Spolubydlící
Beth O’Leary
Muž a žena sdílejí postel - přitom se nikdy nepotkali Tiffy Moorová potřebuje levné bydlení, a to rychle. Leon Twomey žije v bytě s jednou postelí, má noční směny a potřebuje peníze. Jejich přátelé si myslí, že jsou šílení, ale jde přece o dokonalé řešení: Leon přes den přebývá v bytě, zatímco Tiffy je v práci, a ona tam zase tráví čas večer a v noci. Nepotkávají se, přesto spolu začnou navazovat vztah prostřednictvím vzkazů na lístečcích, které si v bytě nechávají. Brzy se ale ukáže, že jejich uspořádání nebude tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , MottoOriginální název:
The Flatshare, 2019
Kniha mě příjemně překvapila, originální zápletka, zatím jsem nic podobného nečetla...
Ze začátku jsem si musela zvyknout na styl psaní, ale jinak dobrá romantická oddechovka.
Skvělá kniha, ideální na dovolenou. Vtipná, ze života, trochu šílená a romantická a to v ideálním poměru. Čtení jsem si moc užila a to, jak se měnil styl psaní mě sice překvapilo, ale myslím, že to knížku zajímavým způsobem ozvláštnilo.
Asi blbé obdobie kedy som si túto knihu vzala do rúk (znova). Asi v polke knihy som zistila, že som ju už citala ale zabudla som na ňu. Takže asi až taká úžasná nebola :) keďže som ju citala akoby nanovo.
Veľké plus za tému, tam davam 5 z 5*,bez debát. Vývoj postáv, ich zmena, plynulé, bez zadrheľov...len ak by tam neboli tie odkazy, nudila by som. Tiež mi vadila forma priamej reci. Bolo to na štýl scenaru k filmu ako pribeh v knihe a rušilo ma to.
U téhle knihy jsem měla že začátku trošku problém se začíst, což se ale kolem třetiny změnilo. Pak už mě příběh o dvou spolubydlící, kteří se sblíží díky vzkazům, které si v bytě nechávají, začal opravdu bavit. Je to taková příjemná romantika.
Knihu zaraďujem medzi ideálne dovolenkové knihy. Na jej prečítanie ma nalákal obal a anotácia. Knihu si viem predstaviť aj ako predlohu pre filmové spracovanie.
Velmi příjemná kniha. Měla jsem to přečtený za dva dny. Kdybych nešla do práce, tak za den:). Hezky se to četlo, byla to příjemná oddychovka. Leon byl super. Tiffy úplně jiná, než jsem si ze začátku myslela. Myslela jsem si, že to bude nějaké chladné a tak, ale hned mě to vtáhlo. To s Justinem jsem nečekala, ale proč ne, každý má nějakou zkušenost a určitě jo happyending:). Takže fakt dobrý:).
(SPOILER) Od téhle knihy jsem dostala mnohem víc, než jsem čekala. Vztah Justina s Tiffy mi gaslighting připomínal docela brzy, bylo parádní si o tak ukázkovém případu přečíst z pohledu oběti. Řekla bych, že Tiffy to zvládala skutečně dobře na to, co musela mít za sebou. Bavilo mě pomalu rozkrývat její osobnost, protože nejdříve je to o tom, jaká je podle toho, co jí vsugeroval Justin, a teprve později rozkrýváme to, jaká je doopravdy. Je praštěná a přecitlivělá, ale taky statečná, chytrá a moc milá. Už dlouho mě žádná hrdinka s pohnutou minulostí tak nebavila. Leon byl neuvěřitelně milý a sladký, jen mi na něm vadilo, že byl docela posera. Problémy se nevyřeší tím, že se jim vyhýbáte. Linka s Ritchim to celé výborně ozvláštnila. Suma sumárum jsem dostala docela skvělou sladkou romanci s psychologickým pozadím (mohla by sloužit jako učebnice o gaslightingu).
Kniha mě skutečně překvapila, děj se stal mnohem zajímavější než se na první pohled zdá. A jak už tu někdo zmiňoval, nedostatky hlavních hrdinů jsou velmi sympatické a není to jen samá dokonalost. Rozhodně je to příběh, který potěší.
