Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497655/bmid_souboj-na-araluenu-lSc-497655.JPG 4 494 494

Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou zatím obleženi ve staré pevnosti na severu země. Jediná, kdo je může všechny zachránit, je Willova hraničářská učeňka Maddie. S pomocí Hala, Thorna a ostatních členů skandijského bratrstva Volavek musí Maddie nejprve osvobodit Horáce a jeho vojáky z pevnosti. Dorazí však na hrad Araluen včas, aby pomohli Duncanovi a Kasandře?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

Duel at Araluen, 2018

AdamBookmage
04.01.2025 5 z 5

Jako všechny předchozí díly se mi i tento moc líbil. Ano, je to pro mladší čtenáře, než pro téměř 30-ti letého chlapa, ale mě takovéto příběhy prostě baví :D Člověk sice ví, jak se většina věcí vyvine, ale když se ponoří do toho prostředí a v mysli prožívá to, co ty postavy, vyjde z toho parádní příběh!

dájavídek

Lálálá!
(vůbec nejsem divná!)

ondra295
31.05.2024 3 z 5

Přímo navazuje na předchozí díl a nutno říci, že minimálně mně už bylo od začátku naprosto jasné, jak to dopadne. Proto člověk celou knihu vlastně čekal na předem očekávatelnou zápletku, která dopadla přesně podle očekávání a to knize trochu ubralo na zábavnosti - opět to ale je čtivě a velice dobře napsáno, v kontextu série ovšem slabší průměr.

kuruteku
03.03.2024 4 z 5

Bez předchozí knihy nefunguje. A vlastně vše dopadne naprosto očekávaně - s Dimonem přijde rodinný večírek, Skandijci si užijí boje, Thorn není bez slabin, stejně jako Jesper. Jenom bych rád věděl, jak se naložili se zrádci, co dělali lidé v podhradí a hraničáři, když probíhal puč a kde vzal Klan rudé lišky svou sílu - vždyť půlka byli najatí žoldáci a druhá vlastně neschopní příznivci. Že by byl Dimon tak mazaný? No, možné to je.

Njangu
30.01.2024 5 z 5

Tohle byl nadupaný díl. Plný akce. I když mně chyběli Will a Halt. Už se blížím ke konci série. Tak si musím ty poslední díly vychutnat ;o)

pepa4081
27.01.2024 5 z 5

Jako vždy perfektní.
Nanejvýš uspokojivé.

vladka16
01.01.2024 5 z 5

Vychutnala jsem si tento díl jako audio. Je to trošku jiné, než jen o Willovi, ale bylo to napínavé a hlavně naši vyhráli. Pokud seženu další díl,ráda si přečtu pokračování, už se těším.

Ronnie68
14.12.2023 3 z 5

Tenhle díl se četl relativně lépe... ale furt mi tam prostě chybí vyprávění Willa ... tak snad v dalším díle...

Ailee
14.12.2023 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Královská hraničářka (v originále vedeno jako samostatná série navazující na HU) mě už moc nebaví. Ono samo o sobě je děj už dost ohraný, fóry známé a ty věčně se opakující informace jako "jak už to koně dělávají" nebo že hraničáři se svými koňmi mluví 5x za díl... No HU zůstává srdcovkou, pokračování už trochu prostě vázne.

toni-az
27.10.2022 2 z 5

O poznání lepší než předchozí díl, ale pořád tak nějak o ničem, když člověk od půlky minulé knihy věděl jak to bude celé pokračovat. Ale aspoň tam byly nějaké pěkné boje a občas zajímavé myšlenky kolem obléhání. Ovšem z té jejich taktiky jsem fakt rostl. Přitom by to šlo řešit tak jednoduše...

posvicmichal
24.09.2022 5 z 5

Na konci 13. dílu jsem nebyl moc nadšený, ale nakonec jsem rád, že to bylo roztažené na dva díly a neuspěchalo se to na konci prvního. Přiznám se, že z nějakého důvodu se mi tenhle díl líbil opravdu hodně. Nejspíš proto, že se hlavní hrdinové dostali po dlouhé době do situací, ve kterých ještě nebyli a bylo to tak něco trochu nového.

