Škola dobra a zla
Soman Chainani
Škola dobra a zla série
1. díl >
Sophie se celý svůj život nemohla dočkat toho, až ji unesou… Takhle začíná knížka Škola dobra a zla. Sophie pochází z města, ze kterého se pravidelně jednou za čtyři roky ztrácí dvě děti. Všeobecně se tvrdí, že je unáší tajemný školník ze Školy dobra a zla a že na té škole pak studují. Vybírá vždycky jedno nejhezčí a nejhodnější děvče (nebo chlapce) a pak jeho naprostý protiklad. Jedno dítě je předurčeno stát se kladnou pohádkovou postavou a druhé zápornou. Několik let nato, co se děti ztratí, je obyvatelé města nacházejí v ilustracích knih, které se záhadně objevují v místním knihkupectví. Všem dětem i tajemný školník nahání strach a nepřejí si, aby je unesl. Jedinou výjimkou je Sophie – ta se už nemůže dočkat, až z města odejde…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , CooBooOriginální název:
The School for Good and Evil, 2013
Skvělá knížka! Může si jí přečíst, jak dítě i dospělý :). Skvělá kniha, pokud si chcete oddechnout od všech těch srdcervoucích románků. Agátu jsem si zamilovala a nad Sofii jsem kroutila hlavou. Konec byl bomba doufám, že u nás vyjdou i další díly této skvělé knihy! Knize bych dala 4,5 hvězdičky, ale to tady nejde, takže dávám 5 :).
Musím se přiznat, že mě osobně knížka zklamala. V knize pro mladší věkovou kategorii jsem čekala více vyhraněné dobro a zlo, protože když ten chaos v tom, které postavy jsou dobré a které jsou zlé, neboť tam ani jedna nebyla vhodným kandidátem pro uvedené školy, mátl mne, tak co potom děti? Také děj knížky se zpočátku dost táhl, konec to trošku napravil, ale prostě na víc než tři hvězdičky u mne tato knížka nedosáhla... Ale zase obálka je moc hezká!
Za mě 5 :) je to rozkošná kniha. Hezky přeložená, nikde nevázne, bavila jsem se :) škola pro princezny a čarodějnice, pro dobré a zlé hrdiny dětských knížek.
Prostě chcete být princeznou, denně si dáváte pleťové masky, jíte jen zeleninu, pěstujete vlasy a aby se vám zapsal nějaký ten dobrý skutek, kamarádíte se šeredkou co by směle mohla konkurovat čarodějnici. A pak přijde den D a ve škole to "spletou"
A co se stane pak už čeká jen a jen na přečtení ......a na druhý díl ;)
Mohu jen doporučit, bezvadná pohádka, skvělá zápletka a sexy princ Krasoň :)
pohádky zlo přátelství čarodějnice zfilmováno princezny pro dívky dobro únosy dětí pro dospívající mládež (young adult)
2014 | Škola dobra a zla |
2015 | Svět bez princů |
2016 | Poslední navěky |
2018 | Vzhůru za slávou |
2019 | Křišťál času |
Chcete pohádkovou knihu, která vás zaujme svým vtipem, fantazii a skvělým vypravěčským talentem? Určitě sáhněte po této. Je přesně dle mého gusta. Několikrát mě popisovaná scéna při její představě zcela nahlas rozesmála. To se stávalo hlavně v první půlce knihy. Ta druhá už jde do vážnějšího tónu. Fantazie autora je úžasná, obdivuji pohádkový svět, který vytvořil. Je vidět, že je perfektně promyšlen do detailu. Kniha je určena pro děti, já bych ji doporučila hlavně těm starším od 10let, aby pochopili vtip a pointu situací. Protože přeci jen je to škola dobra a zla a obě strany jsou zde přehnaně vykresleny. Např. u dobra se klade velký důraz na vzhled krásy a u zla na ošklivost – což moc dobře víme, že tyto vlastnosti jsou úplně o něčem jiném. K tomuto poznání přijdou i čtenáři, ale vše má svůj čas. Já jsem si v ní krásně lebedila a užívala si každou stranu.