Srub na Kozím Hřbetu
Pavel Flegl

Humorné vyprávění pražského učitele, který se rozhodl stavět chatu na Šumavě a zápasí s vlastní nešikovností i objektivními problémy.

Což o to, knížka je napsaná hezky, ale je celkem o ničem. Vtip nebo nedejbože humor jsem hledal marně.

srovnatelné s knížkou od F. Nepila - Jak se dělá chalupa :) ale první zmíněná je hezčí :)

zatím mi to dost připomíná Františka Nepila - Jak se dělá chalupa. Ono je to možná i tím mým oblíbeným ilustrátorem...

V rámci mé "oddechové" četby opravdu jedna z krásných knih. Vtipná, poměrně dost stručná a optimisticky laděná. Upřímná - a tím může vést kromě humoru samozřejmě i k zamyšlení. Pavel Flegl je opravdu výjimečný muž, ráda jsem si jeho knihu přečetla a v duchu před ním smekám.

Úžasne humorná knižka. Jedna z najvtipnejších, aké som kedy čítala. Nezabudnuteľná. Smiala som sa na plné ústa.
1990 | ![]() |
1992 | ![]() |
útlá knižečka, nalezena u tchýně na polici. Docela to ušlo, akorát naprosto nerozumím anotaci, humor aby pohledal. Možná 2x mi cuklo koutky úst - když zabušila na dveře sousedka v černém plášti s kapucí a pak tuším ještě jednou. Spíše jsem celou dobu žasla - týpek si vybere pozemek na naprosto nedostupném místě, navíc drahnou dobu tam jezdí kombinovanou dopravou (MHD, bus, následně pěšky hodinu do kopce...) a manželka to celé bere ! Klobouk dolů :D pak trochu chaoticky popisuje své začátky, hazí jmény sousedů, jako by jsme je znali i my. Popisuje peripetie typu soužití se stádem jaalovic za barákem a poobně, některé až srašidelné historky - nahlížení v zimě v noci do baráku za svitu baterky, tajemného návstěvníka navíc nevypátrali. Pak epizodka, kdy na chalupě zrealizuje pobyt svých studentů, s kterými zažije perné chvilky v mrazivém lese. No a nakonec pátrání po opuštěných staveních, parcelách a obnova starých studánek. Oddechová jednohubka, jen nečekejte vtip a smích. Každopádně smekám za odvahu celého tohoto projektu a věřím, že příroda a výhledy museli být z Kozího Hřbetu skvělé...