Siréna
Kiera Cass
Od Kiery Cassové, autorky bestsellerové série Selekce. Oceán zachránil Kahlen před smrtí, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky. Jenže žádný člověk nesmí poznat svět sirén...... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
The Siren, 2009
Knížka měla opravdu nádhernou obálku, téma Siréna tu tak často nebývá,takže určitě super nápad, no a to je asi tak všechno z kladného hodnocení.
Příběh byl jedno velké klišé s nudnými rozhovory, totálně postrádal nějakou větší pointu,či o něco více zajímavějších situací.
Tohle bylo pro mě teda velké zklamání.
Celkem zajímavé zpracování Sirén. Opět musím sklonit imaginární klobouk před paní Cass, protože je očividně pořád plná nápadů a i tato kniha se jí povedla.
STOP!!! toto není Selekce, kdo si myslí, že najede na stejnou vlnu tak se bude hodně divit. Toto je úplně jiné pojednání knihy, je to krásná pohádka pro očistu mozku, pro pár hodin pohodového, nenáročného čtení. Mě se to líbilo a moc, ale 5* nedávám, na to mám jiné knihy.
Další úžasná knížka od Kiery! Krásný příběh. Sirény miluju, a proto mě tento příběh velmi zaujal. Četla jsem hodně negativních komentářů na tuto knihu ale já si knihu zamilovala. Čtivá, romantická, smutná a dramatická. Knížky od Kiery miluju a těším se na další knížku.♥ Za mě dokonalá knížka, doporučuji! :)
Zacatek vcelku zajimavy, tema siren tu ted delsi dobu nebylo, takze za tohle palec nahoru. Naivita hlavni hrdinky, lehka trapnost a stale se opakujici klise na kazde strance si ovsem zaslouzi velky palec dolu.
Tato kniha se mi líbila. Dávám 5 hvězdiček i za příběh i za tu obalku :) opravdu se mi to libilo. Bylo to takové milé, oddechové, romantické čtení. Musím ale připustit, že na sérii Selekce to nemá :D
Nedočteno. Selekci jsem dala a bavila mě, ale tohle mi nepřišlo vůbec reálné a příběh za moc nestál.
Kieru Cass zbožňuju. Serie Selekce (první 3) jsou jedny z mých nejoblíbenějších knih, ale tato kniha mě vůbec nezaujala, nedokázala jsem se do příběhu ponořit, takže jsem ji nedokázala ani celou přečíst. Chápu ale, že to byla její první kniha, a proto se jí to,podle mě, moc nepodařilo, jsem ale ráda že ji Kiera napsala, protože se pak dokopala k tomu, aby napsala Selekci
U této knihy jsem čekala více napětí, bylo to předvídatelné. Trochu mě zklamala. Čekala jsem něco víc, jako byla Selekce. Určítě pohodové čtení na dovolenou.
Další krásně čtivá kniha od Kiery Cass. Jen mi přišlo, že se děj dlouho rozjíždí a potom je najednou konec. Děj je předvídatelný a také mi tam chybělo více společných chvil Kahlen a Akinliho. Nejvíce jsem si oblíbila postavu Akinliho i když v knize moc prostoru neměl, ale líbil se mi jeho optimismus a přístup k věci. Ostatní sirény mi nijak zvlášť k srdci nepřirostly. Na druhou stranu je kniha skvělá pro fantazii čtenářů, obzvlášť co se týče Oceánu a světa sirén.
Kniha nebyla špatná, ale rozhodně nemohu říct, že by byla nějak skvělá... Potom co jsem přečetla celou pentalogii Selekce jsem očekávala rozhodně víc.Námět by mi nevadil, ten nebyl tak špatný, ale to zpracování podle mě za moc nestálo. Tak do půlky knížky se vlastně nic moc nestalo a v té druhé půlce vlastně taky ne. Navíc mi to přišlo strašně předvídatelné...
Moc mě mrzí že to takhle dopadlo, protože Selekce mě chytla hned na začátku po uvedení děje a já jsem nemohla přestat číst. A tak nějak jsem tu knihu pořád otevírala a pročítala si své oblíbené pasáže až jsem to znala úplně zpaměti a přestalo mě to bavit. :) :) :) :))))))))))))))))))))))
Velmi zajímavá kniha. Nejdříve jsem jí moc nedokázala přijít na chuť, ale postupem času se to změnilo. Po přečtení mohu říci, že se mi kniha opravdu líbila.
