Slovník cizích slov
Lumír Klimeš
Doc. dr. Lumír Klimeš, CSc. : Slovník cizích slov. Vydalo SPN - Státní pedagogické nakladatelství, n.p., v Praze roku 1985, 3. upravené vydání, edice: Odborné slovníky.
![JPBelmondo JPBelmondo](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/135217/m_jpbelmondo-JwN.jpg?v=1677337698)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Slovníků tohoto typu bylo vydáno mnoho. Některé byly svým obsahem poplatné době (obsahovaly zejména hesla politická), novější jsou zase velmi jednoduché, svým obsahem takřka zbytečné. Tento dokáže laikovi jednoduše a stručně vysvětlit slova z jakéhokoliv oboru, třeba i vědeckého, srozumitelně. Žádné výtahy či výňatky, zkrátka takřka 800 stran, kde najdete význam snad všeho, na co si jen vzpomenete. Jeden z nejlepších slovníků tohoto druhu, který byl kdy vydán. V mé knihovně rozhodně nesmí chybět.
![dmatej dmatej](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/195622/m_195622-qfS.jpg?v=1509117140)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
V době, kdy ještě nebyla Wikipedie, úžasná kniha - člověk ji otevřel na náhodné stránce a dozvídal se hromadu věcí o světě a jeho historii.
![Zuzka12627 Zuzka12627](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tento obsáhlý slovník je velmi užitečná a velmi pěkně zpracovaná kniha. V mé knihovně má své místo a vzdy bude mít.
![hippiesak hippiesak](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/210275/m_hippiesak-657ffcf0713ae.jpg?v=1702886640)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi obsáhlý slovník. Mám doma v knihovně "verzi" 2005, chtělo by to nový, ale vlastně na co v době internetu a zejména internetu v mobilu. Ale jeden takový svazek by asi měl ležet v každé pořádné knihovně a proto jsem se rozhodl, že si ho doma nechám :) Zajímavé je číst úvod, kdy se člověk dozví, že na této knize vlastně bez přestání pracuje autor od 70.tých let... Za mě WAU a díky!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Slovník nám vydržel celý život a je to dobrá věc v domě...nejsou zde jen anglická slovíčka, ale i výrazy z latiny a jiných jazyků, z matematiky, literatury, sportu, mineralologie, flory i fauny...snad neexistuje, abych nenašla odpověď na otázku běžného života.
1983 | ![]() |
2007 | ![]() |
1998 | ![]() |
Jasně že jsem to nepřečetla celé. Pořád ho potřebuju.