Smrtící účinek viru J.

Smrtící účinek viru J.
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41857/smrtici-ucinek-viru-j-41857.jpg 4 4 4

V městečku Lyle v New Hampshiru, začínají umírat ve velkých bolestech lidé. Neznámá choroba se šíří jako epidemie a nikdo proti ní není imunní Lidé se zmocňuje panika: je totiž veřejným tajemstvím, že zdejší laboratoře pracují na vývoji různých přísně utajených látek, jejichž uplatnění daleko přesahuje oblasti medicíny. Tým lékařů se snaží najít protilátku a k vyšetřování je přizván dr. Alex Brandes, bývalý agent, jehož bratr, vědecký pracovník, se stal první obětí epidemie. Naposled se zabýval výzkumem přenosu genetických informací… Nač vlastně zemřela desetiletá Nancy Jennerová? Souvisí její smrt s epidemií, která zachvátila Lyle? Pokud ano, kdo stojí v pozadí tohoto nebezpečného hazardu s lidskými životy?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Juliet Effect , 1995


více info...

Přidat komentář

Jordanka9
14.06.2021 4 z 5

Napínavý thriller od začátku do konce. Nato, že je kniha napsaná před více nez 30 lety (1. vydání v r. 1988 ) mě překvapila spousta informací, o kterých se veřejnost dozvídá až v posledních letech ( např. stříhání řetězců DNA při provádění genetických modifikací) . Téma - možnost úniku vysoce patogenních virů z nějaké laboratoře je velice aktuální a je předmětem nejen konspiračních teorií. Přední virologové na popud SZO se vážně zabývají problémem, zda současný virus Sars-cov 2 nenese stopy genetických úprav.
I to byl důvod , proč jsem se rozhodla si tuto knihu přečíst.
Četlo se to dobře, i když jsem od knihy čekala neco jiného. Narazila jsem na spoustu nelogičností a nedůsledností v ději a jednání postav. Bude to možná tím, že jsem dost velký hnidopich. Mohu doporučit jako docela napínavé čtení.
V DK nejsou uvedeny další knihy autora, takže jsem neměla možnost pátrat po zaměření dalších jeho děl.

bobina58
19.10.2013 4 z 5

Dobře napsané,napětí se stupnovalo,ke konci jsem se nemohla od knihy odtrhnout.Je hrozné,když si člověk představí,jak děsivý muže být smrtící virus v rukou šíleného člověka.


Autorovy knížky

1999  75%Smrtící účinek viru J.