Soukromí živočichů
kolektiv autorů
Přírodopisný film vám obvykle nenabídne odpovědi na otázky, které se týkají každodenního života zvířat: například co musí žirafa udělat, aby se mohla napít, nebo jak dlouho musí hladový lední medvěd čekat u průseku v ledové kře, než se tuleň vynoří nad hladinu, aby se nadechl. Náš průvodce přírodou vám také ukáže, jak zvířata pláčou a jak se radují, jak utíkají před dravci, jak se dvoří, páří a mnoho dalších detailů z jejich soukromí. Znáte odpověď například na otázky: Kam odlétají motýli na zimu a jak udržují svou tělesnou teplotu? Jak pomocí svých uší, které otáčí jako radar, dokáže karakal zjistit, kde je jeho kořist? Kdy máma medvědice definitivně vystrčí své mládě z rodného brlohu?... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 1998 , Reader's Digest Výběr (ČR)Originální název:
Exploring The Secrets of Nature, 1994
Nádherné informace, které se z knihy snadno čerpají - problém ovšem je, že kniha váhově připomíná spíše auto než knihu (:-D). Není divu že je tak obsáhlá!
Skvela vycerpavajici encyklopedie. Vhodna pro pouceni i pro zabavu. Nadherne fotografie. Vhodne pro ctenare kazdeho veku.
Hodí se, když potřebuju něco do školy (referáty). Je plná informací, obrázků, faktů. Doporučuji.
Vyčerpávající encyklopedie zajímavostí ze světa zvířat. Skvělý dárek pro mladé i starší čtenáře.
85%
Vyčerpávající informace a nádherné fotografie, to je to, co od této knížky, lépe řečeno bichle, čekat. Jsem ráda, že ji můžu mít ve své knihovně.