Sladké pokušení

Sladké pokušení
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529549/bmid_sladke-pokuseni-65988cf99dd31.jpg 4 308 308

Cassio přišel o ženu a musí se teď starat o dvě malé děti a zároveň si udržet moc nad Philadelphií. Potřebuje matku pro svoje děti a taky někoho, kdo mu v noci zahřeje postel. Ale ve světě, který dbá na tradice tak, jako ten jeho, je výběr manželky povinností, nikoliv slastí. Pravidla se musí dodržovat a tradice ctít. A kvůli tomu nakonec skončí se ženou – dívkou –, která je sotva plnoletá. To není zrovna to, co by jeho děti a on potřebovali, ale je laskavá a představuje pro něj sladké pokušení, kterému nemůže odolat. Giulia věděla, že se jednoho dne provdá za muže, kterého jí vybere její otec, ale nečekala, že jí dá někomu o tolik staršímu. Najednou se z ní má stát matka dvou dětí, a to dítě ještě nikdy ani nedržela. Giulia rychle zjišťuje, že Cassio nemá o rovnocenný vztah zájem. Matka ji varovala, že mocní muži, jako je Cassio, nebudou drzost tolerovat. Giulia už má svojí role chůvy ale bezradné dětské nevěsty dost a rozhodne se za svoji představu šťastné rodiny bojovat.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red

Sweet Temptation, 2020

Misa_ctenarka
12.01.2024 3 z 5

Tak já jsem od knížky už jen podle hodnocení a komentářů čekala víc. Neříkám, že to bylo špatné,ale něco mi tam chybělo. Nebyla tam žádná akce, žádné drama... Prostě postupné sbližování jak Giulie a Cassia,tak i dětí. Jediné trochu napínavé tam bylo,jak šla prosit tatika a pak Luccu,ať neprozradí tajemství a o otcovství dětí. Prostě tomu chyběl nějaký zvrat a nemělo to moc šťávu. I když sladarna to byla pěkná.

Njangu
10.01.2024 5 z 5

Dobře napsaný příběh. Po delší době mě příběh bavil a neměla jsem pocit, že je všechno stejný.

alzbeta4340
08.01.2024 5 z 5

Mafiánská pohádka o smluveném manželství bosse v nejlepších letech a mladé dívky. Děj osvěžují dvě roztomilé dětičky a nevychovaný psík, to vše samozřejmě v kulisách a vztahových propletencích mafiánské "rodiny". Dobře napsaná oddechovka.

LilianaFalcon
07.01.2024 5 z 5

Musím říct, že tahle knížka mě vážně bavila.
Bylo zajímavé sledovat, jak si k sobě najdou cestu. A děti příběhu daly taky trochu jiný rozměr. Takže za mě spokojenost :-) Příjemná oddechovka.

PS: A výtka nevýtka. Proč ta holka na obálce nemá ofinu? :D

terezaterka2000
06.01.2024 5 z 5

Super příběh z mafiánského prostředí.
Bylo zajímavé sledovat i ostatní postavy než jen hlavní hrdiny.
Krásné je i to, jak si Cassio a Giulia k sobě najdou cestu a pak nějaká ta minulost.
Doporučuji všemi deseti

Kudík
06.01.2024 5 z 5

Nečekala jsem, že to bude tak příjemný a relativně málo násilný příběh z mafiánského prostředí. Cassio (31) ztratil svojí manželku Gaiu, naštěstí zůstaly v pořádku děti, bezmála tříletý Daniel a půlroční Simona. Protože potřebuje manželku (hlavně jako chůvu) a sňatky jsou v této grupě domluvené, smíří se s vidinou čerstvě osmnáctileté Giulie. Musím říct, že některé tradice, i když dodržované po staletí, mi přijdou na dnešní dobu za zenitem. Giuliin příchod do její nové domácnosti, i když byla tak mladá, měl blahodárné účinky jak na obě dvě děti, personál a hlavně Lulu, která za to, od koho a komu byla darována, nemohla. A Cassio, i když muž dvou tváří a vyššího věkového rozdílu, měl na mafiánského nižšího bosse jistý charakter. Autorka píše velmi čtivě a určitě si ráda přečtu něco z její další tvorby.

