Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/301427/bmid_sirotcinec-slecny-peregrinove-pro-p-DqN-301427.jpg 4 6155 6155

Kniha vychází u příležitosti uvedení filmu do kin s filmovou obálkou. Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, 2012

verense
30.06.2017 3 z 5

Ke knize jsem se dostala díky čtenářské výzvě, přelouskla jsem ji docela rychle - je to psané čtivě a kapitoly jsou tak akorát dlouhé. Příběh sám je celkem zajímavě postavený, i když výtky bych měla (ale je to autorova prvotina, tak přimhouřím oko).
Je to čtení spíše pro teenagery, pro mě to byla taková oddychovka k odpolednímu kafi. Pěkné je zařazení originálních dobových fotografií, které přiživují čtenářovu fantazii. Asi jsem celkově čekala o něco víc, ale četla jsem mnohem stupidnější knihy tohoto žánru, takže zklamání se tak úplně nekoná. Celkový dojem zkompletuju až po přečtení dalších dílů, protože tento končí otevřeně, tak jsem zvědavá, jestli autor udrží nastavenou laťku, nebo s ní někam pohne (oběma směry je místa dost...).

Tereza98
30.06.2017 4 z 5

Super, bavila me. Zajimavy pribeh. Jdu i na istatni dily

nika124
30.06.2017 3 z 5

Jelikož mám moc ráda filmy od Tima Burtona, těšila jsem si, až uvidím i Sirotčinec slečny Peregrinové. Když jsem se dozvěděla, že se jedná o film podle literární předlohy, rozhodla jsem se nejprve přečíst knihu a zřejmě jsem od ní měla moc velká očekávání.. Nepopírám sice, že jsem knihu přečetla za 3 dny a že kdyby to okolnosti dovolily, zvládla bych ji přelouskat snad i na jeden zátah..
První polovinu knihy (konkrétně než Jacob vstoupil do světa "podivných dětí") jsem s napětím očekávala, co nastane.. Jak se do děje ovšem dostal svět minulosti a děti s nadpřirozenými schopnostmi, napětí začalo polevovat a kniha na mne začala být až moc přitažená za uši.. Střet reálného světa současnosti (obyčejný život šestnáctiletého chlapce, trauma z dědečkovy smrti atd.) s fantazijními prvky a cestováním do minulosti mi zpočátku přišly jako zajímavý nápad.. ovšem příšery se třemi jazyky požírající oči dětí s nadpřirozenými schopnostmi podle mne zcela zazdily zpočátku poutavý námět..
Ze zvědavosti se pustím i do dalších dvou dílů, ovšem už s jinými očekáváními..
Za mne kniha nesplnila to, co jsem od ní na základě anotace a "hororového kabátku v podobě tmavého přebalu a starých děsivých fotografií" očekávala.. Na druhou stranu za ztrátu času čtení této knihy rozhodně nepovažuji.

Storm5007
28.06.2017 3 z 5

Když jsem si knihu kupovala myslela jsem si, že se při čtení budu bát. Očekávala jsem tajemno a myslela jsem si, že mě při čtení vyděsí sebemenší zvuk, vždyť přebal knihy i název toto vše sliboval. Nicméně po přečtení přišlo zklamání. Téma bylo vybráno dobře, kniha je také moc hezky napsaná a dobře se čte, jedná se ale o četbu řekla bych tak pro 12ti leté děti. :oD
Nebudu zbabělá a přečtu si i ostatní díly. Jednou jsem se do toho pustila a je pravda, že děj skončil dost otevřeně. Musím přeci vědět jak to všechno dopadne, jinak bych nemohla v klidu spát :oD.

Vevericka.eva
28.06.2017 4 z 5

Podivná kniha :-) Ale vůbec ne špatná, postavy jsou zajímavé, příběh celkem zajímavy. Bohužel jsem stále čekala, kdy se děj rozjede na plný pecky a najednou byl konec... Snad bude pokračování lepší a konečně se dočkáme postupné gradace a vrcholu díla.

Petruska200
27.06.2017 4 z 5

Mam ji doma,videla jsem film ale knizka je pry lepsi,tak se na ni chystam

VeroGeek
27.06.2017 2 z 5

kniha me zaujala originalnim napadem. Bohuzel jsem z ni vic neziskala. Velke zklamani.

Nosorozec_91
26.06.2017 4 z 5

Příběh i nápad super. Musela jsem se však přemáhat, abych knihu dočetla, protože ten překlad byl prostě nezdařený. Krkolomné "nečeské" věty, ze kterých anglický originál svítil na sto honů. Škoda. Kéž by se v nakladatelství preferovala kvalita před kvantitou.

luckal123
21.06.2017 5 z 5

Moc pěkná knížka.Obrázky dodávali knize lepší nádech.Přečetla jsem ji velice rychle a hned jsem se rozhodla přečíst další díl, který byl stejně dobrý jako první. Bohužel mě sklamal film, ale tak knihy jsou vždycky lepší.

