Smrt paní Westawayové

Smrt paní Westawayové
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423664/bmid_smrt-pani-westawayove-TFz-423664.jpg 4 217 217

Mladičká Hal v životě moc štěstí nepobrala – matka jí zemřela, jinou rodinu nemá a na živobytí si vydělává jako vykladačka tarotových karet. Když však dívka obdrží záhadný dopis, ve kterém jí zesnulá babička odkazuje nedozírný majetek včetně obřího panství kdesi uprostřed Anglie, rozhodne se využít svého nadání k manipulování lidmi a přesvědčit notáře i pozůstalé, že má na dědictví nárok. Co na tom, že tahle rodina možná vůbec není její...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)

The Death of Mrs. Westaway, 2018

iška
11.09.2022 4 z 5

Staré sídlo, velká rodina, dědictví, staré tajemství - opravdu jako kulisy pro příběh Agathy Christie. Ten rozjezd byl vážně hodně rozvláčný. Bohužel znám čtenáře, které to možná od dočtení odradí. Já vytrvala a rozhodně nelituji.

JancaKube
31.07.2022 5 z 5

Podle mě je to zas jedna z těch povedenejsich knih. Začátek byl trochu pomalý ale pak se to rozjelo a musela jsem číst dal a dal. Rozuzlení mě překvapilo a líbilo se mi. Přesně tenhle typ knih mám ráda, rodinné tajemství vyplouvajici na povrch. Za mě super. Jo a celou dobu co jsem četla mi byla zima .

zuzana2599
17.07.2022 5 z 5

Už dávno jsem tak rychle nepřečetla knihu, která je majitelkou takového množství stran. A také je to už dávno, co jsem si román vyhlédla a slíbila si, že si ho musím přečíst, tolik mě lákal. A v nočním stolku čekal také dlouho na přečtení. A za dva dny byl přečtený. Rychlovka.
Prvních sto stran mě až tak nenadchlo, ale pak mě příběh pohltil a doslova nepustil. Konec byl pak zcela neodložitelný, napětí se dalo krájet. Příběhy se starým rodinným tajemstvím mě vždy bavily a lákaly. Co se stane když zemře paní Westawayová ? Ponořte se i vy, milí přátelé, do tohoto temného rodinného dramatu s podmanivou atmosférou a jsem si jistá, že budete spokojeni. Skvělá knižní lahůdka !!

Zlatinka.Emilly
04.07.2022 5 z 5

Ruth nezklamala. Napínavé, zamotané, rozuzleno na samém konci. Četla jsem zatím všechny její knížky a všechny super.

Danago
21.05.2022 4 z 5

Nemůžu říct, že by mě to nebavilo. Rodinné drama s velkým skrytým tajemstvím, které nám autorka odkrývá opravdu velmi pomalu. V rodině jsou zvláštní a složité vztahy. Vůbec jsem neočekávala, že to bude tak zamotané. Nic není tak jak jsem na počátku knížky očekávala. Děj je určitě pomalejší, ale téma je zajímavě a hodně propletené. Nic podstatného jsem neodhalila.
Líbil se mi jak se Hal v ději opírá o tarotové karty / i když čtenáři vysvětluje , jak jde hlavně o divadlo a intuici/ a vzpomínky na matku, pomáhá ji to ve složitých a žalostných situacích. Za mě 3,5*

iiiccc
11.05.2022 5 z 5

Uznávám, že zápletka příliš nápaditá není a ještě před půlkou jsem měla poměrně jasnou představu o tom, jak to tam vlastně celé bylo. Naštěstí to nezměnilo nic na tom, že jsem si opravdu vychutnala všechnu tu vynikající omáčku kolem hlavní dějové linky. Celou knihou navíc prostupují tarotové karty a pro ty mám prostě slabost.

Ms.Floyd
05.02.2022 4 z 5

Knížka měla trošku pomalejší první polovinu. Druhá byla určitě dynamičtější, avšak při rozplétání děje jsem se chvílemi maličko ztrácela. Každopádně příběh má fajn atmosféru i nápad.

knihomol1985
13.01.2022 5 z 5

Dobře napsaná knížka která vtáhne do děje. Mohu jen doporučit, klidné a trochu napínavé čtení se zajímavým ,,detektivním,, dějem .-)