KajinaH722
06.01.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Mám ráda prostředí, kde je domluvený sňatek a mafie k tomu. Na toto téma jsem četla i jine knihy a musím říct, že tato patří mezi ty lepší. Moc mě to bavilo, při čtení jsem často cítila motýlky v břiše a čtení si užívala. Překvapilo mě, že tak mladá Giulia si hezky poradí s dětmi Cassia a to vím,jak je to s dětmi náročné. Sama mám dvě děti :D Jinak budu ráda,když od autorky se přeloží další její knihy,protože moc hezky píše. Určitě jsem si ji oblíbila :)

keiko33
05.01.2024 5 z 5

Autorkinu sériu Mafia Chronicles mám rada, takže túto knihu beriem ako pokračovanie, inak by sa mi ťažšie orientovalo. Takéto preskakované preklady nechápem, aj keď táto kniha je vydávaná samostatne. Milo ma prekvapilo, že autorka sa viac zamerala na rodinné vzťahy a nie mafiu. Ta ostala na vedľajšej koľaji.

EliM
04.01.2024 4 z 5

Děj je fajn, kniha napsaná čtivě, jen mě zrušily ty gramatické hrubky v překladu

lusitta05
03.01.2024 4 z 5

Nebolo to špatné,bavilo ma to, dej má spád, takže za mňa fajn. Taká rýchlovka.

happy19
02.01.2024 5 z 5

Hodně pěkná kniha z mafiánsného prostředí;-)
Nápaditý příběh!Četl se krásně!
Skvěle vykreslené postavy,tak do váhá,nebraňte se;-)

„V tomto světě nebylo nic děsivějšího než někomu věřit.
Ale také nebylo nic přínosnějšího."

VeraKlemsova

Tak toto byla pecka

Bookish_Adria
02.01.2024 5 z 5

Jsem milovnice příběhů z prostředí mafie.
Tady se do hloubky mafie neprobírá jen čistě okrajově, ale to mi absolutně nevadilo.

Začátek příběhu si získal hned mou pozornost. Příběh je psán ze dvou pohledů. Hlavní hrdinka Giulia, které je červených osmnáct a čeká ji úplně nový život. Hlavní hrdina a nižší boss je Cassio. Cassiovi zemře žena a zůstanou po ní dvě malé děti, které potřebují matku. Musí si tedy vzít osmnáctiletou Giuliu, kterou kvůli věkovému rozdílu nechce. I přes ten větší věkový rozdíl mi to nevadilo. Líbilo se mi jak to mezi nimi bylo. Všechno se u nich vyvíjelo pomalu.

Líbilo se mi, že to nebyl typický příběh. Hlavní hrdinka se musela postarat o jeho dvě malé děti a zvykat si na nový život. Giulia mu do života přinesla něco nečekaného. Autorka píše skvěle ! Za tímto příběhem je daleko víc. A ty spicy scény ? Můj bože. Ano! Chci další díla od autorky.

Katrin0211
31.12.2023 5 z 5

knižka bola výborna, také príjemné pokračovanie, predošlých častí..akurát ma mrzí, že nevyšli najskôr predchádzajúce diely zo serie Mafia Chronicles, keby som ich nemala prečítané, ťažšie by sa mi orientovalo v postavách..

alnovka82
27.12.2023 3 z 5

Já půjdu trochu proti proudu, ale pro mě byla tato kniha jenom průměrná. Asi díky anotaci a nadšeným hodnocením zde, jsem očekávala něco víc a bohužel se dostavilo zklamání. Za mě neurazí, ani moc nenadchne, ale jako odpočinkové čtení na jeden dva večery, je fajn.