Abnička
20.06.2017 4 z 5

Tuto knížku jsem přečtla za 2 dny. Byla naprosto úžasná. Začetla jsem se ze začátku a už ji nepustila. Moc se mi líbilo, že se jedná o svět "nadpřirozených bytostí", ale není to zároveň jako pro malé děti. Určitě doporučuji.

Sylvanas
20.06.2017 5 z 5

Tahle kniha byla opravdu skvělá, film se s ní nedá za nic na světě srovnávat. Bavila mě od začátku do konce a často jsem se u ní i nasmála, nejvíce asi při scéně "Jak by si doktor Golan přál, abych se vykadil?" na str. 178 :D. Těším se na další díly.

petgona
20.06.2017 5 z 5

Moj prvy dojem bol skor negativny ako pozitivny, ale postupne, ako som sa ponarala do pribehu, bolo to coraz putavejsie a putavejsie. Tesim sa na dalsi diel a som nesmierne zvedava, ako sa to nakoniec vyvrbi.

Nartaya
18.06.2017 2 z 5

Jelikož mne kniha nikterak neuchvátila a do druhého dílu jsem se nemohla začíst, zkusila jsem ještě film. KATASTROFA! Tak úžasné téma a tak zpackané zpracování - kniha i film.

Candymex
16.06.2017 5 z 5

Kniha je naprosto skvělá. Při čtení jsem se nemohla odtrhnout od knihy. Určitě doporučuji a těším se až si koupím další díly.

Kikuše007
16.06.2017 5 z 5

Naprosto úžasná kniha!! Než jsem ji začala číst, měla jsem pochybnosti, protože, co si budeme povídat, člověk si udělá o knížce jistou představu už podle názvu, a tady jsem lehce pochybovala. Jenže po přečtení několika velmi kladných recenzí k této knize, mi to nedalo, a knihu jsem začala číst, a za jeden den i přečetla, a myslím že kniha se dá popsat pouze jedním slovem, a to je WAU! naprosto jsem to nečekala a chvílema mi běhal mráz po zádech. Takovouhle fantasy knihu, jsem ještě nečetla, je opravdu jediná, která mě až takhle uchvátila. Už jenom při tom pomyšlení, že se tohle třeba opravdu děje v našem světě, že jsou různě po světě umístěné smyčky, kde stále dokola prožívají jeden a ten samý určitý den děti se vzláštními schopnosti, mi běhá mráz po zádech. Kniha mě uchvátila zaujala, a naprosto vtáhla do děje tak, že jsem s nimi prožívala každou vteřinku děje. Knihu nemohu ohodnotit jinak než plným počtem hvězd.

Bbpanda
16.06.2017 5 z 5

Už dlouho se mi nestalo, že by mi při čtení probíhal mráz po zádech. Bála jsem se. Byla jsem nadšená. Nevěděla jsem, co mě čeká. Pocity se ve mě střídaly při otočení každé stránky. Knížku jsem měla přelouskanou za jeden den. Nemohla jsem se prostě odtrhnout a stále na Jacoba myslím a těším se až se dostanu k dalším dílům. Do rukou se mi dostala knížka z nakladatelství Jota, která byl plná fotek podivných a zocelovala ve mě ten skvělý pocit.
Sirotčinec slečny Peregrinové je skvělé fantasy, které vás dostane do alternativního světa ve kterém budete chtít žít, budete chtít poznat všechny podivné a budete závidět Jacobovi, který tam může být a sledovat boj se zlem. Na kvality světa Harryho Pottera to sice nemá, ale pořád budete přemýšlet jestli takový svět vážně neexistuje někde vedle nás.

Elizabeth666
15.06.2017 4 z 5

Nejdříve jsem viděla film a až potom jsem se odhodlala přečíst knihu. Doufám, že už nikdy neudělám tuhle chybu, protože film je úplně něco jiného a potom jsem se nemohla začíst do knihy.

Nic méně díky mě kamarádce jsem se odhodlala i na druhý díl a pokud někdo váhá tak druhý díl je úžasný. Mohu i napsat že lepší jak první nejen protože je tam více akce, ale kapitoly nejsou nudné a konec je překvapující.

Teď jsem začala číst třetí díl a ten je prý ze všech nejlepší. Knihu na 100% doporučuji.

Dominika_a
14.06.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla tzv. " Jedním dechem ", a musím říct, že za mě je úžasná. :)
Ráda si ji přečtu znova a znova. :)

Isew
14.06.2017 3 z 5

Dlouho jsem kolem knihy chodila, podle názvu jsem čekala nějakou psychologickou drasťárnu. A ty moc nemusím. Naštěstí to je fantasy, tak sláva.. Nebudu mít noční můry. Když už jsem se začetla, tak byl najednou konec. Zkusím druhý díl a uvidíme.

lukino41
12.06.2017 3 z 5

Autor úplně pohřbil má očekávání a jediné, co bylo na knize naprosto dokonalé byly fotky, které ukazovaly, co autor sám nedokázal popsat. Nechápejte mě špatně. Příběh a svět, ve kterém se odehrává, se mi líbil, ale autor to podle mě nedokázal dost dobře prodat.