Atara16
16.06.2022 2 z 5

Od 12 dílu to stojí za prd. škoda.

Ivan F
11.05.2022 2 z 5

Priveľa vaty, priveľa zbytočných viet, slov, dialógov a opisov. Stále je to Flanagan so svojimi mravoučnými príbehmi a z textu cítiť jeho vyznávanie tradičných hodnôt, ale všetkého veľa škodí. Neustála neomylnosť a takpovediac nesmrteľnosť všetkých hlavných protagonistov je na nervy idúca a keď sa v texte objaví zdvihnuté obočie alebo významné zakašlanie, tak to je už pomaly na infarkt. Séria by bola skvelá, ak by niektoré diely boli poriadne zoštíhlené a spojené a namiesto 14teho pokračovania by toto bola časť číslo osem - to by bola paráda. No ale keď sa to nášmu jedenásťročnému potomkovi páči, tak to čítam aj ja a jemne trpím všetkými neduhmi Flanaganových príbehov. Pre fanúšikov série treba moje hodnotenie zdvojnásobiť.

Cortegos
27.04.2022 5 z 5

Parádní zakončení předchozího dílu. Uvědomuji si, že pokud nějaký díl nebude vyloženě špatný, dám vždy pět hvězd, protože HU je prostě „srdcovka“. Je zajímavé, jak se doba odráží i v literatuře pro mládež – do těchto dvou dílů se promítá stále se vracející překonaná myšlenka o omezených schopnostech žen a nesmyslné lpění na zaběhnutých postupech bránících pokroku. To posouvá Flanaganovu tvorbu dál – mám pocit, že v předchozích knihách nic podobného takhle explicitně vyjádřeno nebylo (možná kromě tématu sektářství a manipulace s lidmi).

alabra
18.04.2022 4 z 5

Takže už i Maddie má nadlidské schopnosti, jinak vše při starém, bídné zlo je potrestáno, čestné dobro vítězí, a o tom to je. Po čtrnáctém díle už se mi nechce psát ani komentář. Ještě že se tam rozmáhá všeobecný nešvar, pití kávy, a to hojně, je čemu se pousmát.

tlllk
26.03.2022 3 z 5

Obávam sa že za týždeň nebudem tušiť o čom to bolo. Dej ničím neprekvapil čo bude aj tým že celú dobu sa hralo s odkrytými kartami, príbeh sa držal stereotypnej kostry, dobrý naplácali tým zlým a ideme ďalej. Na druhú stranu ničím neublížil a svoju cieľovku si nájde.

Taťka Hraboš
24.03.2022 4 z 5

V zásadě už jsem všechno napsal v komentáři k předchozímu dílu. Stejně jako jiní tady na fóru si nemyslím, že bylo rozdělení na dva díly potřebné, šlo spíše o to, že dva díly vydělají více než jeden. A navíc děti nemají – až na výjimky - rády tlusté knihy (soudě podle těch mých). Žádné překvapení se nekonalo, vše dospělo k závěru, který se dal od počátku předpokládat. Snad jen úplná eliminace Willa s Haltem mě překvapila – v tomhle dílu není - až na úplný závěr - ani zmínka o tom, co dělají či dělali v době tak bouřlivých událostí na hradě Araluenu a v okolí. Musím říct, že se mi ulevilo, když si děti k příštímu čtení poručily Letopisy Narnie. Hraničářův učeň je výborná série, ale i sebelepší pokrm se při nadměrné konzumaci nakonec přejí ;-) .

AdlaCe
21.03.2022 2 z 5

Stále je to Flanagan, bohužel už ale jen další vycpávkový a natahovaný díl serie. Něco se již opakuje a není to ono.

kamino
27.01.2022 4 z 5

začíná se to pomalu opakovat. díly s mladým Willem asi byly nejlepší.