Slunce nad zátokou

Slunce nad zátokou
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537968/bmid_slunce-nad-zatokou-663a18f03a089.jpg 4 60 60

Pro Rose je každý den darem. Může se radovat, protože díky anonymnímu dárci přežila nemoc, která ji ohrožovala na životě. Teď by mu chtěla poděkovat. Řada náznaků ji dovede až do ospalé rybářské vesničky v Cornwallu. Tam je Rose vtažena do místního dění a potkává dva pohledné bratry, z nichž jeden může být tím, koho hledá. Jenže který? Dokáže Rose najít odpověď na svou otázku, nebo se dřív zamiluje?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

An Endless Cornish Summer, 2021

Martule44
25.10.2024 3 z 5

Milá romanťárna, od které nemáte velká očekávání, protože je jasné, že to nemůže skončit jinak než šťastně. Ale o tom tyto knihy jsou a tak za mě dobrý :-)

kristy.books
03.10.2024 4 z 5

Slunce nad zátokou bol príjemný romantický príbeh z prostredia malého mestečka. V Cornwalle to žilo rybárstvom a plavbami na lodi, a tak sme veľa času strávili na vode. V tomto mestečku sa stále niečo dialo, miestni organizovali rôzne akcie, súťaže a všetko to dosť prežívali, takže človek sa tu ani chvíľu nenudil.

Rose bola sympatická mladá žena, ktorá zbožňovala históriu a bolo cítiť, že ju práca archeologičky naozaj napĺňa. Vďaka jej práci sme sa dozvedeli o miestnych legendách viažucich sa najmä ku kráľovi Artušovi, bolo to také spestrenie celého príbehu. Pred pár rokmi pretrpela závažné ochorenie, preto si teraz vážila každý deň, ktorý jej život doprial. Rada by našla darcu kostnej drene a osobne sa mu poďakovala za záchranu života. Najväčšou oporou pre ňu bola babička, ktorá ju vychovala, no bohužiaľ, pred pár mesiacmi o ňu prišla a stále sa s jej stratou vyrovnávala. Z Roseiných spomienok sme mohli vidieť, že si boli veľmi blízke.

Bratia Joey a Finn mali medzi sebou komplikovaný vzťah. Mali sa radi a zaujímali sa, starali sa jeden o druhého, no zároveň to medzi nimi škrípalo a niekedy nedokázali nájsť spoločnú reč, aj keď sa obaja snažili. Joey pôsobil bezstarostne, ako keby bral všetko na ľahkú váhu, no to všetko bola len maska, za ktorú skrýval zlomené srdce. Finn bol ten zodpovedný, na ktorého pleciach ležali všetky povinnosti.

Ako už zrejme tušíte, vytvoril sa nám tu akýsi ľúbostný trojuholník, keďže o Rose prejavili záujem obaja bratia. Obľúbila som si Joeya i Finna, obaja mi boli sympatickí, no napriek tomu u mňa jeden od začiatku viedol a dúfala som, že práve on bude tým pravým pre Rose.

VasnivaCtenarka
25.09.2024 3 z 5

Za sebe musim napsat, že to byla naprosto průměrná kniha. Nebylo to vyloženě špatně, ale ani žádné terno. Kniha měla ohromný psychologický potenciál, kterého však dle mého nevyužila a stala se z příběhu klasická romance.

KatieKuli
21.08.2024 3 z 5

Rose byla vážně nemocná, postupně se vrací k životu a k práci. Díky grantu univerzity má možnost pracovat na vykopávkách v Cornwallu. Zároveň má příležitost pátrat po anonymním dárci kostní dřeně, který jí zachránil život a poznat nové lidi v malém přímořském městečku.

Těšila jsem se na pohodový, letní příběh s neotřelou zápletkou, ale byla jsem dost zklamaná. Už v polovině neměla kniha, co nabídnout. Charaktery postav byly vykresleny schematicky a ploše, navíc s rozumem a chováním 5 letých dětí. Nejvíc mi, ale vadilo, že jsem vůbec nechápala emoce, které autorka do příběhu promítala. Kde bych čekala vztek, byla lítost, kde radost byla úzkost... Nesedlo mi to divné chování.

