Sládek dětem
Josef Václav Sládek
Výbor z básní J. V. Sládka pro děti. Bohatě ilustrovaná sbírka poezie přibližuje dětem prostou a zároveň úchvatnou mluvou národních říkadel jejich svět a hry, přírodu i zvířata. Pro předškolní věk.
Krásné čtení a milá vzpomínka na opravdu překrásné básně a ilustrace. Jsou věci, které když se jednou chytí, tak se nepustí. To je moje vášeň a slabost pro tento druh literatury, který je ojedinělý a navždy se zapíše do čtenářova srdce. Stará, dobrá klasika.
Nádherná vzpomínka na dětství. Jako dospělá v nich pořád vidím ono úžasné kouzlo, které se po generace nemění i krásu, kterou stojí za to objevovat už v dětském věku.
Ach, jsou to milé, čtivé, příjemné, jednoduché básničky, které pohladí po duši nejen děti, ale i dospělé a i po tolika letech mají stále své kouzlo a snad ho nikdy neztratí.
Mam z toho trauma, je tam basnicka a ilustrace jak cert odnasi nekam chlapecka. Ta knizka je u rodicu a dodnes z ni mam spatnej pocit kdyz ji jen vidim.
1974 | Z křišťálové studánky |
1986 | Milostný listář |
1984 | Zlaté slunce, bílý den |
2012 | Selské písně a české znělky |
2011 | Zvony a zvonky |
Krásná sbírka milých básniček pro děti i jejich rodiče s překrásnými ilustracemi Mikoláše Alše. Stojí za přečtení. Pohladí na duši.