Spolubydlící
Christina Lauren
Když svatbou vztah nekončí, ale teprve začíná… Holland Bakkerová má byteček na Manhattanu, nenáročnou asistentskou práci v divadle a touhu stát se spisovatelkou. Už šest měsíců ale nenapsala ani řádku. Místo toho den co den postává ve stanici metra na Padesáté ulici a dychtivě poslouchá, když hraje On. Calvin, chlap s těma nejuhrančivějšíma zelenýma očima, neodolatelným irským přízvukem a ďábelskými prsty na strunách kytary. Právě takového sólistu by nutně potřebovali v divadle, které vede Hollandin strýc. Jenže to má drobný háček: Calvin je ve Státech už pár let nelegálně. Nenašla by se nějaká cesta, jak pro něj získat povolení k pobytu? Co třeba fingovaný sňatek? Christina Laurenová – je vůbec třeba něco dodávat? Přichází další romantický i zábavný příběh nejen pro čtenářky, které si oblíbily románové série Vášnivý a Božský. Tentokrát společně nakoukneme do oslnivého světa muzikálových divadel na Broadwayi, ale i do newyorských ulic, barů a samozřejmě také do ložnice hlavních hrdinů. Kniha Spolubydlící se v USA stala bestsellerem a předlohou pro hollywoodské filmové zpracování.... celý text
Průměrný romantický příběh, žádný náhlý zvrat ani propracovaná zápletka, ale četlo se to dobře...taková oddechovka
Dost slabé, žádné velké vzrůšo, hlavní postavy celkem suchaři. Čekala jsem víc, takže mě to dost zklamalo. A dost zvláštní mi přišel i vztah Holland a jejich strýčků.
Šla jsem do toho naslepo bez znalosti žánru. Ale i tak jsem čekala nějaké romantické zvraty a ne příběh s postavami IQ houpacího koně.
Příběh tak na jednu *, další dvě z úcty k autorkám a předešlým knihám. Tohle ale byla hrůza a děs. Takže děkuji a nikdy více.
Přes hrozně nudný začátek se cca po 80ti stranách dostanete k celkem hezkému příběhu.. :-) Jako oddechovka dobrý, ale konkrétně tato nijak zvlášť nenadchne, ani neurazí.. ale poslední třetina se mi fakt líbila, tak hodnotím slabší 4* ;-D
Autorky píšící pod pseudonymem Christina Lauren znám, jejich knihy mi dříve ale nějak unikaly. Asi to budu muset brzy napravit a podívat se po nich, protože mi tento román opravdu sedl. Místy jsem se dokonce i hodně nasmála. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Kniha ma bavila, ale nie tak, ako iné od autoriek. Čítala sa ľahko a rýchlo, trošku predvídateľná, ale účel splnila :)
Již s předchozí knihou přišla lehká změna stylu psaní. Odklonily se od své šablony a zřejmě proto se čtenářům již tolik tyto knihy nelíbí. Zvlášť, když většina komentů začíná slovy: Po úžasné sérii Božských. A asi tím to bude. Asi proto se mně více líbí tyto poslední dvě knihy. Já totiž rozhodně nemohu napsat, že série Božských byla úžasná. Vášnivý a Božský jsou fajn. Některé díly super, některé průměr, a některé zklamaly. Ale hlavně jsou všechny úplně stejné- jen název a jména postav je od sebe odlišuje. Nyní však u těchto jednorázovek (doufejme, pokračování není třeba, ani rozjíždět série) je to jiné. Již kniha Miluji tě, nenávidím tě, mě velmi příjemně překvapila. A tato není výjimkou.
Příběh má děj, zápletka sice již mnohokrát knižně i filmově zpracovaná, ale přesto mě kniha velmi bavila. Není to jako u ostatních sex od první do poslední stránky na úkor jakéholiv děje. Tady se jedná o velmi čistou, krásnou romantiku. A mně tento styl psaní vyhovuje víc než u dvou autorčiných sériích.
Jen tak dál, holky.
Ne. Prosím, už ne. Naprostá katastrofa. Zklamání, nuda, brak.
Čekala jsem něco svižného, romantického, vtipného. Dostala jsem akorát tak prd. Neměla jsem ani sílu přeskakovat stránky, zvládla jsem dočíst poctivě do půlky a pak knížku vzteky prohodila oknem.
Samozřejmě nelze očekávat od knihy to samé, co od série Božský. Když se čtenář oprostí od předsudků tak je kniha velmi zdařilá ač je to čistokrevná romantika. Musím ji ovšem hodnotit kladně, nikdy se dej nevlece, hezky plyne a krásně navazuje :) já jako čtenář jsem naprosto spokojená
v poslední době se do čtení moc nehrnu, nějaká čtecí krize, kdy mě to moc neláká. Tak jsem šáhla po osvědčené autorce a žánru a bohužel hrozné zklamání. Místy nezazivne, děj o ničem, hlavní hrdina sympatický, ale to je tak vše. Tato kniha se moc nepovedla..
Čekala jsem od svých oblíbených autorek příběh, který má větší šťávu...ale jsem zklamaná, až cca 20 posledních stran mne začalo bavit. To jako už lepší román nebude???
Kniha nebyla špatná, ale od těchto mých oblíbených autorek jsem čekala rozhodně víc ...
Jako kniha se to četlo moc dobře. Ale nemělo to takový spád. Vtipu celkem asi 4. Snad další knuhy budou jako dříve.
2013 | Božský bastard |
2014 | Božský cizinec |
2014 | Božský hráč |
2015 | Vášnivý svůdník |
2015 | Vášnivý sprosťák |
Nadšená nejsem, spokojená docela ano. Mínus má kniha za mizernou (pokud vůbec nějakou - některé chyby fakt bijí do očí) korekturu a taky mi docela vadila malá písmenka (zase se mi ale líbil motiv na začátku kapitol). Je sice neoriginální v námětu, místy dost nelogická a někdy si přímo odporuje, problémy jsou někdy malicherné, Holland nijaká (a chvílemi přímo na proplesknutí, to její sebepodceňování a nejistota se staly postupem času úmorné), ale má nějaký děj (tady půjdu proti proudu, ale první knížky autorek byly pro mě jen sled sexuálních scén poslepovaných chatrným příběhem, navíc všechny na jedno brdo), místy vtipné momenty, je čtivá, je zasazena do zajímavého prostředí (hodnověrnost nebudu moc řešit). Líbilo se mi, že postavy řešily i jiné věci než kdy, kde a jak na to vlítnou. Jako knížka na dovolenou tenhle titul vyhovuje, i když znovu už si to jistě nepřečtu.