Drakova přísaha

Drakova přísaha
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114738/bmid_drakova-prisaha-WCu-114738.jpg 4 389 389

Škola noci – novely série

1. díl >

Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní – tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti – svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub

Dragon's Oath, 2011

Smrtka92
24.01.2015

Docela zajímavá kniha. A dobrý příspěvek k sérii Škola noci.

1259
22.01.2015 4 z 5

Děj byl dobrý. Docela mě mrzí jak to skončilo, žádný šťastný konec se nekonal. Ale těším se na další příběhy od tady těch autorek.

orangerose
07.09.2014 5 z 5

skvělá kniha :)

Nemesis Moriko
27.02.2014 3 z 5

Knížka byla docela povedená - samozřejmě velmi krátká a ačkoli ksem ji četla docel dlouho (zároveň s ní jsem měla rozečtebých dalších sedm knih z nichž tři už mám přečtené - ale noc moc se tam nestalo. Pořád jsem čekala, kdy ten tvor Anastasiu zabije.. a ono nic :( Pak mi trošku došlo, že bych se první měla dočíst k tomu dílu školy noci, ke kterému se novela váže:D (zatím jsme skončila u trojky) no kniha není zázrak, ale jako krátká oddychovka splňuje svůj účel a tři hvězdičky si odnáší zaslouženě. Další novely ke škole noci si určitě přečtu=)

Nemesis Moriko
10.02.2014 3 z 5

knihu jsem si koupila, zatím vypadá zajímavě, ale dostala jsem se teprv za první stranu, takže nemůžu hodnotit:)

Adele02
16.01.2014 2 z 5

Nic moc. Hodně zvláštní. Anastasia a Drak byli v pohodě, ale ten konec... ???

hradilovi.mk
19.12.2013 4 z 5

Něco mi tam chybělo jako v předchodím díle. Jinak dost čtivá. Mám strach si koupit ,,Školu noci´´ jestli je to na stejný brdo...

Vendulik
10.09.2013 2 z 5

Velice nudná kniha. Snad ty druhé novely budou lepší. Kniha měla nezáživný děj.

trynitrix
24.07.2013 4 z 5

Doplňujcí novela byla zajímavá, propojeda s příběhem Draka v mládí a součastnosti. Bylo pěkné poznat více Anastasiu i Draka. Četba na pár hodinek :-)

DendaRA
15.07.2013 3 z 5

Novela byla hezká, rychle se přečetla. Moc se mi líbila Anastasia :))

Chensie
28.05.2013 5 z 5

Tato novela se mi moc líbila. Bylo příjemné si ji přečíst. Zaujala mne víc, než Lenobiin slib, snad proto, že Drak se mi ve škole noci vryl pod kůži víc a navíc... je to skvělá knižní postava. Má svoje tajemství a kouzlo, jak bylo ukázáno v novele. A o to srdceryvněji vyznívá fakt, že přišel o svou milovanou partnerku. Mně se to moc líbilo, já mohu jenom doporučit.

Katie46
10.05.2013 5 z 5

Mohlo by to být klidně o trochu delší ale jinak pěkné =)

Minniesimilci-3
26.04.2013

seběhlo se to všechno podle mě moc rychle. Vůbec jsem nestačila pochycovat děj :D Jinak se mi kniha moc líbila, nemám proti tomu (skor) nic. Určitě doporučuji ;)

kleria
01.04.2013 3 z 5

Tato kniha mě moc neuchvátila :), myslím si že druhá novela byla mnohem lepší. Jinak to rozhodně stojí za přečtení ;).

ala.mihalikova
10.03.2013 5 z 5

Knížka byla dobrá, rychle se četla a bylo zajímavý se dozvědět něco z minulosti, ale na muj vkus toho bylo v knizce az moc malo.

snilek.holka
13.02.2013 3 z 5

Kniha nebyl vůbec špatná. Nicméně celá ta série škola noci už je moc zdlouhavá

ivanhoen
19.08.2012 3 z 5

Četlo se to poměrně pěkně, ale nijak zvlášť mě to neoslovilo.

Opět, jako i u jiných knih (nejen těchto autorek) bylo mnoho věcí předvídatelných a nepřekvapily mě.
Někdy většina autorů zdlouhavě něco popisuje. V tomto případě jsou to rituály a tak. Většinou mi to moc nevadí, ale obzvlášť zde mě to opravdu vadilo a rušilo to.
Také mi přijde, že podle takto vylíčené minulosti Draka a Anastazie bych četala, že se ve Škole noci budou chovat jinak a určitě by podle mě měli i jinak reagovat na příchod Kalony.

Božnice
26.07.2012 5 z 5

Skvělá knížka doslova jsem ji hltala.! Hlavní postavy jsem si oblíbila hned v prvních slovech.. :) Skvělá knížka doporučuji si přečíst. :)

Iworri
13.07.2012 2 z 5

Ačkoli se dá říct, že přečtené jsem to měla během chvíle, musím podotknout, že nijak uchvácená jsem nebyla .. :/ Očekávala jsem nějaké zvraty v minulosti Draka a rychlý spád, ale bylo tomu přesně naopak.

kytikyti
25.06.2012

No teda oproti Škole noci jsem byla zklamaná, zdlouhavé popisování rituálů, no moc mě to nebavilo.

Autoři knihy

Kristin Cast