Ako zlomiť dračie srdce
Cressida Cowell
Škyťák Šelmovská Štika III. série
Štikúta Strašného Šťukovca III. očakávajú ďalšie nové dobrodružstvá, musí ochrániť Rybonohovu lásku k Rozmarnici O'Ošklici. Štikút má pred sebou nesplniteľnú úlohu, musí poraziť zúrivých Amokov, zachrániť Rybonoha pred Beštiou a odhaliť tajomstvo strateného trónu Západodivočiny. Aby prežil všetky nástrahy, musí konať ako skutočný HRDINA!... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Slovart (SK)Originální název:
How to Break a Dragon's Heart, 2009
Tento díl se mi líbil skoro nejvíc z celé série, protože se tam objevil poprvé oceanodrakus gigantikus maximus jménem Prchlivec. Byl zajímavý, protože se znal s pradědečkem od Škyťáka. Začíná to být dějově složité a napínavé.
Další kniha o Škyťákovi přečtená za pár hodin. Musím říct, že mě to neskutečně baví. Otevřu knihu a nezavřu ji dokud ji nedočtu. Začíná to být trochu drsnější. A já už se nemohu dočkat dalšího dílu.
Já tyhle škyťáky prostě žeru! Ten Alvin se připlete vždycky všude XD.
Přijde mi hezký, jak jednotliví díli spolu souvisí, pak to je o hodně zábavnější. Skvělé!!!!
Tenhle díl jsme bohužel nejprve nemohli sehnat, tak jsme jej četli až poté, co jsme měli za sebou další dva následující. Ani tak mu to ovšem na zajímavosti neubralo - mimo jiné proto, že díky příběhu vyprávěnému čarodějnicí je stěžejní pro pochopení hlavních souvislostí celé série. A nechybí mu samozřejmě ani napětí, spád, dějové zvraty, humor a to ostatní, čím jsou příběhy Cowellové typické.
2007 | Jak vycvičit draka |
2019 | Kouzelníci z pradávna |
2014 | Jak se stát pirátem |
2015 | Jak zlomit dračí prokletí |
2014 | Jak správně mluvit dracky |
Skvělé pokračování u kterého jsme se moc pobavili