Sladká kuchařka
Vladimír Chaloupka
Křehké košíčky, bruselské koláčky, lázeňský nugát, císařské perníčky, andělské šátečky, tvarohové chrupinky, ořechové šátečky, koňakové špičky, jahodový koláč, zasněžené řezy, bramborový srnčí hřbet, čokoládová bublanina, zámecká bábovka... Také něco malého k zakousnutí k pivu a vínu jako součást pohoštění: cibulový lístkový koláč, horňácký nákyp, zelinářské lívance, uzenářská roláda, kuřecí dort, skautský sendvič, slané zákusky, škvarkové cukroví, sýrové řezy Roland, křenové sýrové palačinky... Uvedené recepty byly mnohokrát vyzkoušeny a prověřeny generacemi cukrářů a pekařů. Obohatí každý sváteční stůl i vydatnou snídani. Dokládají mnohé o tradici, rozmanitosti a variabilitě sladkých zákusků v české kuchyni.... celý text
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2007 | Sladká kuchařka |
2009 | Houby v kuchyni |
2006 | Česká kuchařka |
2007 | Drůbež se nikdy nepřejí |
2003 | Jídlem ke zdraví |