Pětka na Ďáblových skalách
Enid Blyton
Správná pětka / Slávna 5 série
Správná pětka tráví prázdniny ve starém majáku na Ďáblových skalách. S novým kamarádem Kutilem a jeho rozpustilou opicí se vydávají na průzkum podmořského tunelu, který je dovede k neuvěřitelnému objevu.
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 1997 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
Five Go to Demon´s Rock, 1961
"Mami, ty čteš správnou pětku?"
"Jo "
"Tenhle díl byl supráckej."
Ano, byl. Zhltla jsem ho za chvíli. Občas potřebuji vypnout a vrátit se do dětství. Toto je ideální četba.
PS: Synovi je dvanáct a správnou pětku už má několikrát přečtenou. Ale vždy mě potěší, když se mu kniha líbí.
Můj komentář ke všem dílům Správné pětky bude stejný. Za mého mládí tyto knihy nebyly přeloženy, takže si teď „doplňuji vzdělání“. I když je scénář vždy velice podobný a mění se jen prostředí, každý díl mne hodně baví. Je to skvělá relaxace. Dětem i dospělým s dobrodružnou dušičkou mohu vřele doporučit.
Nanejvýš uspokojivé.
Tadle správná pětka je hodně napínavá
trochu je mi líto že nepřišli na tajemství
šachty dřív
Správná pětka je naprosto skvělá!!! Četla jsem je na základce pod lavicí a naprosto je milovala :-) mám doma i dva díly a občas po nich sáhnu, když si chci odpočinout a úplně vypnout. Už se těším až je budeme číst s dětma :-)
Knížku mi poslala babička, půjčila mi ji v knihovně. Nevěděl jsem, jaké dobrodružství mě čeká, ale bylo to super! Knihu jsem přečetl za dva dny.
Se Správnou pětkou jsem vyrůstala na základní škole a tohle byla má poslední. Je to čtení tak do 8. třídy, pak už člověk ta dobrodružství tolik neocení :-) Moc se mi nelíbí nové přebaly knih u nového vydání, milovala jsem ty staré ilustrace, vždycky jsem se tolik těšila na nový díl a dlouze jsme s kamarádkou zkoumaly obal a všímaly si každého detailu.
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
I já mám chuť i teď po čtyřicítce si celou sérii knih správné pětky přečíst.
Zalest pod deku na nic nemyslet a jen se unášet příběhem knihy.