Slunečnice
Jana Benková
Slnečnica, Večernica série
1. díl >
Monika dokončila vysokou školu, ale vhodnou práci se jí najít nepodařilo. Pracuje tedy v malém penzionu jako recepční a sní o lepším životě. Je typickým ošklivým káčátkem, které se trápí mimo jiné i kvůli nešťastné lásce. A tak před svými problémy utíká do Německa, kde se stará o malé děti. Odtud se po dvou letech vrací jako úplně nový člověk. Náhle je z ní sebevědomá žena, která má plán. A ten plán je vskutku šokující... Příběh, který vypráví o tom, co všechno jsme schopné udělat kvůli lásce k milovanému muži. A také o tom, že pokud ubližujeme sobě, ubližujeme všem, kteří nás milují...... celý text
Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: 2020 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Slnečnica, 2014
Čekala jsem příjemné odpočinkové čtení. Ale hlavní hrdinka se chovala jako zastydlá puberťačka. A jak se zachovala jako kamarádka? Hnusně. Knížka je psaná stylem, který mi nevyhovuje.
První kniha od této autorky mě zcela zklamala. Podrobné nezajímavé rozhovory střídá stručný děj. Jak je divná hlavní hrdinka, tak je divná celá kniha.
Za mě docela příjemná oddychovka. Příběh Moniky ,která přestože je vzdělaná pracuje v penzionu jako děvče pro všechno.A jako každá mladá dívka se zamiluje do svého idolu a je pro něj schopna obětovat i své zdraví.Život se jí změní,když začne pracovat v Německu .Po dvou letech ,když si vydělá slušné peníze vrátí se domů- za kamarádkou Katkou a spolu rozjedou svoji novou živnost,ale nedopadne to ,jak si představovaly.
Připomíná mi to spíše dílko rozverné puberťačky, než zajímavou knihu. Nerada nechávám nedočtené knihy, ale byla to spíše ztráta času :/
Oddychová knížka, v rámci autorčiny tvorby pro mne o něco slabší. Trošku mi to přišlo jako školácká aspirace- pomsta je sladká.
2013 | Máš cos chtěl, miláčku! |
2015 | Až po uši |
2014 | Haló, tady tvoje láska! |
2014 | Druhá šance, lásko! |
2012 | Slečna nebezpečná |
(SPOILER) Hlavní hrdinka se nejprve platonicky zamiluje a chová se jako patnáctka, aby se z ní nakonec stal zločinec na útěku. Totální slátanina s rádoby přidanou hodnotou - varováním před anorexiíí. I překlad stál za starou belu - např. mít široké lokty (místo ostrých), nenechat se odbít (to se asi odbíjeli baseballovou pálkou). Zarazila jsem se již na první straně, kde jedna z postav říká: "Léky mi nezabraly. Ležím tady zesláblá jako vadnoucí pampeliška."