Sherlock Junior a medveď v Londýne
kolektiv autorů
V prvej časti novej kriminálnej série pre deti môžete záhadné detektívne prípady riešiť spolu s hlavnými hrdinami, a zároveň sa len tak mimochodom naučiť anglické slová a frázy, ktoré sa dajú ľahko pochopiť zo slovenského textu. Sherlock Junior nie je len najmladší, ale aj najbystrejší detektív v Londýne. Nie div, je predsa priamym potomkom slávneho detektíva. Aspoň to tvrdí... Byt odcestovanej susedky prerobia spolu s Waltrom, alias Watsonom, na detektívnu kanceláriu a na prvý prípad nemusia dlho čakať. Najme si ich jedna staršia dáma, ktorej niekto v parku ukradol prsteň. Podľa všetkého to bol čierny medveď. Kradnú však medvede prstene? Sherlock a Watson sa pustia do pátrania po záhadnom zvierati.... celý text
Detektivky, krimi Jazyky, lingvistika Pro děti a mládež
Vydáno: 2020 , Slovart (SK)Originální název:
Sherlock Junior und der Bär von London (Sherlock Junior 1)
Takto četla knihu Sherlock junior Nezletilá kritička Zorka (9 let), celou recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku:
"V knize jsou hezké ilustrace. Ilustrátor používá jen dvě barvy: odstíny modré a šedé. Moc se mi líbí příběh, který jsem přečetla během chvíle, díky tomu, že je tak napínavý. Taky se mi líbí malé úkoly pro čtenáře. Kniha je naplněna i anglickými větami. Všichni kromě Waltera mluví anglicky. Děj knihy se ale vypráví česky. Na konci je i slovníček."
Myslím, že je to celkom dobre spracovaná detektívka pre deti, aby sa mohli zoznámiť s týmto žánrom. Prepletená s anglickými slovami a vetami, na precvičovanie jazyka tiež nie je na škodu. Ilustrácie a otázky na konci každej kapitoly pomáhajú detským čitateľom zahrať sa na detektíva. Kniha sa veľmi páčila aj deťom v škôlke.