Smrtiace prostriedky
Leonard S. Goldberg
Joanna Blalocková série
Súdnu patologičku Joan Blalockovú privolajú na miesto teroristickej akcie, aby pomohla zistiť totožnosť obetí. Polícia zistí, že výbuch bol trestom pre zradcov teroristov a že sa chystá ďalší úder. Začínajú sa preteky s časom: podarí sa polícii odhaliť páchateľov a cieľ útoku skôr, ako vybuchne ďalšia nálož? Navyše doktorku Blackovú unesú teroristi a ona si so zdesením uvedomí, že teroristi sa chystajú zasiahnuť americký politický systém na najcitlivejšom mieste...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2001 , Ikar (SK)Originální název:
Lethal Measures, 2000
Kniha napsaná obstojně, děj se rychle odehrával, vlastně už od prvních stránek a tak to pokračovalo po celou knihu.
Jediné co mi vadilo byla doktorka Joanna Blalocková. Ne přímo ona, ale to jak byla vykreslena. Jen s minimálních stop dokázala vydedukovat co se stalo a kdo je nebo byl pachatel. Neboť tohoto dala bych plný počet hvězdiček. Jinak o jednu méně.
Knížky, které docela slušně začínají, a čím více se blížím konci, tím méně mě baví, a "vyvrcholení" odzívám, ty mám fakt rád.
Pro mne velmi oblíbená série od oblíbeného autora.
Ale musím napsat, že u této knihy jsem se zdaleka tak nebavila, jako s těmi dalšími.
Ovšem přečetla jsem také.
Kdybych neznala ostatní knihy, určitě bych i lépe hodnotila, ovšem znalost dalších autorových knih z této konkrétní, dělá podle mne tu nejslabší v sérii.
Otrasný podpriemerný thriller, ktorý je navyše napísaný bez štipky spisovateľského umu. Jednoznačné sklamanie.
americká literatura lékařské thrillery
1996 | Vražedný lék |
2018 | Dcera Sherlocka Holmese |
2008 | Smrtící praxe |
2005 | Virus |
1996 | Vražedná léčba |
Děsivé přípravy na provedení teroristického atentátu a snaha po jeho překažení je jistě přitažlivé téma. Zvláště když se do toho zamotá soukromý život patoložky, která je velmi chytrá, ale i zranitelná. No, povedlo se z toho udělat docela nudu a k tomu několik, spíše více logických nesmyslů. Konání atentátníků bylo naprosto nelogické, jakoby se chtěli sami přihlásit. Kladem snad některé detaily z rozboru miniaturních stop zanechaných pachateli. Téma však slibovalo mnohem více.