Zvrácené myšlenky

Zvrácené myšlenky
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159596/bmid_sloane-burbankova-zvracene-myslenky-Uvp-159596.jpg 4 63 63

Sloane Burbanková série

1. díl >

Agentka FBI Sloane Burbanková je mimo aktivní službu. Když se ale dozví o zmizení své kamarádky z dětství, chce se okamžitě zapojit do pátrání. Vedením případu je pověřen Derek Parker – bývalý přítel Sloane, se kterým se nerozešli v dobrém. Dochází k dalším únosům, některé ženy jsou následně brutálně zavražděny. Sloane a Dereka nakonec zavedou všechny stopy k jedinému deviantnímu pachateli. Kdo bude jeho další obětí?... celý text

kniznistranky
29.10.2024 5 z 5

(Z OSOBNÍHO ARCHIVU - přečteno SRPEN 2013):

Bývalá zvláštní agentka FBI Sloane Burbanková se dozví o zmizení své dobré kamarádky z dětství a chce jí najít. Na případu už rok pracuje Derek Parker, shodou okolností Sloanein bývalí přítel. Ani jednoho netěší, že spolu budou muset spolupracovat. Sloane se rozhodne všechny emoce hodit za hlavu a soustředit se jen na to, aby Pennyin případ co nejdřív vyřešila. K jednomu zmizení se přidávají další a také jsou ohlášeny brutální vraždy žen. Sloane s Derekem pomalu zjišťují fakta a nacházejí důkazy a samotný profil vraha je nakonec dost překvapí.

Tahle kniha mě dost zaujala svou anotací a také hezkou obálkou, která zaujme na první pohled a líbí se mi víc než ta originální. Co se týče děje, je to taková detektivka. Prostředí zvláštních agentů, jak řeší případy a tak dál. Já jsem žádnou jinou detektivku zatím nečetla, takže nemůžu porovnávat, ale z mého pohledu to bylo opravdu hezky napsané. Autorčin styl je poutavý, dobře se čte a je velmi jednoduché se začíst hned po přečtení prvních pár stránek.

Na začátku knihy je několik stránek věnovaných vysvětlení zkratek, které jsou v knize použity, jako třeba NYPD (oddělení newyorské policie), ICE (imigrační a celní úřad) a tak dál, což se velmi hodí vzhledem k tomu, že kniha je psaná poutavým stylem se všemi termíny, které policie používá a samozřejmě jsou tam i nějaká ta sprostá slova na zpestření celé atmosféry v knize. Najdou se tu i nějaké ty lechtivé scény mezi Derekem a Sloane, takže červenání při čtení je zaručeno.

Bývalá zvláštní agentka Sloane je silná, tvrdá žena, kterou jen tak něco neporazí a nehodlá se vzdát. Občas je ale taky pořádně tvrdohlavá. Líbilo se mi, jakým způsobem jednala s lidmi, dokázala si poradit i v nepříjemných chvílích a jednala rychle.
Derek je dost podobný jako Sloane. Tvrdohlavý, arogantní, sexy, silný, ale rozhodně dokáže svým chováním i překvapit... Při každé příležitosti se ze Sloane hádají. Právě jejich hádky mě dost bavili číst.

Každá kapitola začíná pohledem z pachatelovy strany a někdy jde i o pohled ze strany oběti. Některé popisy únosů nebo vražd by nemuseli být příjemné pro slabší povahy. Ale těm, kterým to nevadí a rádi se do takových to věcí začtou jako já s napětím a očekávám co přijde dál, bych tuhle knihu rozhodně doporučila.

Autorka drží pachatele v tajnosti až do poslední vteřiny a vám do té doby zbývá jen netrpělivě vyčkávat, jak si detektivové povedou a dělat si vlastní závěry a návrhy na to, kdo by mohl pachatelem být. Mě samotný vývoj okolností dost zaskočil. Hlavně v několika posledních kapitolách. Do té doby jsem měla asi dva typy, kdo by to mohl být a nakonec se ani jeden z nich nepotvrdil (..nejspíš bych asi jako agent moc neobstála. :D). Ale také to svědčí o tom, že autorka odvedla svou práci opravdu dobře.

Když to tak shrnu, jde o dobře napsanou detektivku, s napínavým dějem, která svým koncem dokáže překvapit. Možná jste si všimli, že jde o druhý díl ze série. Já jsem sice ten první díl nečetla, ale zjistila jsem, že to vůbec nevadí. Všechny důležité věci, které potřebujete znát, jsou v knize uvedeny, takže se nemusíte bát, že se v ději budete ztrácet kvůli neznalosti prvního dílu. Příběh dvou zvláštních agentů Sloane a Dereka rozhodně stojí za přečtení a mě se velmi líbil.

maličkán
23.01.2024 4 z 5

Dobrá detektivka, podobající se spíš románu. Knize to na čtivosti neubralo. Byla jsem spokojená.

