Skutečné zločiny po česku 2

Skutečné zločiny po česku 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541439/bmid_skutecne-zlociny-po-cesku-2.jpg 3 7 7

Další zásadní případy české kriminalistiky pohledem dvou známých policistů. Elitní vyšetřovatel, který sbírá nejzajímavější české policejní případy, a ředitel Muzea Policie ČR. Kdo jiný by mohl znát zločin lépe? Miloš Vaněček a Radek Galaš vás podruhé provedou temnými stezkami české historie zločinu. Začnete v časech první republiky a doputujete až do současnosti. Děsivá trojnásobná vražda v Rajském mlýně, záhadná krádež Pražského Jezulátka, bomba v OD Kotva a další případy – ty všechny doprovázejí autentické fotografie, dobové dokumenty, přepsané výslechy i náčrtky z místa činu.... celý text

hanina.k
01.11.2024 5 z 5

Skutečné zločiny jak je neznáte! Radek Galaš a Miloš Vaněček mají čtenářsky velmi příjemný styl psaní. Tady nenajdete nějaké učesané vyprávění případů, ale syrová fakta bez příkras. A to pány od ostatních autorů toho žánru odlišuje. Dokonce jsem měla tu čest vidět pana Galaše několikrát naživo a je to sympatický, vtipný a velmi inteligentní muž. Kniha je drsná, ale četla se ,,hezky", pokud to tak mohu napsat. Toto čtení ráda doporučím.

Jane2016
13.10.2024 5 z 5

Ah, další várka "Skutečných zločinů po česku" je tady! Jelikož jsem pravidelnou čtenářkou tohoto žánru, už málokdy narazím na krimi případy, které by pro mě byly úplnou novinkou. A právě z toho důvodu mě baví tato knižní série od Radka Galaše a Miloše Vaněčka. Protože už v prvním díle jsem narazila na opravdové masakry, o kterých jsem v životě neslyšela. Druhý díl je založený na obdobné myšlence. Opět přináší případy, které, ač nejsou příliš známé, rozhodně nenechají čtenáře klidnými.

Připravte se na detailně popsané případy, místa činu, pachatele, zkrátka na všechno, co si bude Vaše true crime dušička přát.

Živě si pamatuji obrázkovou přílohu z prvního dílu, která byla opravdu silná. U druhého dílu je příloha o něco méně drsná, takže se snad nemusíte bát nočních můr (alespoň v to doufám).

Sečteno, podtrženo, pokud máte rádi true crime a chcete se seznámit s méně známými případy, tato kniha by Vás rozhodně neměla minout! Doporučuji ji všemi deseti!