Sivá vlčice
Jaroslav Holeček
Téměř 200 snímků o životě opuštěného vlčího mláděte, o jeho prvním seznamováním s životem v horách až po dospělost a péči o vlastní mláďata.
Ve své době to mohla být luxusní kniha. Škoda že v záplavě barevných podbízivých dětských titulů lehce zapadne. Dá-li se vůbec ještě někde sehnat...
Na tuhle knížku můj taťka nostalgicky vzpomíná. Vždy ji nám chtěl ukázat, ale už před léty se z knihovny jeho rodičů musela někam ztratit. Letos ji ode mne dostane pod stromeček. :) Samozřejmě jsem si ji nejprve přečetla. Je to hezký příběh o přírodě a o životě jedné osamělé vlčice. Ten začátek je smutný. Jako dítě by mě to určitě trápilo, takže je vlastně fajn, že jsem se s knihou setkala až jako dospělá.
Četla jsem v dětství několikrát, pěkná kniha, ale pamatuji se, že jsem měla problém přečíst smtný začátek, ale to je život. Jinak pěkný příběh a hezké fotky.
1982 | O rezaté veverce |
1980 | Osamělá vlčice |
1980 | Zelené ticho |
1984 | Kůň pro Krakonoše |
1974 | Barevné léto |
Krásná knížka. Mám ji už od dětství. Jako málá jsem brečela u začátku knížky, ale člověk to musí brát jak to je v té přírodě. Plno krásných fotografií.