Selekce je samozřejmě nesrovnatelně lepší. Ovšem... pokud dámy máte slabou chvilku a jste smutné, dokáže vás láska sirény k obyčejnému člověku zcela odzbrojit a samota zlomit srdce.
Není to špatná kniha, vlastně je i celkem čtivá a taková na odreagování, ale myslím si, že Kiera dokáže psát i líp. Plus mě šíleně iritovaly ty jména. Proč se nemohli jmenovat nějak jednoduše? Ne ve všem je podle mě potřeba hledání složitosti a komplikovanosti. Prostě asi takhle. Je to fajn kniha, ale myslím, že jsou lepší, u kterých čas využijete líp.
Knížka je celkem čtivá, chvílemi jsem se nemohla odtrhnout. Sice je od začátku jasné, jak to dopadne, takže konec taky takový čekáte. Co mě ale opravdu zklamalo bylo, že ten konec se prostě jen tak odflákl. I když jsem za konec ráda, tak mě zároveň i svou neoriginalitou a odbitostí zklamal. :-(
trilogie selekce byla top, takže jsem se těšila i na sirénu, očekávala jsem to trochu podobné. ale moc mě to nezaujalo, nemohla jsem se začíst,ale vydržela jsem a dočetla..nicméně je to takové půl napůl, jednou mi stačilo, a víckrát se k tomu vracet nebudu..je to taková oddychovka dle mě pro 15-16leté holky ;)
Zaprvé bych chtěla říct, že jsem knihu čela v němčině,takže co se týče stylistiky, nemůžu hodnotit.
A teď ke knize. Jako všichni ostatní, i já jsem čekala pecičku. Selekce mě okouzlila (původní trilogie, ne dva zbytečné díly k tomu), a tak jsem byla opravdu zvědavá, jaká bude autorčina první kniha vůbec.
Co je mi známo, o sirénách toho v moderní (dejme tomu young adult) literatuře mnoho není. Takže minimálně hvězdička za námět. Co se postav týče, hlavní hrdinka byla extrémně ufňukaná, 350 stran probrečela a utápěla se v sebelítosti. Upřímně, občas mi to lezlo na nervy. Ale jindy jsem s ní soucítila. Koho by taky netrápilo zabíjet nevinné lidi svým hlasem,že? Navíc každý, kdo zažil velkou,opravdovou lásku, s Kahlen musel soucítit.
Vedlejším postavám nemám vesměs co vytknout. Sestry sirény byly dost rozdílné, což jsem ocenila a Akinli sympaťák od prvního setkání. Jsem ráda, že nešlo o typický milostný trojúhelník, protože ryzí čistá láska je pro mě atraktivnější než flirt se dvěma hošíky.
Naprosto famozní postavou byla matička Voda. Gratulace autorce, tohle vyšlo. Občas se v knize děj dost táhl, scénky se opakovaly a možná by stálo za to někde knihu osekat, jinde přidat (konec).
Co mi ale dost vadilo, byla spousta nezodpovězených otázek,které se přímo nabízejí vysvětlit, když už se autorka pustila do těchto neznámých vod literatury. Doslova. Takže suma sumárum: Knížka mě bavila hlavně díky němčině, jinak by mi nejspíš připadala nudná, takže v češtině bych ji číst nechtěla. Ale takhle? Fajn námět, postavy, dejme tomu i děj. Horší konec-moc uspěchaný na to, jak se s celou knihou Kiera Cass roztahovala. Ale celkově nejsem vůbec zklamaná ♥.
mýty a legendy moře a oceány láska dobrodružství pro dospívající mládež (young adult) sirény (mytické bytosti)Autorovy další knížky
2014 | Selekce |
2015 | Elita |
2016 | Dcera |
2016 | Šťastně až navěky |
2020 | Zaslíbená |
Čtivá leč trochu za vlasy přitažená kniha s kouzelným šťastným koncem.