Sex ve městě
Candace Bushnell
Sex ve městě série
1. díl >
Odpověď na otázku, zda ženy mohou prožívat sex jako muži, se rozhodla najít Candace Bushnell, která roky psala sloupky pro týdeník New York Observer a nakonec je shrnula do knihy Sex ve městě, předlohy slavného stejnojmenného seriálu. V humorných příbězích představuje „mladé a krásné“ Newyorčany, kteří si užívají života a táhnou z večírku na večírek. S mladou spisovatelkou Carrie Bradshawovou a úspěšnou producentkou Samanthou Jonesovou v čele...... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2016 , MottoOriginální název:
Sex and the City, 1996
![NikaMirka NikaMirka](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55576/m_55576-tpl.jpg?v=1459854937)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Nechápala jsme, proč každý knihu kritizuje, ale jen co jsem přečetla první kapitolu, musela jsem dát všem za pravdu. Film a kniha nemají nic společného. Dostala jsem se ke třetí kapitole a ODKLÁDÁM! Nemá cenu se vůbec dál knihou prokousávat, protože jak již bylo řečeno, je to nic neříkající, bez zápetky, hloupé a nezáživné. Jednotlivé kapitoly jsou rozsekané do podkapitol (zřejmě novinových sloupků, které jsou slepené do kapitol), které vůbec nenavazují, takže člověk má pocit, že v jedné kapitole skáče z místa na místo, ale nedostal se z bodu A do bodu B spíš se rovnou dostal do bodu D nebo E a pak se vrací zpět na začátek. Seriál a film by byl za deset hvězdiček z pěti, ale kniha bez seriálu a filmů za mínus devět, protot dávám jednu hvězdičku, jako poděkování za to, že díky knize vznikl tak úžasný a skvělý seriál.
![Jity-Lovies Jity-Lovies](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Film se mi líbil, seriál jsem milovala, a tak jsem očekávala, že knížku budu úplně zbožňovat, ale bohužel mě nebavila, což je zvláštní... knihy mě téměř vždy baví více než filmové podoby.. :)
![Faustka Faustka](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/2980/2980-jh2.jpg?v=1521019522)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Seriál je fajn. Knížka je takové to "hodně keců o sexu bez sexu." A pana Božského můžu potkat kdekoliv - stačí se jen pozorně dívat.
![Něha Něha](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Po shlédnutí filmů a seriálu jsem byla poměrně zvědavá, jaká byla vlastně ta předloha. Bohužel musím napsat, že kniha pro mne byla velkým zklamáním. Nejspíše jsem očekávala trochu souvislejší děj, více o panu Božském...
![alisondidilaur alisondidilaur](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Já nevím jak ostatní,ale mě se kniha moc líbila.Shlédla jsem nejdříve seriál i oba filmy a přečetla jsem si recenze a nic jsem nečekala.Ale opravdu povedená kniha!!
![marikakk marikakk](https://www.databazeknih.cz/img/users/72_/72295/m_marikakk-wIv.jpg?v=1542287686)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Pro mě byla kniha velkým zklamáním.. Moc jsem se těšila, až ji začnu číst, více potom až bude konečně konec. Nudné, zdlouhavé a děj žádný.. Seriál 100% kniha slabých 20%..
![adorjas adorjas](https://www.databazeknih.cz/img/users/54_/54967/m_adorjas-zr7.jpg?v=1540835533)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Knižka, ktorá je databázach hodnotená ako 2.najhoršia všetkých čias? Tak, to je pre mňa výzva, nakoľko seriál (upresňujem, NIE film!) som videla veľakrát, a napriek tomu, že seriál aj postavy mnohí zatracovali, plne vidím jej prínos v súčasnosti. Raz a navždy (snáď) zmenil pohľad na rolu ženy- konkrétnejšie prototyp úspešnej ženy, ktorá vie, čo chce, náležite si to užíva a v konečnom dôsledku aj zistí, že existuje aj svet bez zväzku manželského a svet bez plienok.
Ale teraz späť ku knihe- samozrejme, že seriál bol viac "napudrovaný". Knižka slúžila len ako predloha a pozostáva z krátkych príbehov/útržkov ľudí z veľkého jablka. Ľudia sú tu vykreslený odosobneným spôsobom, neveria na lásku, ani na ideály, ani na priateľstvo (veľký rozdiel od seriálu- tam sa kládol dôraz na priateľstvo hlavných postáv). Každý sleduje svoje vlastné pohnútky a ciele. Táto knižka nie je románom, skôr takým svedectvom o uponáhľanej a neosobnej dobe.
Ps. Kto by v tejto knihe porovnával hlavné postavy, tak v seriály sú zobrazené úplne odlišne. Preto prosím, neporovnávať knihu so seriálom :)
![masinkas masinkas](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67084/m_67084-JD8.jpg?v=1493900479)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Seriál zbožňuju dokáže být jak vtipný tak ironický, kniha je neuvěřitelně nudná až se divím, že z toho někdo dokázal udělat tak skvělý seriál.
![Market = ) Market = )](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/1244/1244.jpg?v=1381127912)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Miluju seriál i filmy a tohle s nimi díky bohu nemá společného prakticky nic. Jinak by na ten seriál totiž nikdo nekoukal. Je to takový nepříjemně obhroublý, bez myšlenky, bez příběhu, hloupý... Není tam nic z toho hezkýho, co na seriálu všichni mají rádi. Velký zklamání :-(. Přitom jinak se mi knížky od Candance Bushnell docele líbily...
![Honchina Honchina](https://www.databazeknih.cz/img/users/63_/63043/m_63043-Q9m.jpg?v=1459854942)
Nevím jestli si vůbec můžu dovolit hodnotit, když jsem přečetla jen půlku, ale já to prostě dočíst nechci. Nemá to hlavu a patu, nemá to hloubku, nemá to nic, jen směs historek, které mnohdy ani nedávají smysl. Mrzí mě to, protože seriál si mě získal.
![Poutnice Poutnice](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/44108/44108.jpg?v=1385067954)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
četla jsem ji v době, kdy jsem ještě dočítala i knihy, které se mi nelíbí - teď už bych s ní neztrácela čas
![AnEli AnEli](https://www.databazeknih.cz/img/users/53_/53088/m_53088-cEy.jpg?v=1459854936)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Tenhle serial miluju, je to pro me takova "oddechovka", ale knizka me zklamala. Takove to "halabala" napsani, kde to nema ani hlavu, ani patu. Ztrata casu
![Tess.96 Tess.96](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48719/m_tess-96-g1G.jpg?v=1568566177)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha se četla v celku dobře. Seriál je daleko lepší, to bez žádných komentářů, ale kniha je sama o sobě moc pěkné dílo. Chvílemi my přišlo, jako bych četla záznam sledování FBI, ale na druhou stranu se mi líbilo, že v každé kapitole bylo něco jiného. Jiné téma, nové postavy. Jen mě mrzelo, že se tam neobjevovaly častěji postavy jako Miranda, Charlotte a Samantha.
2009 | ![]() |
2010 | ![]() |
2010 | ![]() |
2011 | ![]() |
2021 | ![]() |
Vzhledem k tomu, jak směšný a hloupý mi přijde seriál + filmy, nemohla jsem čekat, že kniha bude lepší... jenže já to bohužel čekala.