bupilla
03.11.2021 4 z 5

Po tejto knihe som siahla, keď som mala náladu na pomalý, pozvoľna plynúci temný príbeh a dobre som urobila - presne to som v knihe našla a čítalo sa mi to výborne.
Nechala som sa unášať príbehom, stránka za stránkou plynuli v pomalom tempe, ale zároveň som sa nevedela od príbehu odtrhnúť.
Atmosféra bola stále temnejšia, chladnejšia a to aj doslovne - priam som cítila ten chlad v starom obrovskom sídle aj v niektorých vzťahoch a mala som chuť sa poriadne zabaliť do deky a ani nevystrčiť nos z nášho útulného domu.
Bolo to tajomné, poriadne zamotané a na konci príbehu sa všetko vysvetlilo a zapadlo do seba ako dieliky puzzle.
Áno, je to príbeh v štýle Agathy Christie, aj keď nie až tak bravúrny :)
Staré sídla, tajomstvá, sychravé počasie - ako stvorené na čítanie v jeseni, mám to veľmi rada.
Pointu som vytušila, ale až do konca som si nebola celkom istá a bolo to fajn čítanie.
Niečo mi tu ale chýbalo, k žiadnej z postáv som si nedokázala vytvoriť blízky vzťah a k hlavnej hrdinke už vôbec nie.
Tiež by som trochu ubrala z výkladov tarotu - ale to je veľmi subjektívne, ja takéto veci proste nemám rada.
Preto uberám jednu hviezdičku, ale kniha určite stojí za prečítanie, keď na ňu budete mať tú správnu náladu :)

m_martina
02.10.2021 5 z 5

Výborná a dobře napsaná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji.

Venny345
29.06.2021 4 z 5

Kniha nebyla špatná, příběh se pomalu odvíjel a postupně se vše vyjasňovalo. Přirovnání autorky k A. Christie je možná malinko přehnané, neboť Agatha je přece jen královna detektivek. Já si knihu řadím na seznam "neurazí, nenadchne".

chrudas
25.06.2021 5 z 5

Tento příběh se Ruth opravdu povedl. Dle mého skvěle napsané od začátku do konce.

mol378
21.06.2021 2 z 5

Po slibném začátku vcelku zdlouhavý, málo napínavý a neobjevný průběh, průhledná zápletka i rozuzlení a konec už jsem dočetla z pouhé setrvačnosti. Slabý průměr.

pip11
21.05.2021 5 z 5

Pomaleji plynoucí tajemný příběh plný odkrývání dávné pravdy. Číhá snad nebezpečí ve starém domě v Cornwallu? Plíživé a mrazivé napětí, kdy je mladá Hal rozhodnutá odkrýt tajemství, které se ji osobně týká… Poutavý a lehce čtivý příběh, který se mi moc líbil.

Hvězdinka
05.04.2021 3 z 5

Přes 400 stran hledání pravdy, zbytečně zdlouhavé, stále dokola. Neurazilo, nenadchlo.

Heyhey
20.02.2021 5 z 5

Byl to skvělý zážitek ze čtení. Zapomněla jsem na vše, co se děje kolem. Příběh mi připomínal nejen Agathu Christie ale i Daphne du Maurier.

martineden
21.01.2021 3 z 5

Knihy z Anglie mám moc ráda. Ale tady mi prostě něco chybělo. Co ale přebývalo, byla velmi nesympatická hlavní hrdinka.

intelektuálka
07.12.2020 4 z 5

Obálka mne přilákala do toho tajemného domu na pobřeží Anglie ....
A já se ponořila do sugestivního vyprávění o mladé dívce Hall ....

A spolu s ní jsem si přečetla dopis o záhadném dědictví - a vypravila jsem se s ní do toho starého domu, který skrýval tajemství...ale i nebezpečí ....

A dozvěděla jsem se něco z výkladu tarotových karet:

" Až dosud jste při svém bloudění viděl jen ty části světa, které jste vidět chtěl, ale teď ho nazíráte v celé složitosti včetně jeho místa ve vesmíru i své role v celém vesmírném plánu ..."

Pěkně se mi to četlo - doporučím.

ddkk
19.11.2020 5 z 5

Výborná detektivka Ruth Ware, napsaná podle nejlepších tradic klasických anglických krimi příběhů.

Hlavní hrdinka, Hal, osiřelá, osamělá, bez vzdělání, je nucena živit se vykládáním tarotu turistům. Žije doslova z ruky do úst, nemá na světě nikoho a je na pokraji zoufalství. Až do okamžiku, kdy se doví, že by všechno mohlo být úplně jinak....

A pak to začne. Všechno vypadá, že se pro ni všechno změní, ale až do úplného konce ani ona sama neví jak a jestli vůbec. A kým ona sama vlastně je...

Atmosféra celého příběhu je ponurá a studená, nahrává tomu i nejodpornější britská roční doba - začátek zimy, plný chladu, deště i sněhu a temnoty. Stejně jako v knize Všude kolem černý les jsem cítila ty promrzlé ruce a nohy a ten vymrzlý pokojík ve starém rodinném sídle skoro na vlastní kůži (mimochodem, vůbec nechápu Angličany a jejich přístup k zimnímu oblékání, spíš neoblékání - sama jsem se o tom, jak počasí podceňují, přesvědčila vloni v prosinci).

Moc se mi to líbilo. Doporučuji a dávám všech pět hvězdiček.

Verpax
01.11.2020 5 z 5