Sobecké prasátko
Andy Riley
Andy Riley, autor úspěšných knih Králíčkovy sebevraždy a Králíček sebevrah se vrací, přichází s dobrodružstvím věčně naštvaného, nepříjemného a sobeckého prasátka, které dělá nejrůznější naschvály lidem a zvířátkům ve svém okolí.
Ve srovnání s ostatními knihami od tohoto autora mi kniha přijde poněkud slabá. I tak ale má své kouzlo a čtenáři poskytne spoustu stran kvalitní zábavy.
Ať už je Prasátkův důvod k sobeckosti jakýkoliv, jedno je jisté, servítky si nebere s nikým a tak to má v některých situacích i být!
Sobecké prasátko - co k tomu dodat :D? Skvělé na zvednutí nálady ... pár situací mě přinutilo zasmát se nahlas ... a to už je co říct :D.
„Vepřové kotlety, párečky, uzená šunka, slanina.
Vlastně mi to ani nechutná.
Jenom chci, aby jiný prasata chcíply.“
Andy Riley se mi prostě dostal pod kůži (a může za to samozřejmě jeden můj databázový kamarád). Jeho komixové příběhy jsou vtipné a osvěžující.
U prasátka jsem se zamyslela trochu víc (už hodně lidí to tu podotýkalo, tak nebudu dělat moc chytrou, kvůli té spojitosti s člověkem) a asi to nebylo na škodu.
Oddechovka, která rozhodně pobaví a možná také uvrhne do takové té nálady, kdy si budete říkat: "Ježiši.. Vždyť tohle dělám taky!"
Jsem ráda, že jsem se k Sobeckému prasátku dostala dříve než k Farmě zvířat z hlediska možných asociací, na základě kterých bych se možná nedokázala tak bavit.
Stačí se ale povznést nad onu skutečnost, že nám Sobecké prasátko sakra někoho přípomíná (koho jiného než člověka) a o zábavu máte postaráno.
Hlavně si s nikým a ničím nebrat servítky, tak!
Sobecké prasátko mě naprosto dostalo, přesně z toho důvodu jak říkáte vy :)Právě, že mi až příliš snadno připomnělo ČLOVĚKA, tudíž i mě samotnou v určitých životních situacích :D Je to má oblíbená kniha a mám ji vystavenou přímo nad postelí, aby každý věděl kde se nejradši zdržuje sobecké prasátko! :-)
Věčně naštvané, sobecké Prasátko, které neustále dělá naschvály nejen lidem, ale také dalším zvířátkům, mi bylo dost nepříjemné. Asi proto, že jsem si místo něj příliš snadno představila Člověka. A co vy?
2008 | Králíčkovy sebevraždy |
2009 | Králíček sebevrah se vrací |
2010 | Sobecké prasátko |
2011 | Velká kniha králíčkových sebevražd |
2010 | Domácí zubař |
Krátká knížka, kterou jsem "přečetla" (prohlédla) za krátkou jízdu v MHD. V porovnání s králíčkem je Sobecké prasátko poněkud slabší, přesto úsměvné a hlavně výstižné.