Dotek vraha přehled
Jitka Ludvíková
Případy Moniky Hrubešové série
Spisovatelka Monika Hrubešová má pocit, že na ni padá celý svět. Vše jí přerůstá přes hlavu a ona si potřebuje odpočinout od starostí, mužů, publicity a především se musí vyrovnat s minulostí. Proto odjíždí do tichého penzionu kousek za Prahu, kde věhlasný ruský léčitel pořádá vyhlášené ozdravné kurzy. Skupinka kurzistů je sice zvláštní, stejně jako léčitel, ale i tak to vypadá na vydařený týden, tedy až do té doby, než se v sauně najde mrtvé tělo. Na první pohled se zdá, že jde o přirozenou smrt, ale brzy se ukáže, že jen někdo dobře maskoval stopy. Namísto relaxace a příjemných meditací tak na Moniku Hrubešovou čeká policejní vyšetřování a známá dvojice pražských kriminalistů, kapitán Baloun a nadporučík Jedlička.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dotek vraha. Přihlašte se a napište ho.
Kdo je vrah?
Lidé mají různé problémy, a proto vyhledávají lékaře nebo hledají alternativy jako například léčitele. O jednom takovém léčiteli je i detektivka Dotek vraha. V odlehlém penzionu se scházejí lidé na léčebné kurzy Ivana Ivanova, aby zregenerovali svá unavená těla a nabrali novou sílu do života. Všechno probíhá jak má, až do té doby, kdy se objeví první mrtvola, která rozhodně nezapadá do léčebného plánu.
Příběh rozhodně zaujme netradičním námětem, je napsaný poutavě a napínavě, líbily se mi i přisprostlé pasáže, které v příběhu jsou. Trochu jsem se ovšem ztrácela v množství postav a místy jsem se musela vrátit dopředu a ujasnit si, kdo je kdo. Celkově mě kniha bavila, nicméně konec byl oproti zbytku knihy trochu zklamáním.
(SPOILER) V této knížce bylo spoustu nejasností, které nebyly vysvětleny, což mě dost mrzelo. Diagnoza roztroušená skleroza, jak mohla Monika čekat dítě s někým, kdo byl prokazatelně neplodný. Taky jsem byla zvědavá, kam se bude Ivanka s maminkou stěhovat a proč. Co velká barbína, nositel oblečků nebyl nikde v knížce zmíněn, než ho objevila Ivanka. Z detektivky jsem byla trochu zklamaná, i když styl psaní se mi moc líbí. Nicméně jsem ji dočetla. Ale kdybyste chtěli vědět, kdo byl vrah, tak byste se k němu během čtení vůbec nedopátrali.
Knižní novinky (28. týden)
08.07.2019
Kniha Dotek vraha v seznamech
2021 | Vánoční případ |
2021 | Propast |
2023 | Srdce z ledu |
2019 | Dotek vraha |
2022 | Poslední pozdrav |
(SPOILER) Libi se mi styl psani autorky. Tentokrat jsem ale popravde prvnich 150 stran louskala tak nejak bez zaujeti. Vraha bych tu netipla ani za milion let, coz je na jednu stranu dobre, vic me takove knihy bavi, ale tady by se proste clovek nedopidil ani kdyby si delal hromady poznamek z deje. Mnozstvi postav mi nevadilo. Ale zase jako vzdy mi zde chybi vysvetleni nekterych veci a osudu..jak dopadla Broulickova a jeji pripravovane clanky do novin, co Marta, Ivanka a Ivanov (kam se meli stehovat. Spolu? Co vsechny ty penize na uctu Marty), jak to nakonec (ne)bylo se zaveti obeti, co ta roztrosena skleroza? Atd. Drobnosti, ale kazi mi to celkovy dojem.