Smrt má oči mojí dcery
Jessica Treadway
![Smrt má oči mojí dcery Smrt má oči mojí dcery](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/250675/bmid_smrt-ma-oci-moji-dcery-Ot8-250675.jpg?v=1539034384)
Hanna se snaží zapomenout na brutální útok, při němž zemřel její muž, ona sama málem přišla o život a který na ní dodnes zanechal fyzické i psychické následky. Situace je o to horší, že útočníkem byl tehdejší přítel její dcery, jež ho navíc hájila před soudem. Tři roky spolu nemluvily, teď se však náhle Dawn ozvala, že by matku přijela navštívit. A to zrovna v době, kdy se případ znovu otevírá – a s ním ovšem i všechny rány, vzpomínky na hrůzostrašnou noc, ale především také otázka, kdo Hannina dcera, odmalička matkou protěžovaná, ve skutečnosti je…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (CZ)Originální název:
Lacy Eye, 2015
![zuzca.h zuzca.h](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32864/32864-LSg.jpg?v=1505760963)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Zajimávý motiv, ale styl vyprávění hrůza děs. Obvykle mi nedělá problém se orientovat v ději pokud se autor vrací do minulosti a děj tím upřesňuje, ale tady to bylo místama tak zmatené až hrůza. Navíc mi příjde, že řada informací z minulosti děj akorát protahovala a snižovala čtivost knihy.
![Liduka Liduka](https://www.databazeknih.cz/img/users/94_/94129/m_94129-32e.jpg?v=1493401069)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak tohle byla jízda. Škoda, že název naznačoval obsah knihy. Hltala jsem ale stránku za stránkou a byla zvědavá, jak do té smrti otce, byla Dawn zapletená. A nebyla jsem rozhodně zklamaná. Dost drsné, co udělá vlastní dítě.
![ivana02 ivana02](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29705/ivana02-Onl.jpg?v=1540912728)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Výborný psychologický román. Jediné co bych mu vytkla, je to, že název prozrazuje vše. Je to škoda, čtenář je tak ošizen o další dávku překvapení, jak to vlastně je.
![adelagr adelagr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Po dlouhé době pro mě kniha s hlavní hrdinkou coby vypravěčem. Oproti mé poslední knize (Láska za časů cholery) se četla sama, neboť se člověk do hlavní hrdinky dokázal zcela vtělit. I když čtenář tuší, jak to asi dopadne, hlavně musíme držet palce :o) Čtivé, napínavé od samého začátku.
![tabaluga tabaluga](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha se četla moc dobře.. napínavé až dokonce..úplně mne mrazí z
toho, že toto je opravdu reálné, jelikož se nejedná o ojedinělý případ. Rodinné vztahy bývají opravdu spletité. Doporučuji..
![Pechule Pechule](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tak to byla jízda... souhlasím s většinou komentářů. Čtivý psychologický román, udrží v napětí po celou dobu čtení, zároveň smutné, co se může v rodině přihodit.
![LittleK LittleK](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/243841/m_littlek-rKj.jpg?v=1598264824)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Už název napověděl jakým směrem se bude příběh s největší pravděpodobností ubírat, přesto mě obsah oslovil. Kniha je čtivá a příjemná, ačkoli dle mého názoru nevyždímala z lákavého tématu vše, co se dalo. Navzdory tomu knihu doporučuji jako odpočinkové čtení. Ke knize jsem se ráda vracela, postavy mě také celkem bavily a v podstatě neustálé vracení se do minulosti neurazilo.
![ArwenAragorn ArwenAragorn](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/171246/m_arwenaragorn-hae.jpg?v=1558267111)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Výborně napsaný psychologický příběh, hodně smutný a emotivní, hluboce mě zasáhl. Autorka dokázala skvěle vykreslit jednotlivé postavy. Myslím, že na knihu budu vzpomínat ještě dlouho po přečtení.
![L.Helena L.Helena](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Při čtení knihy jsem to většinou viděla tak na tři hvězdičky. Občas jsem se ztratila v čase, časté vzpomínky na minulost mi trochu působily chaos, ve kterém okamžiku se právě nacházím. Ale závěr mě dostal a přidala jsem další hvězdičku. Přestože celou dobu je víceméně jasné, jak to bylo, a tak v závěru už vás nemůže nic překvapit, přesto to bylo ke konci nejnapínavější a doslova jsem hltala každý řádek.
![jana3099 jana3099](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/148347/m_148347-j0h.jpg?v=1480721247)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kniha mě opravdu hodně zaujala, a byla jsem moc překvapená, jak mě vtáhla do děje. Je to hodně zajímavý, ale krutý a smutný příběh jedné rodiny,
![hanap hanap](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31664/hanap-Mrb.jpg?v=1540823728)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Příběh docela obyčejné rodiny. Výchova dětí je zodpovědná záležitost a když dítě něčím vybočuje z normálu, o to víc. Zápletka od začátku zcela jasná, přesto mě udržela kniha v napětí. Těžké pro matku si přiznat, že to zlo je její dcera. Za mě dobrý.
![Miro67 Miro67](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/117149/m_miro67-NmC.jpg?v=1641455500)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Velmi zajímavý námět, ale zpracování pokulhávalo. Výchova dítěte není nic jednoduchého, natož dítěte s postižením, kvůli kterému je " pronásledováno" ostatními dětmi. Kdy ustoupit a povolit a kdy zůstat přísný a důsledný? A kdy přivírat oči před skutečností a kdy si přiznat pravdu? Věčné dilema všech matek.
![iva.gracova iva.gracova](https://www.databazeknih.cz/img/users/14_/149390/149390.jpg?v=1468314991)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Musím upřímně říci, že jsem od knihy již od začátku neočekávala příliš mnoho, a to právě na základě níže uvedených recenzí... o to více jsem byla mile překvapena, takové jednoduché čtení, docela napínavé, nic převratného, ale to, co bych od takové knihy prostě očekávala. Za mě 4 hvězdy.
![hadenka hadenka](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/179438/m_hadenka-hrf.jpg?v=1680277169)
kniha se mi celkem líbila, lehčí čtení, jak již bylo řečeno, závěr předem jasný, ale jinak kniha OK.
![sarkap123 sarkap123](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha mě bavila. Sice bylo od začátku celkem jasné, jak to dopadne, ale příběh byl psán příjemným čtivým způsobem. Hvězdu dolů jen za ten předvídatelný závěr.
![evago evago](https://www.databazeknih.cz/img/users/78_/78292/m_78292-uur.jpg?v=1459855057)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
knihou jsem se dlouho prokousávala,už jsem ji chtěla i odložit....dočetla jsem, ale už nikdy více...
(SPOILER) Čtivá knížka, přečteno za 2 dny.
Škoda,že se kniha nejmenovala jinak,hned od začátku tím byl vyzrazeny děj.
Pořád jsem doufala,že do toho dcera nebyla zapletená, že by to rodičům neudělala....