Strom věčnosti
Marie Lu
Spirit animals série
< 7. díl
Spirit Animals aneb máš také své spirituální zvíře? Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan bývali kdysi obyčejnými dětmi. To se ale změnilo. Ve snaze zastavit krutého nepřítele společně procestovali celý Erdas a jejich dobrodružství se nyní blíží ke konci. Musí se dostat na dávno zapomenuté místo a porazit prastarého nepřítele, který unikl z vězení. Čtveřici hrdinů a jejich zvířata čeká těžká zkouška. Na to, aby zlo zastavili, budou mít jeden jediný pokus. Pokud šanci promarní, svět skončí v troskách…... celý text
Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Fragment (ČR)Originální název:
Spirit Animals: The Evertree, 2015
Celá tahle série každého čtenáře pohladí po duši. Neuvěřitelně jsem si to užívala a prožívala jsem každý díl ️ byla to krása.
Jsem moc ráda, že jsem se k této sérii dostala. Bylo úplně jedno, že sérii psalo více autorů. Knihy byly i tak napínavé a po celou dobu jsem je četla jedním dechem. Ze začátku jsem Mej-lin neměla moc ráda a byla mi nesympatická. Po přečtení všech knih jsem si i jí nakonec oblíbila. Celou dobu jsem se bála o osud všech čtyř padlých a jejich lidských společníků a ke konci knihy, když to vypadalo, že Rolan, Conor, Abeke a Mej-lin přijdou o své zvířecí přátele i nějaká ta slza ukápla. Knihy byly plné napětí, zrady, smutku nad ztrátou přátel, ale i odvahy, síly přátelství a lásky. Prostě skvělé.
Jako všechny předchozí díly naprosto úžasný. Konec této sétie byl bezchybný.❤ Nejvíc se mi líbila kapitola kde Abeke pořádně skopala Šejna. Přesto doufám že se v další sérii ještě objeví a to už jako dobrý člověk, protože mě opravdu naštvalo když ji podved.
Rozhodně si přečtu další celou sérii.
Hezké zakončení série, která mě provázela bezmála tři roky. Sice trochu vleklejší a méně akční než předchozí díly, ale ten konec se stromem to vyrovnal. A taky jsem ráda, že se má nejoblíbenější postava přiklonila nazpátek na stranu dobra, takže závěr už vážně nemohl být víc sluníčkový a šťastný.
I když, jsem jediná, koho zajímá, kam odběhl Šejn?
Myslím si, že první série nemohla být ukončena lépe. Hlavní hrdiny jsem si zamilovala. Jsem ráda, že je i druhá série. Už se těším.
Opravdu skvělý závěr této skvělé série. Myslím, že od prvního dílu to začalo být lepší a lepší, a tohle je prostě vrchol všeho. Doporučuji všem, co mají aspoň trochu dobrodružného ducha a lásku ke zvířatům.
Zdařilé zakončení série. Ne tak napínavé jako některé předcházející díly, ale pěkně vymyšlené.
přátelství války hrdinové spirituální zvíře
Výborné završení všech zbíhajících se linek. Napínavé, strhující, vysvětlující. Jen jsem přemýšlela, zda po odeznění účinků žluče došlo k přerušení vazby a zvířata své pány opustila. Možná záleželo na jednotlivých vytvořených poutech. Rozuzlení pomocí stromu věčnosti bylo dojemné a uvěřitelné. Myslím, že jsem nebyla zdaleka jediná, kdo se obával konce. Celou sérii opravdu doporučuji !