Dashik
04.07.2021 4 z 5

Tuhle knížku jsem měla několik let rozečtenou. Skončila jsem asi na třicáté stránce a nebyla schopná se dokopat k dočtení. Nakonec jsem ráda, že jsem po ní znovu sáhla. Děj plynul rychle, nenudila jsem se. Pachatele jsem odhadla asi v půlce knihy, ale to mi nijak nevadilo. Akorát ten konec mohl být trošku akčnější a rozepsanější. Jinak kniha je to dobrá.

monte
29.09.2019 4 z 5

Prima detektivka

Sofós
14.08.2019 4 z 5

Příběh s velkým potenciálem. Zajímavá zápletka, hlavní postavy, prostředí. Bohužel ne zrovna malá část knihy se zabývala soukromým životem hlavní hrdinky, což u detektivky vnímám negativně. Původně jsem chtěla dát 3*, ale závěr se mi natolik líbil, že dávám 4*. A to navzdory faktu, že pachatele jsem odhalila relativně brzo :-)

BaNaMa
09.07.2018 5 z 5

Kniha se mi dostala do ruky zcela náhodou. Od této autorky jsem nic nečetla. Dle obálky jsem čekala úplně něco jiného.
Kniha mě velice překvapila a nenechala mě vydechnout do poslední stránky, sice jsem od půlky knihy měla dva typy, takže rozuzlení nebylo tolik překvapující. I přesto se mi kniha velice líbila a moc hezky se četla, vše mělo spád a pěkně jsem se orientovala. Mohu jen doporučit :-) .

Ainslee
19.03.2018 4 z 5

Na knížku jsem natrefila zcela náhodou v knihovně. A nelituji. Čtivá, napínavá kniha od začátku do konce. Ano, je tam pár nesrovnalostí, ale nic co by kazilo prožitek z knihy. Jen té romantiky tam na mě bylo trochu moc.

janelka2
13.01.2017 4 z 5

Kniha byla celkem dobrá.Hlavní hrdinové jsou mi sympatičtí.Jen ten konec mi přišel takový rychle utnutý.Po tolika stránkách bych si představovala že bude konec trochu více rozepsán.Ale jinak dobrý.

Danka1975
03.12.2016 2 z 5

. .tak nějak nevím. . :-(. . knihu jsem přečtela s tím, že jsem písmenka přeskakovala, možná
i odstavce. . :-). . myšlenka a příběch dle mě nebyl špatný, jen hold psaný ze špatného úhlu :-(. .. . místo aby byla pisována situace unesených žen, tak se autorka věnovala raději psům hlavní hrdinky, její ruce ( sice zraněné. . ). .to mě opravdu nebavilo :-(. . záchytným bodem pro mě byly kapitoly či pasáže psány zločincem a pak zase nuda, nuda, šeď, šeď.. .:-(. . . jako kniha na uspávání to jde.

Lacerta.j
11.09.2015 3 z 5

Po delší době napínavý příběh, kdy jsem se nemohla dočkat, až se v ději zas posunu dál. V této knize je vidět, že autorka své hlavní hrdiny miluje a opěvuje je při každé příležitosti. Sebevědomí jim rozhodně nechybělo, až mě to otravovalo. Pachatele jsem neodhalila, pro mě překvapení. Celý příběh napínavý a konec raz dva hotovo... Podle mě je v příběhu pár "nesmyslů", které prostě byly nutné, aby se děj ubíral zamýšleným směrem. Ale opravdu nevěřím tomu, že osobní ochrana od FBI sedí v autě u domu s dalekohledem v ruce, zatímco hlídaná osoba běhá po lese se svými jezevčíky...

pavlinka0250
02.04.2015 5 z 5

Nečekala jsem, že mě kniha tak chytne. Čtivé, napínavé. Doporučuji.

ChristineP
31.01.2015 3 z 5

Tato kniha je velmi čtivá, napínavá a velmi poutavá. Vraha jsem nepoznala do nějaké třísté stránky, celou dobu jsem podezřívala někoho jiného.
Celkově se mi příběh líbil, ale musela jsem dát průměrné hodnocení a to z důvodu znalosti mnohem lepších a pro mě daleko atraktivnějších knih. Detektivky moc nemusím, ale tomu, kdo má tenhle žánr v oblibě, Zvrácené myšlenky všemi deseti doporučuji.

eve6145
14.01.2015 5 z 5

Knížku jsem přečetla během dvou dnů :-) Každá stránka byla něčím zajímavá, velmi hezky napsané.

ina77
02.01.2015 4 z 5

Jedním slovem skvělá detektivka!
Určitě přečtu i ostatní knihy od této autorky!

krejcovka76
21.04.2014 5 z 5

Náhodné setkání s touto autorkou, která mě velice mile překvapila. Knížka má spád, rychlost, člověk se na žádné stránce nenudí a ačkoli pár stránek před koncem, člověk ví "kdo je vrah" , přesto dávám plný počet a rozhodně doporučuji :-)

marty77
07.02.2014 2 z 5

Kniha ma super komentare,ale me neoslovila.Vraha jsem odhadla okamzite po vstupu do deje.

c.svetlana
30.09.2013 5 z 5

Vyborne se cte, zvedavost az do konce!

kneslova
08.07.2013 4 z 5

Výborná detektivka, napínavá, čtivá,

RADOST
10.06.2013 4 z 5

Romantický thriller o zvrácené lásce vedoucí k šílenství. Napínavá, čtivá, drsná pohádka pro dospělé.

Andrea Kane
americká, 1955