Píseční panteři
Leo Kessler (p)
Pluk SS Wotan byl převelen k pouštním krysám s úkolem osvobodit egyptskou armádu a vybojovat na Britech kontrolu nad Alexandrií. Příslušníci pluku však získávají pocit, že si to snad Rommel ani nepřeje. Záhy si uvědomují, že s jejich misí určitě není něco v pořádku, a to pořádně. Před nimi teď leží tisíc kilometrů pouště, sálajícího, vyprahlého a nekonečného pekla, v němž jedinými lidskými bytostmi jsou nepřátelští vojáci číhající v záloze, neviditelní a neslyšitelní.... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 2010 , BaronetOriginální název:
The Sand Panthers, 1977
Tentokráte méně obsažný díl ze seriálu Válečných lític. V zásadě se jedná jenom o popis válečných příprav na bitvu u El Alameinu, která rozhodla o výsledku boje o Afriku mezi Velkoněmeckou říší a Británií. Románový elitní útvar SS Wotan se pokouší podpořit povstání egyptských "čmoudů" proti britským kolonialistům a vrazit tak dýku do zad Montgomeryho vojskům. Opět nádherný popis tankových bitev tentokráte v pouštním moři a ústupu Rommela z Afriky. Úžasné, co vše autor obsáhl z dějin 2. světové války! Čtenáři military si tuto knihu již jistě už našli.
A další Kesslerovka... tentokrát pro změnu ze žhavé pouště. A další nemožný úkol pro Wotan. Tohle pro ně samozřejmě nemohlo dobře dopadnout, to bylo jasné od začátku. Pobavila mne ale ta "sexy špiónka". :-)
Wotan v Africe kde se Pouštní liška snaží překvapit angličany nečekaným útokem v tylu . Jak to dopadne asi tuši všichni čtenáři příznivci Kesslerových Válečných románu .
Těžko říct, jak by to vypadalo, kdyby se jim tato akce povedla... Nejspíše by v Africe Britové dostali klepec
2006 | Obrněný prapor SS |
2002 | Ardeny: Operace Lítice |
2002 | Charkov: Pochod smrti |
2005 | Wotan: Odvážná mise |
2001 | Směr Moskva: Pal! |
Pluk Wotan se přesunul z Evropy do Afriky , opět se setkáváme z Dodenburgem, Schulzem a Matzem, přípravy na bitvu u El Alameinu, první setkání s britskými SAS,, výborná kniha