Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497655/bmid_souboj-na-araluenu-lSc-497655.JPG 4 489 489

Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou zatím obleženi ve staré pevnosti na severu země. Jediná, kdo je může všechny zachránit, je Willova hraničářská učeňka Maddie. S pomocí Hala, Thorna a ostatních členů skandijského bratrstva Volavek musí Maddie nejprve osvobodit Horáce a jeho vojáky z pevnosti. Dorazí však na hrad Araluen včas, aby pomohli Duncanovi a Kasandře?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Duel at Araluen, 2018

KájaKoxík
23.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Takže znovu..
1) Díl číslo 14 by měl být dohromady z 13 jelikož na sebe navazují...
2) Královská hraničářka by měla být samostatná série...

Ale jinak je díl lepší než předchozí tedy 4 z 5. Baví mě skandijský styl boje a jejich humor, už se těším na sérii Bratrstvo.

POZOR SPOILER, OBSAH!
Mady se podaří získat posádky dvou scandijských vlčích lodí a osvobodit svého otce, Gilana a jejich muže z obležení. Následně je čeká cesta na Araluen, kde Kasandra vede velmi zdařile obranu hlavní věže hradu proti útoků, Rudých lišek. Díky tajné chodbě, kterou Mady provede námořníky do hradu, se jim podaří otevřít bránu a vpustit do hradu muže jejího otce. V závěrečném souboji Kasandra Dimona zabije.

poník654
28.12.2021 5 z 5

Kniha skvělá jako vždy, napínavá a vtipná! Nemohla jsem odtrhnout oči, jak jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne.

1259
26.11.2021 5 z 5

Bitva o hrad celkem osvěžující a padouch dostal, co si zasloužil. Hurá na díl patnáct.

annes
04.10.2021 3 z 5

No, jestli ten další díl nebude mít nějakou super zápletku, tak už asi končím.. Chápu, že název souboj na araluenu značí že bude bitka, ale věnovat tomu celý jeden díl mi přijde trochu moc..

Ailee
18.09.2021 3 z 5

Věčné opakování již řečených věcí, které zabírá stále více a více děje, docela začíná nudit. Pomalu začínám přemýšlet, že pokračovat asi nebudu. Poslední dva díly byly skutečně nezajímavé a nudné.

lemur007
14.05.2021 3 z 5

Jak začít, hmm...Jako jo, bylo to lepší než předchozí díl, ale pořád žádná sláva. Bylo tu o trošku více akce, o trošku víc mě to bavilo, ale pořád tam byly nudné pasáže, kde se nic nedělo a celé by se to dalo zkrouhnout do jedné knížky spolu s třináctkou. Tento díl je pokračováním třináctého dílu, který je o jakémsi klanu Rudé lišky, který se chce zmocnit trůnu a taky se mu to podaří. Nezmocní se přímo trůnu, ale uvězní princeznu Kasandru na hradě Araluenu, kde ji “obléhají” samozřejmě se jim to nedaří. A v tomto díle se je Maddie spolu se Skandijci pokouší zachránit.

Přijde mi, že už to tak nějak není o Willovi, Halt šel do penze a už se asi nevrátí. Děj celkově se zbytečně natahuje a Maddie mě nebaví, ani jsem si ji moc neoblíbila a v tom to asi je. Jednou z mála pozitivních věcí na knížce jsou Skandijci. Skandijce mám moc ráda už od asi druhého dílu (tam se myslím prvně vyskytují) a proto za Skandijce dávám knížce kladnější hodnocení:). Autorovi se opět musí nechat styl psaní, popisování a nám už dobře známé postavy.
Série Hraničářův učeň byla jednu dobu moje nejoblíbenější a i když teď už mě zas tak nebaví, zůstane mojí srdcovkou a myslím, že se k ní určitě jednou vrátím, možná si už nepřečtu díly od třináctky dál, ale to se asi dá čekat:).

vojta888
23.02.2021 3 z 5

Opět velmi dobré čtení ale chyběl mi tam will a halt. Kasandra s horácem se mi v knize moc nelíbili. Naštěstí to zachránili Skandijci.

