Odvaha snít
Nora Roberts
První díl tzv. Snové trilogie. Lauru, Margot a Kate pojí nejen společné dětství strávené v domě rodičů Laury, ale také uchvácení pokladem, který tam zanechala nešťastně zamilovaná dívka před svou sebevraždou. Tato kniha vypráví hlavně příběh dospělé Margo. Nezkrotné modelky, která se vrací k Templetonům, aby se dostala z finanční krize. S kamarádkami začne podnikat, což jí baví. Navíc se zamiluje do Joshe (Lauřin bratr). Opravdovost tohoto citu potvrdí nález staré mince z hledaného pokladu. 2.vydání... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2005 , AlpressOriginální název:
Daring to Dream, 1996
Příjemné, odpočinkové čtení pro ženy v typickém stylu Nory Roberts. Líbila se mi postava Margo, modelky, která po skandálu přijde o příjem i úspory a musí se s takovou situací nějak vyrovnat.
První díl série mi okamžitě připomněl sérii Svatební kvartet. Sice tam byly 4 mladé ženy, ale i tak mi to přišlo hodně podobné, 3 kamarádky spolu vyrůstají, vzájemně se podporují a mají rády. A když se jedné z nich povede si pokazit kariéru i život, přijmou ji v otevřené náruči. Jenže i zbytek má nějaké problémy, dají se dohromady, rozhýbají "byznys", a také se objeví nečekaně láska. Hodně podobné osudy i povahy hlavních hrdinů jako ve výše zmíněné sérii. Každopádně romantika, o které lze snít, není nikdy na škodu. Ráda se odreaguji dalším dílem.
Další z krásných sériových románů, sice jsem něco podobného již četla, ale nijak mi to nevadí. Příjemně to osvěží nudné a dlouhé dny.
Moc se mi líbí, jak Nora Roberts dokáže krásně propojit všechny příběhy na pokračování.
Zajímavý příběh. Líbil se mi ten pád na dno a to znovuvstání. Ale Margo mi byla místama nesympatická, moc nafrněná a rozmazlená. Bylo to na mě až moc. Zato Josh se mi líbil, jenže pak se někdy k Margo choval jak ke koštěti a to zas na mě taky bylo moc. Takže zvláštní pocity z tého knihy mám.
Pekné čítanie na letné dní. Romantické duše nebudú sklamané. Teším sa na príbeh o Kate.
Klasická romantika, nebylo to přeslazené prostě pro toho, kdo má tento žánr rád skvělá volba, jsem zvědavá na další postavy
Veľmi pekne napísané, odporúčam prečítať. Trochu mi to tematicky pripomína sériu Ostrov troch sestier.
Přečetla jsem celou sérii a byla jsme překvapená tím,že poprvé se mi líbil nejvíc poslední díl,nikoli první jak tomu bylo dosud:-).Jinak....dál to komentovat nebudu,protože bych se stejně jen opakovala s tím,jak je tato autorka skvělá :-).
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
První díl trilogie byl moc pěkný. Ukázal nám jak se zvednout a bojovat, když člověk přijde až na samé dno. Vždy je nějaká šance v lepší život, jen to člověk nesmí vzdát. A jak je od Nory zvykem, určitě se najde i nějaká spřízněná duše, která se přemění v neutuchající lásku. Těším se na další díl.