Krvavý kotel
Leo Kessler (p)
Vyčerpaní veteráni z Wotanu ještě nebyli v horší situaci. Při teplotách pod bodem mrazu na ruské frontě, obklíčeni sovětskými silami, čelí nepřekonatelné palebné síle tanků Josif Stalin a nelítostným kozáckým šavlím. Zdá se, že pro Wotan konečně nadešel den nekompromisního zúčtování. Jenže pro nejostřílenější bojový útvar v Evropě je porážka sprosté slovo. Jakmile se Schulze, Matz a ostatní odhodlají bojovat až do konce, brzy se sníh začne barvit do ruda...... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 2013 , BaronetOriginální název:
Cauldron of Blood, 1981
Opět přečteno během pár dní. Při četbě těchto knížek je lehké představit si, jak to na místě asi vypadalo a s čím se vojáci uvěznění v Děmjanském kotli museli denně potýkat. A jako téměř v každé Kesslerovce se zde čtenář setkává se slavnými jmény historie a má možnost trochu nahlédnout do jejich myšlenek.
,,Jestli jsi až po rypák ve sračkách, je lepší držet tlamu zavřenou. "
úsloví scharführera Schulzeho
Schulze a Matz jsou proste mazáci.
Schulze a Matz obvykle příjemně zpestřují kesslerovi knihy, ale číst o těch dvou velkohubých nacistických buranech téměř celou knihu mě prostě nebavilo. Předchozí kniha, kterou jsem od kesslera četl (Děla u Cassina) byla znatelně lepší.
2006 | Obrněný prapor SS |
2002 | Ardeny: Operace Lítice |
2002 | Charkov: Pochod smrti |
2005 | Wotan: Odvážná mise |
2001 | Směr Moskva: Pal! |
Děmjanský kotel vázal od podzimu 1942 přes 100 tisíc německých vojáků, podařilo se ho otevřít až na jaře 1943 , velké ztráty na obou stranách, syrově napsáno tenhle díl se Kesslerovi povedl