtení o rodině a přátelství bych si nechala líbit častěji...

Danago
21.07.2022 5 z 5

Naprosto skvělý společenský román pro ženy. Knížka je pohlazením pro duši přitom to není tuctová romantická kniha. Knížka má mírný přesah do druhé světvé války ve Francii. Ukáže nám krásu vína a vinařství. Cítila jsem úžasnou atmosféru vinohradů. Hlavním hrdinkám jsem hodně fandila a všechny tři sestry byly sympatické a jejich babička taky.
Knížka mě pohladila po duši , velice lehounké a příjemné čtení ideální na léto.

VasnivaCtenarka
08.07.2022 4 z 5

Co mne velice mile na této knize překvapilo byl styl, jakým knihu JoAnn napsala. Bylo v něm cítit cosi vřelého, laskavého. Zkrátka vás to hned od začátku hladilo po duši a vy jste jen tak četli a četli a nechávali se překvapovat tím, co vám příběh přinese.

Pravdou je, že jsem od knihy čekala ledacos… ale rozhodně ne částečný nádech 2. světové války, když babička vzpomínala na své mládí. Neříkám, že to bylo špatně, bavilo mne číst o tom, jak odvážná babička byla, nicméně v kontextu tohoto příběhu mi to přišlo trošku … jako by autorka nevěděla kam s příběhem, tak se upnula ke vzpomínkám babičky, které vnučky tolik zajímaly. Jako by dějová linka sester šla částečně do pozadí a najednou se tady vyjevilo něco nového a většího. Bylo to zajímavé, avšak krapet přebíjející osudy sester. Domnívám se, že tohle “oživení” přesáhlo v konečném důsledku samotný příběh sester. Ale i přesto musím napsat, že se mi to líbilo a vlastně mi to vůbec nevadilo.

Pozitivně musím ohodnotit také promyšlenost děje a to jak osudů sester, tak i babičky a jejího mládí. Díky tomu všemu a krásnému popisu okolí i charakterů osob se na chvíli ztratíte z reality a přesunete se do Oregonu, na úžasnou vinici, která je ovlivněna Francií do každičkého detailu. Dokonce občas zapomenete, že se nacházíte v USA.

Tato kniha je opravdu laskavá, milá a nenáročná. To však není vůbec na škodu, protože občas je fajn si přečíst něco, u čeho jednoduše vypnete a necháte se tím pohltit.

Knihu tedy mohu vřele doporučit.

Knižní střípky
23.06.2022 5 z 5

Tato kniha mě pohladila po duši, bylo mi s ní moc dobře. Nebylo to nic originálního, podobných příběhů jsem četla již mraky, ale já je prostě čas od času potřebuji. Krásně u nich vypnu, zasním se a užívám si každou stránku. SESTRY Z VINICE jsou románem o rodině, lásce, o vzletech i pádech, o zklamáních a zradách, jednoduše o životě. Navíc jsou zasazeny do nádherného prostředí rodinného vinařství, stačilo na chvíli zavřít oči a viděla jsem děvčata, jak se procházejí po vinicích a kolem nich pobíhá irský setr Rowdy. Krásné to bylo.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.