Ztráty a lži
Sophie Hannah
Spilling CID série
Před třemi lety se Naomi Jenkinsové přihodilo něco strašného – tak strašného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství v podobě ženatého milence. Když ale Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu něco stalo. Policie o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí, že je její muž v pořádku. Protože je Naomi zoufalá, rozhodne se riskovat a Roberta označí jako nebezpečného devianta – pak už ho policie bude muset začít hledat. Vyšetřování se ujímají detektivové Charlie Zailerová a Simon Waterhouse…... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Hurting Distance, 2007
Neuvěřitelné! Musím dát pět hvězdiček. Zatímco "Bludná sdělení" jsem četla jen proto, že mě k tomu donutila vždy poslední věta kapitoly (ale i to bylo fantastické, co jedna věta dokáže), tak tuhle knihu jsem opravdu nemohla odložit. Propracovanost příběhu a propojení postav bylo neuvěřitelné, fantastické, až dokonalé. Už vím, proč spisovatelka, navazuje na Agatu Christie.
První kniha, co jsem četla od této autorky "Bludná sdělení" mne dost zklamala, tato druhá kniha byla o něco lepší, ale stejně mne moc nenadchla. Autorka nebude moje oblíbená.
Tento thiller je mojí čtenářskou prvotinou od S. Hannah. A myslím, že se vydařil. Autorka mě dokázala neustále držet v napětí, lži hlavních hrdinů mi pořádně zamotaly hlavu a i když mi seržantka Charlie moc sympatická nepřišla, bavila jsem se. Takže se zase někdy těším na další dílko z pera autorky...
Ze začátku nuda, přeskakovala jsem stránky asi tak v polovině knihy se to začalo rozjíždět a nabralo to obrátky.
Prvních cca 50 stránek jsem si musela zvykat na styl psaní autorky, abych vůbec pochopila, která bije. Pak se to začalo slibně vyvíjet a na konci jsem se už trochu nudila tím omíláním Naomina vztahu k Robertovi. Zatímco u spousty detektivek mi vadí rychlý závěr, který mi neumožní rozuzlení řádně vychutnat, tady bylo posledních 20 stran zbytečně nastavovanou kaší.
Jak čtu knihy S.Hannah, mají pro mne překvapivě vzestupnou tendenci. Tato se mi líbí zatím nejvíc. Hodně dobrý psychothriller. Ne, nenudila mě ani z počátku a dál je to čím dál lepší, pachatelé nečekaní, postavy osobité.... dobře napsané, napínavé , tak asi za 4,5 hvězdiček.
Do této knihy jsem se z počátku nemohla vůbec tzv. "začíst". Zhruba v polovině mě začala i bavit, ale ke konci se změnila v - pro mě - překombinovaný thriller. Nemohu říci, že by se mi kniha vůbec nelíbila, ale přeci jen, znám lepší.
Před třemi lety se Naomi stalo něco tak hrozného, že o tom nikomu nedokázala říct. Když její tajný milenec Robert zmizí, Naomi je přesvědčená, že se mu stalo něco zlého. Policii ,ale o tom přesvědčit nedokáže, protože Robertova žena tvrdí opak. Naomi je zoufalá ....
Příběh je hodně napínavý , zamotaný, se spoustou zvratů a až do konce čtenář neví na čem je. Mě se tento styl velice líbí a můžu jen doporučit.
Ze začátku trochu ospalé tempo, ale poté velice napínavý psychologický román a detektivka. Konečné rozuzlení hodně mrazivé.
Po překonání celkem nudného začátku se děj rozhýbe a je velmi napínavý a nepředvídatelný.
Když jsem přečetla pár stran, říkala jsem si, bože, co to čteš. Ale pak mne to chytilo a četla jsem jedním dechem,
Po přečtení několika stránek mě děj chytil a nepustil. Kniha se četla velmi dobře a poutavě.
2015 | Pusinka |
2014 | Vraždy s monogramem |
2022 | Dokonalé děti |
2015 | Bludná sdělení |
2008 | Ztráty a lži |
Prvni cast se mi cetla spatne. Dokonce jsem knihu chtela odložit. Nakonec jsem se kousla a cetla dal. od druhe casti uz to bylo o mnoho lepsi. Ale i presto, ze se to pak rozjelo, tak davam je 3 hvezdicky.