Slovník latinských citátů - 4328 citátů s českým překladem a výkladem
Josef Čermák , Kristina Čermáková
![Slovník latinských citátů - 4328 citátů s českým překladem a výkladem Slovník latinských citátů - 4328 citátů s českým překladem a výkladem](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42366/slovnik-latinskych-citatu-42366.jpg?v=1281008678)
Kniha obsahuje v češtině dosud nejširší publikovaný výběr latinských citátů, rčení a pořekadel, a to v původní latinské podobě i v českém překladu. Více než 4300 záznamů latinské vzdělanosti je kromě abecedního řazení možno vyhledat i podle českého rejstříku či klíčových slov.... celý text
![DK197 DK197](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/46430/m_dk197-qVC.jpg?v=1656260301)
30.12.2017
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tohle není kniha, kterou čtete na jeden zátah. Prostě listujete. A necháváte se inspirovat. Okouzlit. Nejen latinou, ale i některými výroky. Doporučuji.
Určitě tuto knihu zařadím do své knihovny. Latinu jsem se učila na škole a vždy mi byla a bude velmi blízká. A v této knize jsou z větší části citáty pohromadě a pěkně podle abecedy uspořádané, takže člověk velmi rychle najde co hledá.