Srdce v tme
Táňa Keleová-Vasilková
Klára je nútená dať malú dcérku do škôlky a začať pracovať: hoci to tak nechcela, so svojimi deťmi – Dušankom a Nikolkou – chcela byť čo najdlhšie doma. Manžel však v novom zamestnaní nezarobí toľko, aby to ich štvorčlennej domácnosti stačilo, a tak Klára pochopí, že aj ona musí prispieť do rodinného rozpočtu. V zamestnaní má však od začiatku len problémy. Najprv s riaditeľom, ktorý zabúda na výplaty a tvári sa, že je to samozrejmé, potom s novou riaditeľkou, starnúcou, zatrpknutou ženou, ktorá v alkoholickom opojení šikanuje zamestnancov a dostáva ich do neuveriteľných situácií. Klára pracuje od rána do večera, domov chodieva nevýslovne vyčerpaná. Manžel Milan jej s domácnosťou nepomáha, naopak, ešte jej vyčíta, že nestíha tak ako v čase, keď bola na materskej dovolenke. Medzi manželmi vzniká čoraz väčšie napätie. Klára je zničená... trpí v práci a svojím spôsobom aj doma, ustavične je pod psychickým tlakom, nič ju neteší... Netuší však, že to všetko je len predohrou skutočnej bolesti a smútku. Osud má pre ňu nachystané oveľa väčšie trápenie... a jej srdce sa náhle ocitá v tme.... celý text
... další příběh ze života. Knížka se mi líbila, být na Klářině místě bych nechtěla. Jsem ráda, jak to dopadlo.
tahle kniha je jako vystrizena ze zivota.Nekomu se to zdalo nudne...a dlouhe...roztahane..ale zivot je prece taky takovy..neda se rict ze by kniha byla spatna.Byla o zenske ktera si spoustu veci uvedomila..jaka byla...jak se chovala...jaky mela s manzelem zivot...az kdyz se stalo to nestesti...Pro me zatim vsak kniha nejlabsi...Stoji ale urcite za precteni,ja si totiz u ni sama neco uvedomila.
Byla to moje druhá kniha od autorky. Narozdíl od té první (Dva životy *****) mě tato kniha zklamala, přečetla jsem ji, ale nijak mě neoslovila. Dějové skoky mi nevyhovovaly, dlouhé monologové pasáže objasňující nějaké události byly nepřirozené.
Klára má vše a pak je nucená jít pracovat a dáva to manželovi znát někdy dost drsným způsobem.Psané to je pěkně.
Knížka se dobře četla od začátku do konce. Žádná hluchá místa a opravdu ze života. Doporučují přečíst.
Srdce nemá rádo tmu, chřadně v ní, ale kde vzít světlo?
Milan to nemá se svou ženou snadné, ale je statečný a snaží se to s ní vydržet, i když mu dává pěkné kapky.
Příběh ze života... knížka se dobře čte, nicméně jsem měla pocit, že se určité pasáže více či méně opakují a místy natahují...
ja si u teto knihy neco uvedomila A Dobre se cetla.