Tak přesně tohle jsem potřebovala! Pohodový příběh o dvou lidech, kteří si k sobě hledají cestu pomocí vzkazů na lístečkách, na pozadí s vážnějšími tématy jako posttraumatická stresová porucha.
Z příběhu přímo čiší vzrůstající zamilovanost, doslova cítíte jak pomalu přeskakuje jiskra. Kniha mě strašně bavila, kolikrát jsem se i nahlas rozesmála. Doporučuji!
Ke knize jsem došla náhodou, myslela jsem si, že to bude takové jen oddechové čtení, které neurazí ani nepřekvapí, ale nakonec mě kniha mile překvapila.
Leon a Tiffy jsou sympatičtí hrdinové se svými charakteristickými chybami. Je fajn číst knihu o nedokonalých hrdinech. U prvního setkání tváří v tvář jsem se upřímně pobavila. Námět knihy je zajímavý nápad. V knize se objeví také vážná témata a byla jsem nesmírně zvědavá, jak to celé dopadne.
Přečteno během tří dnů, kniha mě vtáhla do děje, člověk při jejím čtení prožije snad všechny emoce, dlouho jsem se u knihy blbě neusmívala :), vyloženě jsem se těšila až se pustím druhý den do čtení. Konec byl trošku klišé, ale zbytek knihy byla jízda.
Bylo to pekne i kdyz mozna moc dlouhe. Na druhou stranu je tam hezky videt vyvoj toho vztahu a hlavne pokroky Tiffy.
Stylem psani se autorka nejspis chtela odlisit od beznych romanci a me v podstate nevadil.
Celkove to byla prijemna romantika, sladka jak lizatko.
Koukám že už to tady je zmíněné jakou formou to bylo psané a taky jsem stím na začátku měla problém a možná i trochu i do konce ale příběh mě tak zaujal že jsem jí musela dočíst takže se to dalo :-D a velice příjemné čtení a v tehlé době i zajímavé. (kdo četl tak pochopí proč)
A hlavně se teď těším na další díl Výměna
Spolubydlící
Dočetla jsem zajímavě napsaný příběh. Nejdřív mě rozčiloval způsob podání, je z poloviny psán formou scénáře, ale během četby jsem si zvykala. Námět je nezvyklý a povedený. Příběh se neobejde bez barevných cedulek a tužky. Neumím si představit takto s někým sdílet byt a hlavně část postele ... Je zajímavé a překvapivé kolik toho hlavní postavy spojí. Nechybí zábava, napětí i romantika.
Určitě doporučuji přečíst, i když dávám jen 3 hvězdy za pomalý rozjezd a formu „scénáře“.
Musím říct, že na to že románky mně moc neberou a nevyhledávám je, tahle kniha mně příjemně překvapila. Příběh je originální, zábavný a čte se velmi dobře. Taková příjemná oddechovka.
Moc hezka oddechovka, mne se to libilo, nemohla jsem se odtrhnout. Libil se mi ten napad a taky zpracovani. Mne bavila cela kniha, Tiffy a Leona jsem si moc oblibila, zato Justin? No to teda bylo neco. Za romantickym pribehem skryta myslenka emocionalniho tyrani. Proste skvela kniha.
(SPOILER)
Původně jsem chtěla dát 3*, děj je předvídatelný, spousta klišé, někde mohla autorka ubrat, jinde zase přidat...
Změnila jsem názor, hlavně díky dějové lince, která ze začátku vypadala, že z ní nic moc nebude, ale v druhé polovině knihy se celkem slušně rozjela. Justin a jeho příšerně toxické chování mi chvílemi zvedalo tep. Oceňuji zejména přístup autorky, která touto formou dala najevo, že žít v toxickém vztahu není úplně v pořádku a že manipulativní chování může být nebezpečné, i když si toho oběť nemusí vůbec všimnout.
Za to přihazuji * navíc.
Velice povedená knížka. Nedovedu si představit, že bych takto s někým sdílela byt. Ale super námět na knížku a moc pěkně napsané.
Krásná oddechovka, moc se mi líbila. Myslím, že pro nás trošku nepochopitelný námět:-), ale i tak se to hezky četlo:-)