Sex začíná v kuchyni

Sex začíná v kuchyni
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46527/sex-zacina-v-kuchyni-46527.jpg 4 48 48

Autor, manželský poradce a lektor, rozebírá: * proč se každé manželství čas od času dostává do potíží; * jakou roli hraje ve vašem manželství pořadí narození ve vašich původních rodinách; * že se vám sice nepodaří změnit druhého člověka, ale můžete celkem úspěšně pracovat na vlastní změně; * jak se vypořádat s hněvem a zklamáním; * proč se vyhnout nebezpečným a destruktivním vztahovým „manželským hrám“;* jak porozumět sexualitě a potřebám svého partnera. Publikace Sex začíná v kuchyni je čtivě napsanou knihou, která se s jemným humorem a přesto velice citlivě dotýká těch nejintimnějších zákoutí našich myšlenek. ... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Návrat domů

Sex Begins in the Kitchen, 1981

tlllk
01.11.2024 4 z 5

Priznávam, že ma najskôr zaujal ten názov; čakal som jemne pikantné poviedky. Ten úvod mi prišiel taký naivný, akoby mi prednášal o umývaní rúk a praní spodnej bielizne. Ale potom som sa začítal a našiel pár skutočne zaujímavých myšlienok.

Mimochodom, každá kolegyňa prejavila záujem o tú knihu pre svojho muža a vtedy som si uvedomil, čo mi tak vadí – tie príklady sú tak stereotypne šovinistické, ale potom som si uvedomil, že tá kniha vlastne vznikala pred 50 rokmi. Za ten čas sa niektoré veci stali samozrejmosťou, ale "možno" je stále čo zlepšovať....

janulka1310
09.07.2023 5 z 5

Knihu mám doma již delší dobu, ale až teď díky výzvě jsem se k ní dostala a jsem mile překvapená. Kniha je napsaná čtivě, srozumitelně a jasně. Určitě je vhodná jak pro začínající páry, tak pro manželství, která již trvají déle. Autor zastává tradiční hodnoty v rodině, tzn. manželství mezi mužem a ženou a sexuální život až po svatbě. Vzhledem k tomu, že je originál knihy z roku 1981 upřímně by mě zajímaly autorovy názory a postoje k nynějším diskutabilním otázkám ohledně registrovaných partnertsví a genderové identity.

mazlak
18.06.2023 4 z 5

K této knize jsem se dostal tak nějak náhodou a také díky čtenářské výzvě 2023. No na rovinu. Čekal jsme něco úplně jiného. Knihu jsem vybral spíše podle obalu a názvu. Každopádně velké překvapení, i když tento žánr opravdu nevyhledávám. Každopádně nyní dávám do oblíbených a rád bych se k ní ještě vrátil. Chtěl bych tyto řádky také zavést do života, ale na rovinu - nebude to vůbec jednoduché.
Každopádně ty citace bible mi přišli maličko zbytečné a rušivé.
Všem párům vřele doporučuji!

ANDY28
04.06.2023 3 z 5

Sourozenecké konstelace se mi líbili víc, zde je také hodně zmiňuje. Přišlo mi to jako líbivý americký blablabla.

Ophelie
23.03.2023 5 z 5

Ke knize jsem se dostala díky letošní výzvě a byla pro mě velikým překvapením. Super čtení, nejen pro lidi v manželství, ale i pro dlouhodobé partnery, pro ty, kteří ve vztahu trochu tápou, procházejí krizí, ale i pro všechny, kterým to klape - ostatně pořád je se co učit a co vylepšovat ;-). Každopádně spoustu informací pro mě bylo velmi užitečných a hned jsem je zavedla do praxe - např. vnímat více potřeby partnera ve stylu pěti jazyků lásky, nebo směřovat pocity hněvu ne na osobu, ale na čin, který v nás hněv vyvolal (toto lze dobře aplikovat nejen s partnerem, ale i s dětmi). Spoustu praktických, užitečných informací (autorova sympatizace k církvi a odkazy v textu na biblické pasáže mi jako nevěřící nepřišly tak rušivé). Při čtení jsem si dělala nějaké výpisky. Za mě super kniha nejen pro manželské páry!

kob
17.01.2022 5 z 5

Spousta věcí člověku "docvakne" - v trefně popsaných situacích se najde asi každý a v ideálním případě se pokusí i něco změnit k lepšímu.

anonymní.Ilja
12.01.2022 5 z 5

Kevin Leman je věřící muž, psycholog, párový terapeut a autor řady knih. Tato informace je velice důležitá pro celou tuto knihu. Tato kniha je přiznaně psaná z pohledu křesťana; ne jako kniha teologická, ale jako kniha, která staví na základech křesťanských hodnot, potlačování sobectví, lásky a trvalosti manželského slibu. Jeho psychologická a terapeutický praxe přináší do kiny mnoho zkušeností a příběhů, které má autor z první ruky, zatímco skutečnost, že nejde o jeho prvotinu, dělá z knihy dílo čtivé, zajímavé a nad rámec "odborné literatury" zábavné. Je "vypsaný" a je to znát. mám mobil plný úryvků z této knihy, které jsou tam uschovány ne jako rady do vztahu a moudra, ale jako malé perly na poli humoru, formulací nebo zábavných příhod.

