Slunce nad solnou zahradou
Tabea Bach (p)
Solná zahrada série
1. díl >
Úspěšná kuchařka Julie objeví na kanárském ostrově La Palma nad romantickou zátokou starou usedlost, která ji okamžitě učaruje. Mohla by si tady splnit svůj sen o malé restauraci u moře? Navíc na úpatí útesu leží solná zahrada, kterou v rodinné tradici provozuje atraktivní Álvaro. Julie se do něj na první pohled zamiluje, a také on je jí nakloněn. Avšak zdánlivě jednoduché věci se v životě často ukážou jako naopak velmi komplikované.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Sonne über dem Salzgarten
Tak opět jsem sáhla po nové sérii s názvem Solná zahrada. Hned z první části Slunce nad solnou zahradou jsem nadšená ! I když je tento román dílem odpočinkovým, je moc krásně napsaný, líbí se mi jeho spletitost, rozmanitost a v neposlední řadě i jemná romantická linka. Oblíbila jsem si pejska Amose a spoustu milých lidiček, kteří žijí na kanárském ostrově La Palma. Mezi ně přichází žít i hlavní hrdinka Julie, která zde nalézá nejenom krásy ostrovní přírody, ale i místo na svou restauraci, či lásku svého života.
Příběh se mi tolik zalíbil, že jsem o něm dokonce doma vyprávěla, a to nebývá často. Kouzlo kanárských ostrovů jsem zakusila na vlastní kůži a tak se tam chci brzy vypravit znovu - ve společnosti kuchařky Julie a jejího milého Alvára.
2018 | Ostrov kamélií |
2022 | Dům hedvábí |
2019 | Ženy z ostrova kamélií |
2020 | Návrat na ostrov kamélií |
2023 | Dům knih |
Tentokrát místo Francie La Palma. Co se musí stát, aby člověk poznal, že práce není všechno, když se pořád za něčím ženete a život vám protéká mezi prsty. Škoda, že taková restaurace na ostrově neexistuje, ale určitě se tam nějaká podobná najde. Květy soli, jsem ve Španělsku viděla a jsem ráda, že vím jak se sbírá. Příběh Julie a Álvara si zaslouží pokračování:))