Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156673/sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-podivne-deti-156673.jpg 4 6149 6149

Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v nezapomenutelném románu, v němž se mísí fikce a fotografie ve vzrušující čtenářskou zkušenost. Náš příběh začíná děsivou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak - i když to zní jako něco nemožného - jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech, zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Jota

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, 2012

Pejuška
31.12.2018 5 z 5

Kniha, která mě velmi pohltila a nadchla, za 4 dny přečteno a to s nucenými přestávkami, jinak by to bylo dřív :) už se těším na další pokračování, a musím vyzdvihnout nádherné obrázky a poutavě napsaný příběh

Twinny
28.12.2018 4 z 5

Kniha není horor. Je to fantasy pro děti. Příběh je pěkný a napínavý. Ale jen do určitého věku. Prostě to musíte přečíst ve správný čas. Obrázky mi strašidelné nepřišly. Zajímavý nápad.

Ainyska
24.12.2018 5 z 5

Nejsem úplně cílová skupina fantasy knížek, ale tato kniha byla tak často skloňována i v souvislosti s filmem, že jsem se rozhodla si ji přečíst a taky důvodem k četbě byla ČV z loňska, kterou jsem nestihla dokončit celou.

Knížka je podle mého velice čtivá, není to horor (až na menší situace, které jsou hororově podány, ale v kontextu celé knihy, nejsou tak strašidelně, spíše morbidní), ale nějaká ta lahůdka se tam objeví. Ne nebála jsem se u knihy, možná i pro to, že tady straším už čtvrt století, ale pro menší čtenáře může být zčásti kniha, řekněme znepokojující a možná se to i promítne v nějakém tom snu. Kniha má částečně otevřený konec, který nabádá k přečtení dalšího dílu do kterého já rozhodně jdu. Snad bude stejně čtivý jako tento díl. Příběh mě vtáhl od začátku a nepustil až do poslední stránky.

Můj prvotní dojem, že to bude slátanina se nepotvrdil a divím se jak mě to bavilo. Co mě ale zarazilo, byla tíha knihy, vzhledem k faktu, že má pouze 350 stran. Příběh podle podivuhodných fotografií se povedl a funguje to. Nezbývá mi než dát plný počet. Doporučuji

Nomia
21.12.2018 3 z 5

Mám ráda podivnosti, miluji fantasy a nebráním i se ani příběhům s nádechem hororu. Měla bych být přesně prototyp čtenáře, který se do Sirotčince slečny Peregrinové zamiluje, ale nestalo se tak.

Podivností jsem se dočkala, kvituji i trochu netradičnější fantasy a opravdu mě bavil vizuál knihy a obsažené fotografi. Ale ruku na srdce, kniha nebyla odvyprávěná tak, že bych se z ní posadila na zadek a hltala jednu stránku za druhou. Dokonce bych řekla, že začátek knihy se skoro vleče.

Jestli si přečtu pokračování? Pravděpodobně ano, ale rozhodně nemůžu říct, že bych nemohla dospat, než si zaběhnu koupit pokračování. Pro mě spadá Sirotčinec do fajn průměru.

markéta783
19.12.2018 5 z 5

Kniha je rozhodně lepší než film, to nepochybně. Jako první mě zaujaly fotografie, to tajemno spojené s nimi, ty tušené příběhy. (Jako za všemi starými černobílými fotografiemi.) Námět je zajímavý, děj příjemně plyne, co si víc přát pro prosincový podvečer...

Mergirus
15.12.2018 4 z 5

Zpočátku jsem si nebyla jistá, jestli knihu vůbec dočtu, nevěděla jsem, co od ní čekat. Ale pak jsem ji přečetla jedním dechem a těším se na druhý díl. Vynikající nápad, jak využít staré fotky, ze kterých běhá mráz po zádech.

Chalupice
07.12.2018 3 z 5

Slabší rozjezd, musela jsem se přesvědčovat, ze se ro rozjede
Klanim se uzasnym fotografiím a ilustraci, na to by člověk mohl koukat nonstop. Navíc to příběhu dodává to něco magického.
Vyhovovala mi psaná forma, sviznost příběhu, ale nevím, zda bych ji dobrovolně šla číst znovu

DennisMoore
07.12.2018 5 z 5

Co se nepovedlo filmu (Time Burtone, dodnes jsem ti tu nudnou bídu neodpustil!), kniha zvládá se samozřejmostí a přehledem - okouzluje, udivuje, baví, napíná... A navíc je tak krásně provedená a doplněná fotografiemi, o nichž jsem byl až do doslovu přesvědčený, že jsou podvržené. No četlo a prohlíželo se to krásně a téměř samo. Druhý ani třetí díl mě nemine.

