Srdce z ledu

Srdce z ledu
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515829/bmid_srdce-z-ledu-gby-515829.jpg 4 128 128

V době, kdy většina lidí vyspává kocovinu ze silvestrovských oslav, dva mladí studenti ohlásí nález ledové princezny. Ačkoli spojovatelka pokládá jejich telefonát za nevkusný novoroční žert, svědomitý kapitán René Kašmír z jindřichohradecké kriminálky okamžitě vyráží na místo činu. Mrtvá skutečně připomíná ledovou princeznu, ale to je jediné vodítko, které mají. Není jasné, kdo žena je, co je příčinou smrti, jak se dostala na ostrůvek uprostřed zamrzlého rybníka a proč je nahá. Kapitán Kašmír má nelehký úkol najít vraha dřív, než město propadne panice. A sehrát se s novou kolegyní Magdou Liškovou, jež má naprosto odlišnou povahu, a navíc se hned první den nástupu do nové práce opozdila.... celý text

essene
15.11.2024 4 z 5

Pravda,zpočátku nic moc,ale pak to nabralo grády.Pěkné

Zlatinka.Emilly
03.11.2024 3 z 5

Dějem jsem se musela prokousat, kniha mě nijak moc nezaujala.

ZuK1
01.11.2024 4 z 5

Začátkem knížky jsem se trošku prokousávala a moc mi nesednul ani autorčin styl psaní. Potom se ale postupně rozjelo vyšetřování, objevovali se noví podezřelí a ještě i možná souvislost se starší neobjasněnu vraždou. Vtáhlo mě to do děje, knížka mě začala víc bavit a taky jsem byla zvědavá, kdo ze všech těch možných pachatelů bude nakonec vrah. Uvěřitelná knížka s překvapivým závěrem.

Lenoulinka
24.10.2024 5 z 5

Promyšlené a uvěřitelné. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo je vrah. A já jsem našla českou spisovatelku, od které si ráda něco v budoucnu přečtu.

Jenny46
24.10.2024 5 z 5

I po druhé mě autorka přesvědčila, že psát detektivky umí...
Klidnější příběh, vyšetřovací dvojice mi sedla opravdu příjemné překvapení, doporučuji

iveta3689
21.09.2024 4 z 5

Dobrá detektivka. Jsem ráda, že jsem se nenechala na začátku odradit popisem hlavní hrdinky. Vyšetřování bylo uvěřitelné, postavy se chovaly logicky, příjemně se to četlo.

boeink
18.09.2024 4 z 5

Pro mě další nově objevená česká autorka a jsem opět příjemně překvapena. Měla jsem pocit, jako bych se dívala na některý český detektivní seriál, u některých postav mi dokonce naskakovaly obličeje herců :-). Kapitán Kašmír a jeho nová kolegyně Magda jsou takoví typičtí, ale sympatičtí čeští kriminalisté, vyšetřování jim pěkně odsýpá. Můj tip na vraha nebyl správný, třebaže mě to v průběhu čtení taky napadlo. Konec knihy možná naznačuje, že se s Kašmírem a Magdou ještě setkáme.

Joyce24
15.09.2024 5 z 5

Další autor, respektive autorka, po panu Stručovském, která píše detektivní příběh z prostředí Jindřichova Hradce. Musím říct, že se mi příběh velmi líbil a vraha mladé zdravotní sestřičky jsem do poslední chvíle netušila.

Nymfadora.T.
16.07.2024 4 z 5

Pěkná česká detektivka, určitě od autorky seženu ještě další.

Lena79
27.06.2024 5 z 5

Velmi zdařilá detektivka, kde nejsou potřeba hektolitry krve. Moje první setkání s autorkou a nemyslím si, že bylo poslední.

Bubo19
25.06.2024 5 z 5

Tato kniha splňovala přesně to, jak si správnou detektivku představuji. Žádné drsné a nebezpečné akce, ale čistě vyšetřování, které má spád, je napínavé a stále se objevují další podezřelí, takže jsem měla problém se od knihy odtrhnout. Navíc i když mi Magda ve všem nesedla, je to jeden z nejsympatičtějších vyšetřovacích týmů, se kterými jsem se v detektivkách setkala. No a popisy Jindřichova Hradce byly skvělé, úplně jsem se tam v té zimě viděla.

simaja
13.06.2024 5 z 5

Knížku doporučuji, vraha jsem do poslední chvíle neuhodla. Za mě povedená detektivka, první, kterou jsem od autorky četla a určitě vyhledám další.

sladkovka
03.06.2024 4 z 5

Mám ráda gentlemany a k nim patří i Kašmír. K sobě dostal novou kolegyni takovou dračici jako je Magda a za mě to skvěle doplňovala detektivní zápletka. Konec překvapil, pachatele jsem nepoznala.

Toňula
01.06.2024 4 z 5

Zdařilá česká detektivka s nesourodou dvojici vyšetřovatelů, čtivá, napínavá, věrohodně vyprávěná. Příjemny čtenářský zážitek !

LeHor
29.05.2024 5 z 5

Napínavé, čtivé a české.

DaBuco
07.05.2024 4 z 5

Povedená kniha autorky. České prostředí, dobře popsané postavy. Doporučuji

natynka21
26.04.2024 4 z 5

Strhující příběh, skvěle vykreslené postavy, zkrátka pěkně napsaná kniha. Hvězdička dolů je za pravopisné chyby, míchání jmen Katka a Karla v závěru a bohužel i za trhliny v trestním řízení.

Ivana11
23.04.2024 5 z 5

Moje první kniha od autorky, a můžu říct, že určitě ne poslední. Kniha byla výborná, krásně se četla, příjemná sestava detektivů, zajímavý průběh vyšetřování, prostě paráda.

Mirrites
08.04.2024 5 z 5

Perfektně se četlo. Plus prostředí mého rodného města

zazvorka
02.04.2024 5 z 5

Náhodný úlovek v knihovně, moje první kniha od autorky. Prima detektivka, moc hezky se mi četla. A pachatel mi zůstal utajen až do konce, to jsem ráda. Čtyři a půl hvězdičky zaokrouhluji nahoru, protože jsem se naučila nové slovíčko - nažmach. Nikdy jsem ho neslyšela, myslela jsem, že je to překlep, ale vygooglila jsem si ho - opravdu existuje! Předpokládám, že v JČ kraji?