Sherlock
Guy Adams
Sherlock Holmes (Guy Adams) série
Kniha pre fanúšikov úspešného seriálu BBC o Sherlockovi Holmesovi. Zápisky Johna Watsona o priebehu vyšetrovania jednotlivých prípadov obsahujú fotografie z miesta činu, ale aj zo stola patológa. Čitateľ si môže podrobne prehliadnuť výstrižky z novín, policajné správy, cestovné lístky, útržky e-mailových konverzácií, SMS a iné dôkazy. Zápisky sú okorenené vtipnými, neľútostne ironickými komentármi Sherlocka Holmesa a následnými reakciami Johna Watsona. Publikácia ponúka tiež pohľad do zákulisia natáčania. Z rozhovorov s tvorcami seriálu sa dozviete zaujímavé informácie od nápadu zasadiť dej do súčasnosti až po výber predstaviteľov hlavných hrdinov.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , Slovart (ČR)Originální název:
Sherlock: The Casebook, 2012
Fanoušci seriálu by si určitě tuto knihu neměli nechat uniknout. Doporučuji. Moc pěkně zpracované.
Velké překvapení! Většina těchto doplňkových knih je udělaná spíše pro zisk a kvalita je upozaděna, to zde neplatí. V knize jsou krásné doplňkové fotografie ale i texty zabývající se natáčením seriálu, knižní předlohou, autorem původních příběhů a filmy natočenými v průběhu let na téma SH.
Musím přiznat, že u přidaných poznámek Sherlocka a Johna jsem se opravdu zasmála.
Knihu moc doporučuji všem nadšencům seriálu Sherlock. Byla bych ráda kdyby se podobná kniha napsala i o dalších dvou sériích.
Já se rozhodně nenudila. Seriál je senzační a v téhle knížce je spousta informací k jeho vzniku, odkazy na originální příběhy, spousta fotek a co víc... celou knihou provází vtipné postřehy obou hlavních hrdinů (a nejen jich). Bavila jsem se. Škoda, že je to jen o prvních dvou sezónách.
Pro fanoušky seriálu je tohle úplná slast! V knize najdete vše, co byste si mohli přát - vtip, ironii, fotografie, detaily, kterých si při prvním shlédnutí jednotlivých dílů ani nevšimnete i hromadu zajímavých informací z původního světa Sherlocka Holmese.
Skvělý průvodce celou první a druhou řadou seriálu. Plný fotek, obrázků, poznámek Sherlocka a Watsona, komentářů herců a tvůrců, o knížkách a jejich autorovi. Nádherná knížka, u které jsem se moc bavila a prostě si ji užívala. Pravá knížka pro fanoušky seriálu. :)
,,Jednou mi řekl, abych z lidí přestal dělat hrdiny. Že prý neexistují, a i kdyby, on by mezi ně nepatřil. Což jen dokazuje, že i on se někdy mýlil."
bavila jsem se jak u filmů, tak i u knihy. skvěle zpracovaná a fanouškům Sherlocka od BBC, rozhodně nesmí chybět :)
Velmi pěkně zpracována kniha. Jsou zde postřehy z 1 a 2 série, srovnání knihy a filmu, vtipné poznámky Sherlocka a Johna (docela jsem se nasmála) a spoustu dalšího nejen pro fanoušky.
Jen doufám, že bude pokračování této knihy s dalšími sériemi.
Fajn oddechové čtení, které si užijí všichni milovníci BBC Sherlocka.
Spousta fotek, nějaké ty informace o natáčení, knižní předloze, hercích, vtipné poznámky a dodatky.
Pěkně napsaná. Pěkné ilustrace. Moje oblíbená.
Doporučuji k přečtení, kteří mají rády seriál sherlock.
Kniha je vlastně průvodcem seriálovým Sherlockem. Napsaná je zajímavě. Doporučuju.