Salinka
07.08.2024 5 z 5

Krásná knížka se zajímavou neotřelou zápletkou, krásně popsané prostředí Cornwallu. Když jsem se začetla tak se mi chtělo pořád číst dál a dál, člověk se tam úplně vidí. Tušila jsem, že to bude tak jak to nakonec bylo :-) ráda si přečtu další knihy autorky

bookcase
26.07.2024 4 z 5

Příjemné čtení, oddychovka na letní dny. Nádherně popsaný Cornwall, tam bych jednou ráda naživo.

blebuska
21.07.2024 3 z 5

Letní oddychovka. Nenadchne, neurazí... Ale popis Cornwallu stojí za to

sidonka
21.07.2024 5 z 5

Nádherná knížka, opět jedna z těch, která se těžko odkládala a když už jsem jí odložila, tak jsem se snažila co nejrychleji splnit povinnosti, abych se mohla přenést do Cornwallu, úžasný příběh, kdy si říkáte, co by se mohlo ještě stát a mohlo, spousta zvratů až do posledních stránek

petulkapeta
21.07.2024 4 z 5

Moc krásný příběh ještě v hezčím prostředí. Bratři mě prekvapovali celou dobu. Rose byla úžasná a chvílemi jsem měla málem slzy v očích. Moc krásný odechovy přiběh i když se silným tématem na začátku.

Knihomolka97
02.07.2024 3 z 5

Hned, jak jsem viděla tu obálku, říkala jsem si, že to bude ideální letní čtení a taky že jo.
Slunce nad zátokou je pohodový příběh, který se odehrává v úžasném prostředí s převážně příjemnými lidmi. Najdou se tu postavy, které byste nejradši vystřelili někam na měsíc, ale bez nich by to byla zase nuda, že.

Rose mi bylo ze začátku opravdu moc líto, dostala pěkně naloženo, ale zvládla to ustát a vůbec jsem se nedivila její touze poděkovat svému dárci. Když se dostala do rybářské vesničky, hned jsem si to místo zamilovala a velké plus dávám i za mýty a legendy s ním spjaté. Třeba mořské panny mě baví odjakživa. Rose je archeoložka, šlo z ní cítit, jak je pro věc zapálená a nakazila tím i mě. Hned bych šla kopat poklad. :-D

Bratři Finn a Joey byli moc fajn, jeden z nich si získal mé sympatie okamžitě, ten druhý až v průběhu.

Co se ale týče romantické linky, ta mě bohužel moc neoslovila. Chyběla tomu jiskra.
Celkově je to hezký příběh, ale ''něco'' tomu ještě chybí. Nechci psát, že je to vyloženě nemasné neslané, nicméně čekala jsem zkrátka víc.

Pokud hledáte letní čtení, tak Slunce nad zátokou je určitě skvělá volba!

anovy64
27.06.2024 4 z 5

Kniha nebyla špatná, četla se dobře, ale něco mi chybělo. Nemělo to asi ten správný romantický náboj, hlavní hrdinové byli celkem nudní a ani žádná další postava nevnesla do děje nějaké oživení.

Danago
22.06.2024 5 z 5

Moc pěkný román pro ženy, najdete tu romantiku, lásku i přátelství , ale i důležitější téma jako je nemoc, dárcovství kostní dřeně, zklamání i nedorozumění. A taky trochu toho překvapení. Příběh obsahuje ty správné ingredience ve správném poměru, aby byl čtivý a zábavný . Navíc na vás přenese pohodovou letní atmosféru moře, plachtění, trošku historických legend a hodně ze života v malém přímořském městečku , kde jsou lidé k sobě vstřícní, ale najdou se i výjimky.
Knížka mě moc bavila , přenesla mě do místního života a přinesla mi pohlazení po duši.

Raislin
20.06.2024 4 z 5

Milý příběh, který se dotýká i velmi důležitého tématu ( dárců kostní dřeně ). Já si knihu užila. Určitě stojí za přečtení.

Paja1709
07.06.2024 5 z 5

To byl tak pěkný příběh. Kniha se cetla úplně sama.

evineckY
02.06.2024 5 z 5

Kniha je přesně můj šálek kávy !
Skvělý příběh - skvěle napsaný...
Očekávám další knihy této autorky.
Doporučuji.

mořeplavba láska léto dárcovství plachtění

Autorovy knížky

2024  77%Slunce nad zátokou