Skandar a soutěže Chaosu
Annabel Steadman
Kroniky chaosu série
< 3. díl
Ve třetím díle napínavé série čeká Skandara zatím nejobtížnější zkouška. Pokud chtějí Skandar a jeho kamarádi přežít třetí ročník výcviku, musejí uspět v několika hrůzostrašných soutěžích, pořádaných v jednotlivých živelních oblastech ostrova. Přátelství, spojenectví i pouta mezi jezdci a jednorožci se budou napínat k prasknutí — a obstojí jen ta nejpevnější. Skandarova sestra Kenna mezitím konečně dorazila do Hnízda, ale kvůli svému podvrženému poutu a divoké jednorožce se cítí osamělá a odstrkovaná. A když se po strašlivém objevu ocitne budoucnost ostrova v ohrožení, všichni si začnou ukazovat na jednoho člověka… Zatímco podezření sílí a temné mocnosti se chystají vytáhnout do boje, Skandar se musí rozhodnout, komu zůstane věrný. Jak daleko je ochotný zajít — pro Kennu a pro Hnízdo?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , HostOriginální název:
Skandar and the Chaos Trials, 2024
Pokračovaní knižní série... Četlo se mi to lehce hůře... Ale děj plný zkoušek byl docela zajímavý...
2022 | Skandar a zloděj jednorožců |
2023 | Skandar a přízračný jezdec |
2024 | Skandar a soutěže Chaosu |
(SPOILER) Na pokračování tohoto: Percyho Jacksona s okřídlenými koňmi jsem se opravdu těšila. Druhý díl byl zakončen tolika zvraty, že jsem si říkala, co na nás autorka vybalí ve třetí knize. No... tohle jsem tedy opravdu nečekala.
Kniha opět zachycuje jeden celý rok (něco jako v Bradavicích), kdy sledujeme Skanderův ročník, jak se vypořádavají s různými nástrahami. I přesto, že je třetí ročník v Hnízdě o navazování pout se svými jednorožci, tak se příběh soustřeďuje na úplně jiné věci. Což je malinko škoda.
Bobby a Agháta jsou tahounkami knihy. Bez jejich trefných odpovědí a normálních reakcí by tento díl působil šíleně ukňouraně.
Kniha měla velmi nepříjemné vyprávěcí tempo. Právě kvůli sourozencům - Skandarovi a Kenně - má člověk chuť občas s knihou hodit o zeď. Zejména je to Kenna, která mi svým chováním a mozkovými (ne)pochody pila krev. Jasně, můžeme to svést na její vztah s máti a jejím jednorožcem, ale to by jí pak všichni nesměli napomoci k získání těch největších sil (a něco mi říká, že to bude jako v My Little Pony a Kennu porazí a zároveň zachrání síla přátelství).
Aspoň ta politika na ostrově začíná být zajímavá a jsem zvědavá, kam se bude příběh ubírat. Jen teda doufám, že další díl bude mnohem více čtivější a nebude se tolik točit v kruhu.