Autor, jak jsem již řekl, vychází z křesťanských hodnot a přistupuje k manželství jako k něčemu, co by mělo vydržet celý život. Jeho myšlenky akcentují skutečnost, že podle něj (a s tím souzním) není vztah něco, co by měl člověk vyčerpat a pak zahodit, jako jako něco, na čem je potřeba pracovat, dávat se tomu a budovat bez ustání. Jeho pojetí vztahu (a zejména manželství) je pojetí plné lásky, kde člověk není příjmatel, ale láskyplnný dárce hledající jak oslovit svého partnera, jak si k němu najít cestu a jak naplnit vztah radostí a připravit ten vztah potká.

Laféeverte
14.05.2020 4 z 5

Nemám ráda psychologické knihy a naučné literatuře se mimo práci vyhýbám. Knihu jsem dostala jako dárek, a tak jsem se po nějaké době pustila do čtení. Celkově je kniha psána otevřeným a sympatickým stylem, obsahuje docela dost zajímavých myšlenek o tom, jak ke druhému v manželství přistupovat, jak poznat sebe i jeho, zlepšit komunikaci a přestat si hrát na "přetlačovanou." Na druhou stranu jsem na stránkách knihy opět nalezla to, co mě vede k všeobecné nedůvěře k psychologům, a to jejich neustálou snahu o "škatulkování" lidí podle různých kritérií. Autorovu knihu o sourozeneckých konstelacích bych právě kvůli tomuto svému negativnímu postoji k hodnocení lidí, jejich povah a motivací podle pořadí narození a jiných podobných věci, asi číst vůbec nedokázala. Naštestí zde toho nebylo až takové množství, byť jsem po přečtení kapitoly o sourozeneckých konstelacích cítila takové zklamání, že jsem chtěla knihu definitivně odložit a poslat dál. Nakonec jsem vydržela a po dočtení musím konstatovat, že celkové vyznění knihy mi to ve výsledku nekazilo. Považuji ji za přínosnou a jsem ráda, že jsem ji přečetla.

Simikik
01.04.2019 3 z 5

Knihu jsem četla na doporučení. Je to americkým způsobem psaná "psychologická" vysvětlující kniha o rozdílech žen a mužů, práci psychoterapeuta a také trochu Boha v pozadí. Asi mě trochu mrzí, že se onu křesťanskost autor snažil napasovat do poslední kapitoli a sem tam někde utrousil nějakou křesťanskou poznámku.

Petrush
26.07.2018 3 z 5

Při snaze a zachování si otevřeného přístupu věřím tomu, že tato kniha může pomoci zlepšit dlouhodobý vztah. A pro ty, kdo tyto předpoklady nesplní - počtete si, zamyslíte se, zasmějete se vtipným pasážím a po čase na knihu zapomenete.

Chesterton
14.02.2018 3 z 5

Četla jsem prvně Sourozenecké konstelace a moc se mi líbily, tato se mi dostala do rukou spíš omylem :) téma mě úplně nelákalo, spíš mě oslovilo vtipné "začíná v kuchyni" a myslím, že pár věcí k zamyšlení a snad i změně se najít dá.
Autor trochu navazuje na sourozenecké konstelace a mnoho věcí takto opravdu funguje. Za přečtení i zamyšlení jistě stojí.

katerina0038
30.11.2017 5 z 5

Rozhodně doporučuji přečíst všem, kteří chtějí mít manželství plné otevřenosti, lásky, porozumění a mají odvahu se kvůli tomu změnit.

Juzzy
02.08.2017 4 z 5

Sice staršího data, ale ve vztazích se toho od té doby zas tolik nestihlo změnit.

kaja77
20.12.2016 5 z 5

kniha výborná, jen doufám, že člověk dokáže překonat sám sebe a realizovat to v praxi.

sissi.k
21.09.2016 5 z 5

velmi zajímavé čtení. Doporučuji.

Timca
26.09.2014 5 z 5