Luigi1
06.01.2021 5 z 5

Opěk fantastické čtení,víc není co psát jen přečti si to

TeoK7
05.01.2021 5 z 5

Dobrá kniha, stejně jako ostatní HU

Janule08
15.11.2020 5 z 5

Poslední díl ze série Hraničářův učeň. Napínavé zakončení celé série.

1294
11.06.2020

(SPOILER) Chybi mi tam Will, Halt...
Taky jsem doufala že se tam někde objeví Alyss. Že to třeba přežila a na vyléčení popálenin atd. zůstala u Malcoma..

wir
24.05.2020

Myslím, že není potřeba psát více než, Flanagenova klasika.-) Doufám, že v ní bude dále pokračovat.

DuncanIdaho
09.05.2020 5 z 5

Čtení této knihy bylo opět nenáročné, rychlé a docela zábavné. Někteří tu píší, že už by měl Flanagan tuto sériie ukončit. Já nesouhlasím. Stále mi připadá, že má dostatek dobrých nápadů. Je ale pravda, že z Wilem jako hlavním hrdinou se mi tato série líbila víc.

Yobear
16.04.2020 3 z 5

Kniha asi nebyla až tak strašná, ale jelikož jsem milovníci příběhů o Willovi, tak mě neskutečně mrzelo, že se v knize vůbec neukázal, přeci jenom kniha se jmenuje Hraničářů učeň, tak kde je Will? Dále mi přišel záporák docela dost slabý, na to jak ho autor na začátku popisoval jaký jé génius. Už jenom na závěr dodám, že jsem celé dva díly doufal, že se někde zázrakem objeví Alyss.

Viky007
11.02.2020 4 z 5

Sice to už není ono, ale pořád mě to baví. Maddie je konečně o něco sympatičtější a oceňuju propojení s Bratrstvem, i když dle mého názoru mohly mít Volavky trochu víc prostoru. Taky mi tam chyběl Halt s Willem, ale zase nemůžu chtít všechno, že jo. Závěr byl takový zvláštní, na můj vkus moc jednoduchý. Dimon mi přišel neuvěřitelně hloupý, tak snad bude příští záporák chytřejší a lstivější, aby to mělo ty správné grády :-D.

Nuray
06.02.2020 4 z 5

O něco lepší než předchozí díl. Ale už to není, co to bývalo :-)

Dost se kniha vlekla a konec byl dost nafouklý. Ale i tak díky, že jsem se mohla vrátit do tohoto světa - nebo do toho, co z něj ještě zbylo :-)

andrejci
29.12.2019 5 z 5

Hraničářův učeň je klasika. Rada jsme se k němu vrátila. Flanagan píše úžasně takže mě každý díl baví. Problém je že už napsal tolik knížek že se některé věci už opakují. U tohohle dílů bych možná jenom vytkla to že tam nebyl Will a Halt. Celou dobu jsem se na ně těšila. Jinak se mi líbilo že tam byly Volavky.

Killlerka3031
09.12.2019 5 z 5

Kniha skvělá jako všechny od tohoto autora, sice mě trochu štvalo že knihu rozdělil na dva dili a ja musela čekat než se dozvím jak to dopadlo ale kniha byla skvělá.

Gurus
27.11.2019 4 z 5

O trošku slabší než 13 díl, ale pořád to byla čtenářská pohoda. Jen se dalo předpokládat co a jak se stane, možná až na ten Thornuv problem. Chyběl mi ram Will a na můj vkus tam bylo moc Evanlyn. Horách byl fajn a Gilan taky, ale není to Haly a Will.....

ImGinny
19.11.2019 5 z 5

Krásná kniha, překvapila mě :) Jedním slovem; Flanagan.