Somatologie
Ivan Dylevský
Současná podoba učebnice je výsledkem kritického zhodnocení různých verzí původního textu, vycházejících v posledních deseti letech a určených především pro potřeby zdravotnického školství. Vzhledem k současnému a předpokládanému vývoji načeho školství, odpovídá učebnice nejen požadavkům výuky somatologie na zdravotnických a vyšších zdravotnických školách, ale i potřebám studentů, kteří se na různých typech středních škol připravují ke studiu na lékařských fakultách a na dalších typech škol s biomedicínským zaměřením. Širokému spektru těchto uživatelů je přizpůsoben rozsah, forma a obsah učebnice i typ ilustrací. Učebnice somatologie člověka se tak blíží běžnému evropskému standardu příruček obdobného zaměření. Prof. MUDr. Ivan Dylevský... celý text
Na medicínu pro mě nebyla obsáhlá. Hodnotím ale obsáhlost pro střední školy, popřípadě pro přijímačky. Líbilo se mi stručné shrnutí v každé kapitole a popis obrázků.
Výborná knížka, mě naprosto vyhovovala. Pro mediky asi nebude dostačující,ale pro zdravotnické asistenty nebo pro sestry ke studiu na vysoké škole výborná. Vždy je tam shrnutí a základní slovníček. Výborná
2000 | Somatologie |
2012 | Dítě, sport a zdraví |
1990 | Somatologie (1) |
1995 | Základy anatomie a fyziologie člověka |
2000 | Funkční anatomie člověka |
Knížka dostačuje k učivu na středních zdravotnických školách a vysokých školách zdravotnického zaměření. Čte se dobře, obsahuje hodně ilustrací a užitečná je i pro někoho, kdo chce o lidském těle toho vědet o něco více.