Slavičí tajemství
Victoria Holt (p)
![Slavičí tajemství Slavičí tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16549/slavici-tajemstvi-16549.jpg?v=1373096553)
Sussanna Pleydellová je okouzlující navinná dívka,která má zvláštní moc - dar léčit.Po sňatku s dvorným Aubreyem očekává,že bude šťastně žít.Přichází rozčarování,vzala si muže,který skrývá své neblahé tajemství.poznává se s jiným mužem - doktorem Damienem.Udeří další neštěstí a teprve cestou k exotické Konstantinopoli a k hrozným nemocničním pokojům v lazretech se potká tváří v tvář se svým osudem a pozná pravdu o doktoru Damienovi ...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1993 , Knižní klubOriginální název:
Secret for a Nightingale, 1986
![cori cori](https://www.databazeknih.cz/img/users/87_/8744/cori-Mpf.jpg?v=1546029958)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Červená knihovna o tom, jak se z mladé a nezkušené dívky stane vdova, ale navzdory nepřízni osudu se rozhodne stát ošetřovatelkou a po boku Florence Nightingalové ošetřuje vojáky v nemocnici v Turecku. Její lásku samozřejmě získá muž, kterého nejvíc nenávidí.
![Květinka008 Květinka008](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/124513/m_124513-LwQ.jpg?v=1485188146)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Mám Holtovou ráda, mám ráda střídání prostředí. Ale tato knížka mě nechytila. To střídání bylo tak překotné, že si člověk nestačil na daných místech ani "užít" a nasát atmosféru.
Hrdinka vypravuje svůj příběh jako by byl za sklem, cizí, s odstupem. Neprožívala jsem s ní žádné zamilování ani žal ze ztráty dítěte... Stejně nevěrohodné je její "zamilování" do nepřítele. Od své nenávisti a plánu na pomstu, které jsou alfou omegou tří čtvrtin knihy, najednou po pár větách a pohledech od doktora ustoupí a doslova se nechá oblbnout. Zkrátka dost hloupě napsaná postava.
A ve vydání Knižního klubu z roku 1993 KATASTROFÁLNÍ čeština. Ustřelené čárky ve větách, věty, které nedávají smysl, překlepy - knížka ode mě odchází.
![kathaj kathaj](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha začíná rozpadem manželství hlavní hrdinky a vinu dává záhadnému doktorovi Damienovi. Chce se mu pomstít, ale "velmi pomalu" se do něj zamiluje. Celý děj je hodně o ošetřování nemocných a raněných ve válce, tudíž nečekejte klasickou červenou knihovnu. Ale díky tomu má kniha své kouzlo a pro mě vyšší hodnotu.
drogy Indie 19. století zdravotní sestry ošetřovatelství Krymská válka červená knihovnaAutorovy další knížky
1995 | ![]() |
2004 | ![]() |
1997 | ![]() |
1994 | ![]() |
1994 | ![]() |
Hlavní hrdinka mi úplně nesedla, nějak jsem ty zvraty v jejím životě nestíhala. Těch změn v jejím životě bylo příliš, stejně jako míst, kde střídavě žila, názory taky měnila docela rychle. Už jsem od autorky četla lepší knihy.