knihomolkaJani
27.12.2023 5 z 5

"Slabochy mafie sežere zaživa."
Obrovské překvapení takhle ke konci roku je jednoznačně kniha Sladké pokušení! Najdete zde mafiány, age gap, rotiku, ale i ohromnou lásku k dětem a sílu za ně bojovat.
Kniha je psaná v ich-formě a střídají se zde pohledy obou hlavních hrdinů. Giulia je mladá nezkažená dívka milující slunečnice, ovšem velmi rychle se z ní stane bojovná lvice.
Druhá hlavní postava je obávaný mafián Cassio. "Každý centimetr jeho těla byl svalnatý. Nebylo na něm nic měkkého - ani tělo, ani výraz, ani oči." Cassiovi se nepostaví téměř nikdo, až na Giulii. "Krutost je občas namístě, Cassio. Ale ne v manželství."  Občas se vám možná jeho výstupy a majetnickost mohou zdát přes čáru, ale čtěte dál a všechno začne dávat smysl. Ovšem pokud se jedná o jeho děti, nikoho na světě nemiluje více. Jeho vztah k nim je úžasný!
Vedlejší postavy z mafiánského prostředí jsou taky skvělé, nikdy nevíte, kdo se jak zachová. Obzvlášť jsem si oblíbila jednu Cassiovu sestru a nebo i bratra od Giulie.
"Byli jsem úplné opaky, od našeho pohledu na život přes zkušenosti až po poměr dobra a zla v nás, ale navzájem jsme se doplňovali."
Kniha má nápad, děj, napětí, vášeň i zajímavé postavy. Autorka píše úžasně a já doufám, že brzy bude přeložena i další její kniha.
A jedno moudro na závěr.. "Tajemství nakonec vždycky vyjdou najevo."
Příběh vám všem moc doporučuji!

Jita160
27.12.2023 5 z 5

Ujíždím na mafiánských romancích a tady jsem se teda pořádně svezla.
Začínáme s manželstvím z rozumu.
Cassie krutý a nelítostný boss, který ovdoví a zůstává sám s dvěma malýma dětma.
Guille velmi mladá dcera mafiána ,která je připravená celý život na to že si vezme toho koho ji rodina vybere. Je velmi laskavá, pozitivní a neskutečně drzá je ochotná vidět světlo i v úplném tmě. Musela rychle dozpět.
Emočně od sebe byli na hory vzdálení. Guillie si dala ten nejtěžší úkol jaký si dokázala představit a to tuhle mafiánskou rodinu opravit a nějak z ní udělat její vlastní.
Naprosto čtivá pecka kde dostanete vše co k mafiánské kruté a emoční lásce patří.

skubby
26.12.2023 5 z 5

Nádherná kniha, čte se jedním dechem.... skvost

anna7852
26.12.2023 5 z 5

za mě dokonalost!!!

Matri
25.12.2023 4 z 5

(SPOILER) "Nebyla to manželka, kterou jsem si přál, ale sakra, byla to manželka, kterou jsem potřeboval."

Opäť ďalšia mafiánska romanca, ktorá ma milo prekvapila a naozaj bavila.
Giulia má len 18 rokov a je nútená sa vydať za nižšieho mafiánskeho bossa Cassia (staršieho takmer o 14 rokov), ktorý má povesť tvrdého a krutého chlapa. Ako sa ukázalo Cassio sice mohol v mafii pôsobiť ako obávaný boss, ale doma sa z neho vyvŕbil taký veľký zlatý tatko.
Giulia ma na jej vek bavila, aj napriek jej infantilnej záľube v slnečniciach :) Hoci to tak spočiatku nevyzeralo, nakoniec sa ukázala ako úžasná mama pre Cassiove deti. Práve účinkovanie deti v tejto knihe sa mi veľmi pozdávalo a dávalo jej šmrnc a istú originalitu.
Vekový rozdiel v knihách nemám moc rada, ale tých 14 rokov mi v tomto prípade absolútne nevadilo, práve naopak - dosť som im to "žrala". Veľmi príjemné oddychové čítanie, u mňa za lepšie 4,5 hviezdičky. Odporúčam :)

„Nemůžu vonět po jahodách. Používám třešňovej šampon.“
Zasmál jsem se. „Pro mě je to jahoda.“
„Jasně. Ty když třešni nařídíš, aby z ní byla jahoda, tak se to taky stane.“