EnaryFeniel
01.12.2018 5 z 5

Knihu jsem četla až po zhlédnutí filmu, naštěstí jsou tak moc rozdílné, že jsem se o nic nepřipravila. :) Vskutku zajímavý nápad psát příběh podle náhodných podivných fotek. :)

Becca_books
22.11.2018 3 z 5

Tuto knihu mám už dlouho a zatím jsem po ní nesáhla. Večer jsem ji před půlnocí vytáhla a začala jsem číst. Už jsem si vůbec nepamatovala o čem má být. Přemýšlela jsem jestli je to horor a šla raději překontrolovat zamčené dveře, potom to byl dobrodružný příběh až skoro pohádka...No sfoukla jsem ji na jeden nádech a jsem v rozpacích. Úžasné kapitoly se střídaly s absurdními a ve finále se musím pustit do dalších dílů :-)

Ivka14
20.11.2018 3 z 5

Velice mě to bavilo. Děj rychle plynul a kniha byla oživená o zajímavé fotografie.

Leusee
16.11.2018 4 z 5

Kniha se příjemně četla. Začátek se sice hodně táhl, ale velmi napínavý konec tomu dodal šťávu. Musím ale dodat, že jsem očekávala nějaký strašidelný příběh, ale celé se to podobá spíše pohádce.

zichisek
16.11.2018

Na knihu jsem se chystala už dlouho. Až tak dlouho, že jsem už úplně zapomněla o čem má být :) Vytáhla jsem ji večer před půlnocí a po pár stránkách šla kontrolovat, jestli jsou zamčené dveře a co to škrábe v komíně...Potom jsem rozpačitě pročítala příběh přitažený za vlasu s napínavým dobrodružstvím. Výsledkem je, že si nutně musím přečíst další díl :)

martin2250
11.11.2018 4 z 5

Možná jsme všichni trochu "podivní". Kniha se z počátku loudá, ale později vše dává smysl. Čtenáře vtáhne do děje a není snadné se pustit. Určitě kniha není ztrátou času.

Verry148
03.11.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila byla hrozně napívanavá. Opravdu se mi líbí styl knihy - text prokládaný fotografiemi dětí a dalších podivností. Hrozně se těším na druhý díl

Měňavka
30.10.2018 5 z 5

Celou trilogii považuji za poklady v naší knihovně. V životě jsem přečetla už nemalé množství knih, ale tyhle rozhodně patří do mojí TOP desítky mého žebříku. Už jen přebal a fotografie uvnitř lákají k neuvěřitelnému dobrodružství protkanému záhadami, fantazií a vstupu do neobjevených světů. To vše podtrženo nerozlučným přátelstvím, emocemi a psychologickým rozborem hlavních postav. U knihy se budete smát, zatajovat dech, plakat, taky se občas bát, ale především bude těžké přestat číst! Budete zvědaví, co bude dál, snít o dobrém konci a záchraně toho, co je pro Jacoba nejcennější.

fifinka8
28.10.2018 3 z 5

Kniha mě začala bavit až někdy ve 3/4, do té doby to bylo takové zdlouhavé a nezáživné. Jsem hodně na vážkách, zda se pustit do dalšího dílu. Asi tomu dám čas...

Terkishead
27.10.2018 4 z 5

Zase jsem si jednou přečetla, to co čtou moje děti a dobře jsem se bavila. Čtivá fantasy s velmi pěknou grafickou stránkou knihy.

marge74
26.10.2018 2 z 5

Tentokrát jsem s výběrem knížky sáhla vedle (bohužel pro mě). Dočetla jsem ji, ale určitě se k ní nevrátím a pokračování již číst nebudu.

Baruska92
26.10.2018 4 z 5

Knihu doporučuji :) je to jedna z mála knih, kdy je jedno, jestli nejdřív film nebo knihu. Je tu tolik rozdílných věcí :) knížka je poutavá a urcite se k ní ještě někdy vrátím..